De kop is er af.....
 Geplaatst op  24-01-2011  door Jan hendrik
4148 keer bekekenZo de kop is er af, afgelopen zaterdag had ik mijn eerste visdag van 2011. Afgesproken met KJ, Lub en Rix dus zouden er drie boten aanwezig zijn. Helaas kreeg onze vriend KJ last van een griepje en zouden we deze dag met 2 boten gaan vissen. (jammer KJ ik had je zo graag nog eens voorgedaan hoe je snoek moet vangen..... :-) )


Om 8 uur hadden we afgesproken om te traileren en onderweg naar het viswater ondekte ik Rick zijn auto bij een benzinepomp, dus gelijk een sms eruit; zit je je nu al vol te stauwen??? Binnen een paar tellen een sms terug; nee ben iets aan het lozen.... Nou ja dan weet je weer genoeg.

Enfin na getrailerd te hebben gelijk gaan varen over een naar mijn idee zeer goed stuk water. Ik had daar eigenlijk al de eerste vis verwacht maar ja als je iets verwacht krijg je het natuurlijk niet. Zo maak je ook van die dagen mee dat je een beetje ongeintresseerd op weg gaat en dan krijg je van die geweldige dagen dat er PR's aan diggelen gaan of dubbele cijfers op je pad komen, nu daar had ik dus op gerekend.....


Het water waar we op gevist hebben is enigzins bekend bij ons maar nog niet zo dat je het een zogenaamd "thuis" water kan noemen. Aangekomen in een woonwijkje kregen we de eerste tekenen van onderwaterleven. De eerste was voor Lub, geen vangst maar het snoekje kwam het water uitspringen achter het stukje kunstaas aan.... dat beloofd wat. Ondertussen driften we af en ik gooi nog een keer over de plek waar we zojuist nog dobberden en ja hoor de eerste aanbeet was een feit, Lub: hou hem even zo dan pak ik mijn camera even. Voordat de camera tevoorschijn was had het snoekje zich al ontdaan van de haken. Even verderop trolden we langs een paar dwars vaartjes en met één hengel in de steun en de andere een beetje rond gooien was de beurt aan Lub, een mooie snoekje van een 60+ cm was een feit en was vol op het kleine plugje geknald. Dit werd nog een kleine operatie om deze weer los te krijgen maar gelukkig kon de snoek weer gezond terug worden gezet. Na het zien van het succes van dit kleine plugje besloot ik mijn Indian Wobbler van DAM aan de speld te doen en de eerste worp was gelijk raak een mooie snoek van 70+ cm kon na een kort maar fel gevecht geland worden. Gelijk een test voor onze nieuwe onderlijnen van fluor carbon gemaakt door Jan Herber Kroon. (e-mail is bij mij bekend als er iemand is die super onderlijnen wil.... ook takels voor doodaas vissen)


Nu eerst een bakkie en ondertussen even contact gehad met Rick en Marco die hadden nog geen vis gevangen helaas. Toch maar even doorgeven waar wij waren en welk aas we op gevangen hadden. (wel zo collegiaal toch ;-) )
Daarna kwamen de taaie uren zonder enige aanbeet of leven te zien. Half in de middag weer terug naar het begin en daar nog even een woonwijk in, komen net de wijk binnen varen als we Rick en Marco tegen komen. De laatste van de twee kijkt wel héééééél erg blij en het blijkt dat Marco ook een snoek heeft gevangen. Dat werd ook wel tijd want anders heb je het ook wel gehad denk ik, dan krijg je weer wat hoop.... (spreek uit ervaring en ik kan ook heel blij kijken hoor met z'on snoek, zie foto)


Zo gaat de dag snel voorbij en het is al weer bijna tijd om te traileren als ik voorstel de begin vaart nog één keer af te trollen. Na honderd meter slaat Lub zijn hengel krom, Pieter en ik denken dat hij weer een omaonderbroek heeft gehaakt (heeft ie een paar keer gedaan die dag.... :-) maar deze keer dus niet. Even later weet hij een mooie snoek te landen van zeker 80 cm. Een mooie dikke dame heeft zich vergrepen op zijn kunstaas. Zo kunnen wij de dag toch afsluiten met 4 snoeken in de boot en 2 verspeeld al waren ze niet al te groot op die laatste na.... Voor Rick en Marco bleef het bij één snoek die dag. Na het traileren en handen schudden zat ik moe maar voldaan in de auto, de kop is eraf.......

de foto's van deze dag plaats ik vanavond of morgen er nog even bij......

Vriendelijke visgroet,

DAM HENDRIKReacties

Er zijn 4 reacties

 Kj visser schreef op 25-01-2011 om 09:51:39
Ip opgeslagen


Zo mannen had er graag bij willen zijn,en die joekels in levende lijve willen aanschouwen,maar helaas,
binnenkort maar een revanche plannen lijkt me.
gr KJ

 Rix schreef op 24-01-2011 om 23:59:42
Ip opgeslagen


Je hebt er een mooi verslag van gemaakt dammetje!
Voor mij helaas een blankdag, maar dat maak ik de volgende keer hopelijk weer dubbel goed! Was in ieder geval gezellig en lekker ete.. vissen!!

 Marco schreef op 24-01-2011 om 21:29:21
Ip opgeslagen


En of ik er blij mee was  
Ondanks dat het voor ons een taaie dag was hebben we toch weer lekker gegeten...euhh ik bedoel gevist.
ps. ik heb je een mailtje gestuurd met die kneiter van mij omdat je er nog foto's bij wou zetten.

 meindert schreef op 24-01-2011 om 20:03:20
Ip opgeslagen


ZOOO Dam hendrik het was wel een dagje dus ik was er niet (jammer) maar goed mijn manlijke verplichtingen om men vrouw tevreden tehouden zijn weer goed gelukt hahahaha  op naar de volgende visdag en een nieuw record

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02897 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign