Golfslagsnoek
 Geplaatst op  06-02-2011  door Alfred en grietje
4142 keer bekekenNa van de week een paar keer contact te hebben gehad met Pieter, besloten we een visdag in te plannen op de zondag. Het waaide de hele week al flink, maar dat leek voor de zondag wel mee te vallen.Niets was minder waar!! We moesten ons opmaken voor een ruig dagje op het water. Half 8 was afgesproken op de carpool en nadat de hengels en 2 tassen met aas en proviand waren over geladen in de auto van Pieter, moesten we nog een half uurtje rijden om aan te komen bij een prachtig water met een uitstekende trailerhelling.


Gauw de boot te water en de hengels klaarmaken. Het leek met de wind voor op de plas erg mee te vallen, en dus zouden we het eerst met dood aas proberen. Pieter pakte 2 hengels met dobber, welke hij voorzag van 2 erg forse spierings. Ik besloot mijn geluk te beproeven met een hengel voorzien van een dobber en een hengel met een fireball montage. Aan de fireball deed ik ook een forse spiering die makkelijk de 20cm haalde. De dobber werd voorzien van een sardien.
We konden los! De bedoeling was om een mooie drift te maken rond de plas. Nou, een drift werd het maar Pieter moest alle zeilen bij zetten om de boot op koers te houden wat hem dan ook in eerste instantie prima lukte! Aan het einde van de plas waren er toch echt golven van 50a60cm en Pieter vroeg zich hardop af hoe hij dit moest aanpakken.


Waarschijnlijk had hij al een oplossing klaar, want dat is Pieter wel toevertrouwd! Ware het niet dat ik bij het ronden van de bocht een aanbeet op de sardien kreeg. Boot lag dwars op de golven en de elektromotor kon het niet aan, en Pieter moest flink aan de bak om niet op de kant te klappen. Gevolg was dat ik stond te drillen, 3 hengels moest opdraaien en in evenwicht moest zien te blijven. Pieter kon echt geen hand vrijmaken want dan kwam het niet goed, de benzinemotor stond nog in transportstand en moest ook nog gestart en had hij het druk genoeg mee. Het water knalde inmiddels al over de achtersteven! De drill verliep verder zonder grote moeilijkheden en groot was in ieder geval mijn verbazing toen bleek dat er een mooie snoekbaars aan de sardien hing. Die was actief aan het jagen geweest want de aasvis werd op een derde van de waterdiepte aangeboden! 79cm (en geen 97 zoals Pieter even later aan Jacco smste). Nu dit beloofde wat voor vandaag!


Maar de wind gooide toch roet in het eten wat betrof het vissen met dood aas, het was geen doen met windkr.6 en op sommige momenten nog harder. Kunstaas moest het gaan doen. Nu, daar hadden we genoeg van bij ons. Ik was vandaag van de nodige hengels en kunstaas voorzien door De Visvrind uit Wolvega om deze zaken eens te proberen. Met name een shadje van 60cm moest het gaan doen vandaag maar helaas bleef het bij een enkele aanbeet.


Pieter was ook duidelijk in zijn nopjes op het water, alleen de snoek ontbrak. Ik zei voor de grap dat er nu maar eens 1tje op moest klappen, waarna Pieter me schaapachtig aankeek en toen in de richting van zijn handhengel knikte. Op het moment dat ik dat zei schoof er bij Pieter een snoek over zijn shad. Even dacht ik weer dat het snoekbaars was, maar Pieter verzekerde me ervan dat het snoek was. Een snoek van net een meter zei ie. Nou, zei ik, als ik hem zo bekijk gaat ie daar ruim overheen. Bij de boot moest ook Pieter bekennen dat ie groter was dan in eerste instantie gedacht werd. Eenmaal in de boot bleek de snoek 106cm te zijn, dus toch een erg mooie vis weer Pieter!


Tot een uur of 3 hebben we nog van alles geprobeerd maar het mocht niet baten. Er zat niet meer in vandaag! Nu ik hierover terug denk kom ik tot de conclusie dat er zelfs door mij ontzettend weinig dom geluld werd maar vele serieuze onderwerpen zijn besproken. Het beviel me wel, maar zal het in de toekomst vast niet kunnen laten om weer eens flink onnozel te gaan doen.

Pieter, bedankt voor de toch gezellige dag en de volgende staat alweer half gepland en wie weet is dan Grietje ook weer van de partij!!Reacties

Er zijn 6 reacties

 Kj visser schreef op 09-02-2011 om 16:05:48
Ip opgeslagen


goed gedaan mannen,vis vangen met windkracht 8 , respect..........

 Sybren schreef op 07-02-2011 om 21:40:17
Ip opgeslagen


Mooi verslag, leest lekker weg! Goed beloond met zoon harde wind! enja 97 cm was een leuke droom geweest:P. Ik ben vanmiddag even een paar uurtjes weg geweest, veel water in de boot door hoge golven.

 Jacco schreef op 07-02-2011 om 20:37:26
Ip opgeslagen


Hahaha, mooi verslag Alfred!! Nou me bek viel al los van die 97 cm snoekbaars   haha

 Pieter schreef op 07-02-2011 om 16:00:45
Ip opgeslagen


Leuke dag gehad samen Alfred! Verbaasde mij eigenlijk ook wel dat we zulke serieuze conversatie's hadden want vaak gaat het eigenlijk nergens over. Bovendien hebben we even lekker uit kunnen waaien.
Commentaar van Alfred en grietje:
Ik wordt ouder denk ik

 Marco schreef op 07-02-2011 om 09:51:30
Ip opgeslagen


Goed bezig heren "stormchasers" Ik neem aan dat het niet zo druk was op het water?  
En dat zijn geen verkeerde vangsten, damn, mooi spul.  

 Rix schreef op 07-02-2011 om 00:04:05
Ip opgeslagen


Zo mannen, stoer dat jullie het water op durven met de boot met zoveel wind, toch 2 hele mooie vissen die jullie hebben gepakt! Well done!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02795 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign