eerste visdag 2011
 Geplaatst op  26-01-2011  door Wout
4144 keer bekekenvandaag weer een keer tijd gevonden en gelukkig geen ijs.
Dus de boot op met rik en Benney een collega die ook wel eens wilde beleven wat snoeken nu zo leuk maakt.
het eerste deel van de dag is top en zijn er records gesneuveld.
hier alvast de eerste


benney was voor de eerste keer mee en staat hier met zijn eerste snoek op de foto, deze was helaas voor hem wel gevangen door rik maar ach de dag had voor hem nog wat in petto.


om een uurtje of 9.30 stonden we alle drie wat onwennig bij de boot. rik en ik omdat het al weer wat weekjes geleden was en benney omdat hij het nog nooit had gedaan.
binnen de 5 min werdt de eerste 60 er gelandt gevangen door rik en verscheen een een brede glimlach om de mond van benney.


na 4 vangsten van wout waaronder een dikke 85 cm volgt er een periode dat er niets wordt gevangen.
rik moet in de middag werken en wout wil nog wel door vissen in de middag maar dan moet er wel wat hoop zijn.
vele verhalen uit de oude doos worden verteld aan benney en als we voor de zoveelste keer een bekende hotspot aftrollen besluit wout dat het genoeg is geweest


het loopt tegen 11.30 en de gedachten gaan naar de warme kachel dus als wout de hotspot wil verlaten en al richting bruggetje vaart roept rik een veelbelovende kreet.
wout kijkt om en ziet direct dat dit wel eens groot kan zijn. nu denkt hij dit bij elke aanbeet en zijn de losers meestal echte monstersnoeken geweest, maar de drill is stevig en naast de boot wordt zijn omvang wel als bijzonder kollosaal gezien.
de snoek wordt vakkundig onthaakt en langs een meetlint gelegd.....1,02 cm .....nog een keer kijken maar het staat er echt. De eerste metersnoek van rik en direct worden de plannen voor smiddags gesmeedt.


onderweg naar huis, want de kinderen moeten ook tot 14.30 worden opgevangen weet gelukkig benney ook zijn eerste snoek (je) te vangen en is iedereen van de akelige 0 af.
de boot wordt tijdelijk afgemeerd, rik gaat te werk en wij gaan ons even tegoed doen aan een broodje ei.


thuis blijkt de camera instelling niet goed te staan, iets met de balans maar gelukkig heeft benney er verstand van en zijn de fotos, al is het er maar een een stuk beter van kwaliteit dan die van de ochtend.
in de middag gaan we nog twee uurtjes weet wout een snoekje te verschalken en benney zelfs twee waarvan de laatste bij de aanbeet er bijna voor zorgt dat zijn hengel te water raakt. benney wilde even roken en had zijn hengel neergelegd maar was er gelukkig op tijd bij. blij begon hij aan de drill maar op het moment dat hij door had dat dit toch wel een beste dame was verstarde zijn blik en houding en dacht ik toch te horen dat hij meerdere goden om hulp vroeg.
angstig dat hij was om deze te verspelen bracht hij toch vakkundig de snoek naar de boot waar wout de snoek keurig aan boord bracht. iets waar benney op dat moment beter op had kunnen letten want op het einde van de dag drillde wout een behoorlijke snoek richting boot waarop benny de draad vastpakte en de snoek met een klap van zijn kop de draad brak en met plug en al weer verder zwom. maar goed nu de snoek van benney. een behoorlijk geicht om de boot in te krijgen en alleen het gewicht al was indrukwekkend. het meetlint stopte bij 95 cm wat natuurlijk voor een eerste keer snoeken erg mooi is.
een uitstekende dag met een record voor rik van 1.02
drie records van benney, drie gevangen en oplopend in maat
en een record van wout , met twee kansloze mannen op pad gaan en ze toch vis weten te laten vangen.

een super dagje dus die vraagt om een snelle herhalingReacties

Er zijn 5 reacties

 Marco schreef op 28-01-2011 om 16:49:26
Ip opgeslagen


Goed bezig mannen  

 wouter schreef op 28-01-2011 om 14:30:10
Ip opgeslagen


leuk verslag, foto's zijn van zeer slechte kwaliteit!

 Benney schreef op 27-01-2011 om 22:43:00
Ip opgeslagen


prachtig verhaaltje vertel je weer   

Ikke was er bij  

 Pieter schreef op 27-01-2011 om 16:29:13
Ip opgeslagen


Whoo Wout, eindelijk weer eens een visdag voor jou en dan met zulke resultaten aan komen. Prachtige vissen hoor en ook voor je collega's een prachtige prestatie natuurlijk.

 Rix schreef op 27-01-2011 om 07:11:46
Ip opgeslagen


die blije koppies zeggen genoeg, mooi verslag hoor, jammer van de foto's!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02982 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign