Altijd feest bij ons aan boord!
 Geplaatst op  31-01-2011  door Sybren
4137 keer bekekenHet is al een tijdje terug. Dat we een hele dag op het water konden zijn. Vooral om dat het weer niet mee zat. De sloten hebben hier al een hele poos dicht gezeten, en omdat Sybren vaak in het weekend moet werken. Maar nu moest Sybren pas laat te beginnen. Dus kon er vandaag volop gevist worden! Toen we onder weg waren naar de trailerhelling zagen we al, dat we niet de enigste waren. Dus hadden we maar besloten om een andere trailerhelling in de buurt te zoeken, nieuwe plekken nieuwe kansen. Aangekomen bij deze trailerhelling was het ook even druk. Maar ach het was ook even een iets groter water. Snel even de boot te water laten en vissen maar. Al snel werden alle nieuwe aasjes die in de winter aangaschaft zijn uitgeprobeerd.


Ulbe showt vol trots zijn grootste aanwinst, en deze moest natuurlijk even aan de speld. Maar deze liep al snel naar de bodem en kwam weer boven met een blauwe lip. Sybren probeerde zijn aas waar hij maanden op heeft moeten wachten, en "wat van ver komt is meestal lekker" maar deze mocht het vandaag ook niet doen. Dus werd er de hele ochtend vol op gewisseld en niks werkte. Toen hebben we maar samen besloten het water waar we goed tot ons recht komen, de haventjes in de woon wijken op te zoeken die hier 90cm diep waren. En deze diepte is puur geschikt voor ons en voor de Dartmaster. Daarom besloot Ulbe om hem er maar even aan te doen.


Na twee slagen heen en weer dartelen. En jaah hoor naar vier felle rukken op het jerkje schoof de snoek zich volledig om deze glider heen. Een prachtig mooie snoek liet zich showen als een volleerde Doutzen Kroes voor de camera. De snoek werd na de foto weer terug gezet, dat had Ulbe niet gedaan met Doutzen. Al snel gingen er 3 lijnen zig zag door het water. Allemaal met deze jerk er aan. Maar dit leverde weinig meer op en werd er maar weer gewisseld. Daar haakte Sybren ook zijn eerste komkommer van 2011. Een prachtig mooi visje werd gehaakt flits! En er was weer een digitale jachttrofee geschoten. Even later werd er vol op gebeld door Sybren. Iedereen die op www.telefoongids.nl staat is voor bij gekomen.


Toen kreeg Sybren de vriendin van Rix aan de telefoon. Deze was verkeerd verbonden zei ze. Terwijl ze aan de lijn hing , hing er ook iets aan een andere lijn. Sybren moest snel ophangen, om zijn volgende vis te haken. Deze wel verdiende vis werd ook weer na een vakkundige tewaterlating vrij gelaten. Nu waren we helemaal enthousiast en werd er besloten om richting de binnen stad te gaan. Na een flink eind trollen leverde dit ook heel weinig op. En werd er besloten om de terugreis in te zetten. Op de terug weg vertelde Sybren over een slootje waar hij zelfs natte vissers dromen van kreeg. Ulbe was hier zeer nieuwsgierig naar. En werd er besloten om hier ook nog even naar toe te trollen. Onder een brugje door wijst Sybren naar rechts "zijn natte droom" Op de foto kunnen jullie wel zien "genoeg riet om de vijver". Maar ook leek het Ulbe geen slecht idee om hier heen te gaan. Het eerste stukje was nogal begroeid en vaarde nogal moeilijk. Drie meter het slootje in gevaren te hebben viel het motorretje uit. Wat zou het zijn?


Sybren probeerde de motor om hoog te halen dit lukte echter niet. Hij wist Ulbe wel te vertellen dat er iets groots in de schroef hing. Ulbe kon van voor in de punt op tien meter achter de boot het water wel zien bewegen, als Sybren aan de motor trok. Een stuk zeil of zo leek het wel. We konden het nog niet echt plaatsen, en het zat muur vast natuurlijk. Eenmaal bij de kant aan gekomen. Werd er een complete partytent uit de schroef gehaald. Helaas zonder bier en luxe BBQ. Na deze belevenis werd er besloten om weer terug te gaan waar de dag begon. ivm. de tabaks crisis. Onderweg hiernaar kreeg Sybren toch een klap op zijn hengel!


De lijn spatte heftig heen en weer. Er werd even van voor uit de boot gedacht, dat dit wel eens een meter kon zijn na dat de vis zich boven water had laten zien. Was het geen meter, maar een knappe vis. Die zeker groter was dan de eerdere vissen. Oke wat nu? Nou jah tabaks crisis of niet. Dit smaakte naar meer. Er werd ondanks dat toch door gevist. Maar het mocht niet meer baten. Het werd wat killer en Sybren moest bijna werken. Op het groot water was het echt snijdende koud. Hier werd dan ook een vreemde vogel gespot. Die het in zijn hoofd kreeg om hier te surfen. Na een paar snackjes en een paar peukjes bij het Tankstation. Eindigde onze eerste echte vis dag van 2011 hier. Met 4 snoeken en een mooie dag vol belevenissen.


Groeten uw verslaggever Ulbe HaanstraReacties

Er zijn 6 reacties

 Pieter schreef op 01-02-2011 om 21:16:06
Ip opgeslagen


Ja die Doutzen is de natte droom van iedere Fries maar ook ver daar buiten natuurlijk..... De vriendin van Rix verkeerd verbonden..... houd hem in de gaten Rixie die Syb. Leuke vangsten mannen en een nog leuker verhaal.

 Rix schreef op 01-02-2011 om 07:03:51
Ip opgeslagen


Leuk verslag, had trouwens wel graag een plaatje bij het praatje over doutzen gewilt!  

 Kj visser schreef op 31-01-2011 om 21:02:49
Ip opgeslagen


kijk leuke vangsten, mannen.
hopelijk kunnen we zaterdag ook weer eens het water op,enne we hebbe al veel naar boven gedrilt, vantuinstoelen tot rekenmachines, maar een partytent , nee die stond nog op mijn verlanglijstje 

 Marco schreef op 31-01-2011 om 20:51:42
Ip opgeslagen


Lekker bezig mannen, mooi verslag weer. En toch leuke vangsten  
Ook niet toevallig een verdwaalde dronken dame in de partytent?  

 Jan hendrik schreef op 31-01-2011 om 19:14:42
Ip opgeslagen


Hey mannen een leuk verslag, wat een avonturen maken jullie mee.... De eerste vangsten van het jaar zijn weer binnen, dat geeft een goed gevoel!! Ga zo door!!

 peter van dijk schreef op 31-01-2011 om 18:56:55
Ip opgeslagen


mooi verslag sybren

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02916 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign