Dubbele cijfers
 Geplaatst op  17-02-2011  door Sybren
4144 keer bekekenHet is zondag morgen kwart voor tien, ik sta bij ulbe voor de deur, ik proef de nobbeltje cola nog van de avond daar voor! Best lekker spul We hadden afgesproken niet al te vroeg te vertrekken we weten eigenlijk niet waar de reis naar toe moet gaan we besluiten naar groot water te gaan als we over een bruggetje heen rijden kijk ik naar 1 van mijn stekken waar alles ooit begon. Ik zag een snoek spatten en een heleboel boel aasvis. Ik zei ‘Ulbe ze zitten er’ ulbe praat nog wat maar ik ben allang in gedachten op het water ik denk terug aan al die dagen die ik hier met cantor heb gevist dat we vaak 10 vissen in de boot hadden, en het wiekend dat ik een kleine 10 uren viste dat 22 vissen de boot passeerden waaronder 106 cm! Een pr van 114 cm wist ik hier ook boven water te trekken. Ik was in dromenland keerde de auto en trailer in een zijstraat. Ulbe vroeg zich nog steeds af wat ik allemaal aan het doen was. Ik melde Ulbe dat ik in een flits van een seconde zoveel zag wat veel belovend was dat we hier meteen heen moesten snel werd een geschikt plekje gezocht en de boot te water gelaten.


Al snel bleek het dat dit een goede keus was, na 5 minuten trollen melde de eerste vis zig bij Sybren de kop was er af en dit deed ons goed aangezien de laatste vis sessies niets tot nauwelijks vis op leverden. We varen rustig verder bij het zelfde bruggetje waar ik van uit de auto een snoek zag jagen bewoog het water zoveel aasvis, uit mijn ervaringen is dit een heel goed teken. Een knal volgt en de 2de vis is een feit, Dat was nummer 2 in nog 15 minuten de stemming zit er in even word het stil dan krijgt Ulbe weer een knal op de hengel al snel blijkt het om een dikke vis te gaan! Sybren zegt geschokt tegen Ulbe “we hebben niet eens een camera? Bel mijn broer!!!!” meld Ulbe. Als Ulbe de vis eenmaal op het droge heeft blijkt hij toch iets kleiner te zijn maar een zeer dikke tachtiger is het zeker de broer van Ulbe is inmiddels gearriveerd en schiet een paar mooie plaatjes!


Een ding wisten we zeker deze dag ging ons meer brengen we waren nog geen uur weg en de teller stond al op 3 nog om een paar minuten voor 11 wist Sybren de 4de vis aan boord te trekken! Soms is het zo moeilijk om een enkele vis op een dag te vangen en nu is moeilijk om meer dan 4 per uur te vangen! Op het moment dat Ulbe Sybren verteld dat hij het berkley systeem eigenlijk mooier vind dan dat van scotty draait hij perongeluk een schroefje los van 1 van de steunen plons weg schroefje helaas. Sybren meld meteen dat hij dan nu wel degelijk scotty orca’s aan gaat schaffen ondanks het moeilijke draai systeem.


Na dat het een half uurtje rustig is, gooien we het roer om en besluiten we iets groter water op te zoeken om de grotere vis op te sporen, na een dik half uur getrold te hebben komen we aan op een vaart waar het water meteen een stuk helderder is. Na een dik uur zonder aanbeten besluiten we terug te gaan dit levert geen vis op, Sybren had deze fout al eerder gemaakt. We trollen langzaam weer richting bebouwde kom om daar wel vis te vangen als we over een t splitsing varen en kort bespreken welke kant van het dorp we eerst heen gaan. Meld vis nummer 5 zich ook al. Het loopt aardig richting 2 uur maar we realiseren ons dat we wel eens over de tien kunnen gaan als dit zo door gaat.


Ulbe komt tot de conclusie dat we eigenlijk wel heel serieus aan het vissen zijn er word zelf niet eens over s*x gesproken. Ulbe’s praatje word bruut onderbroken vis nummer 6 meld zich bij Ulbe en geeft zich niet direct over, na een paar minuten zijn de bos dreggen van Grandma en Ulbe de vis dan toch de baas. Sybren zet ulbe trots op de foto met een dikke 70er. Langzaam trollen we weer verder noggeen 20 meter verder is nummer 7 ook een feit. Sybren gaat even op de foto en laat de vis dan weer vrij uit gaan. Bijde weten we het zeker de Amerikaanse aasjes van het merk grootmoeder doen het goed. Voor 16,50 mag het ook wel wat vangen want de kwaliteit is drie keer niks 5 snoeken vangen en de lak is al bijna verdwenen.


Sybren had zijn ontbijt overgeslagen en besluit om even langs moeders te gaan om daar het nodige voedsel aan te halen. Op de weg er naar toe meld ook vis nummer acht zich bij Sybren aan de stok. Een paar tellen later weet ook Ulbe weer te vangen. Sybren vind zijn berkley stok ietsje te zwaar en pakt een lichte baars hengel en hangt daar een kleine vibrax spinner aan. En ook deze vangt en geeft de nodige actie na een korte dril kan sybren de vis veilig van het dregje ontdoen en even op de foto te gaan.


Nummer tien is een feit, de tijd tikt lekker door Sybren moet om 17 uur werken en uiterlijk kwart over 4 van het water af. Zowel Sybren als Ulbe weten beide nog een vis te vangen. De eindstand is 8 voor Sybren en 4 voor Ulbe en een stuk of tien zichtbare missers! De meeste vissen zaten rond de 65 cm. De grandma’s waren flink beschadigt 1 ding is zeker daar word het geld niet in de lak gestoken. Meteen word er besloten maandag weer te gaan. Verslag van die bijzondere Valentijn dag volgt volgende week….


Groeten Sybren SchoustraReacties

Er zijn 7 reacties

 Kj visser schreef op 22-02-2011 om 21:14:36
Ip opgeslagen


kijk dat zijn weer eens aantallen , en dat die koppesneller meer vangt komt mischien doordat er nog een lekker geurtje aan zijn handen zit ???
 

 peter van dijk schreef op 21-02-2011 om 17:51:33
Ip opgeslagen


mooi verslag jongen
en zeker mooie vangsten

 Alfred en grietje schreef op 18-02-2011 om 22:22:03
Ip opgeslagen


Mooie aantallen! moet ook maar eens naar het cafe voor ik ga snoeken.

 Pieter schreef op 18-02-2011 om 21:48:07
Ip opgeslagen


Een bijzonder Valentijnspaar zijn jullie maar samen weten jullie toch iedere keer weer mooie vangsten te boeken. Hoop op een heeeeel romantische snoekdate op die bewuste Valentijnsdag.......van jullie!
Commentaar van Sybren:
Ulbe had maarliefst 13 keer een date met een snoek :P

 Rix schreef op 18-02-2011 om 18:48:40
Ip opgeslagen


Ik wist wel dat jullie nog wel eens verliefd zouden worden! Zonder gekheid, mooie aantallen mannen!

 Jan hendrik schreef op 18-02-2011 om 09:01:06
Ip opgeslagen


Mooi verslag mannen!! kijk uit naar jullie valentijns story!! binnenkort weer een dagje organizen?
Commentaar van Sybren:
Ja kan wel alleen moet ik op het werk eerst een vervanger zoeken!

 Marco schreef op 18-02-2011 om 00:30:06
Ip opgeslagen


Kijk, voor zulke verhalen kom ik graag uit het cafe   Goed bezig heren, dat zijn toch de betere dagen.
Kan niet wachten op jullie liefdesverhaal van valentijn  
Commentaar van Sybren:
De snoeken vielen als een blok voor ulbe zijn grandma op Valentijnsdag. Bij mij vielen ze er achtermekaar af :P

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02889 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign