Het verticaal spelletje.
 Geplaatst op  10-01-2011  door Pieter
4138 keer bekekenDe winter lijkt eindelijk een beetje op zijn retour en na weken van afzien kunnen we eindelijk weer eens een visdag plannen. Ondanks dat de vorst al weer enkele dagen verdwenen is is daar het ijs natuurlijk niet meteen mee weg. Veel water heeft een ijslaag van meer dan 15 cm opgebouwd en onze keuze is dan ook nog beperkt wat viswater betreft. Na overleg met vismaat Jacco valt onze keuze op het Noordzeekanaal. Daar hij nog nimmer een snoekbaars verticalend gevangen had leek dit hem wel een leuke uitdaging. Dan komt nog half in de week het bericht dat er een olieramp op dit zelfde Noordzeekanaal heeft plaats gevonden. Ondanks de negatieve berichten van vissers op diverse forums op het internet dat het niet te doen is door de stookolie die in het kanaal ligt, besluit ik het er toch op te wagen. Andere opties had ik immers ook niet en ik wilde deze visdag ook niet laten lopen na zoveel weken niet te kunnen vissen. Achteraf bleek dit een goede beslissing want van olie was nergens sprake gelukkig.


Het is zondagmorgen half acht als we de A1 opdraaien en Jacco vraagt of we niet ergens bij een benzinepomp kunnen stoppen. Zijn voorraad shag was nog maar beperkt en deze moest nog even aangevuld worden natuurlijk. In de shop doen we gelijk nog even een bakje koffie als de WC-Meneer zoals ik hem maar even zal noemen ons een goede morgen wens en zich ook een bak koffie in schenkt. Waarschijnlijk door de verveling van zijn saaie baan zet hij het op een praten terwijl hij maar zakjes koffie creamer en suiker in zijn koffie blijft gooien. De ene na de andere mop weet hij te vertellen als we na een tijdje besluiten om ertussen uit te knijpen want het oponthoud duurt voor ons wel al te lang op deze manier. We willen ook nog vissen vandaag….


Een dik half uur later komen we aan bij de helling en enkele bootjes liggen al te water of komen vlak na ons aan. Op dit water wordt vaak druk gevist en ook vandaag gingen weer velen hun geluk beproeven op dit snoekbaars water. Mijn bootje ligt ondanks deze drukte toch al weer vlot te water en kunnen ook wij proberen een visje te vangen. Ondanks dat ik maar weinig verticaal het jaar door en zeker meer dan een jaar hier niet geweest was weet ik nog wel de juiste stekken te vinden. Onze shadjes zakken af naar de bodem en het spelletje kan beginnen. Na wat tips aan Jacco gegeven te hebben hoe te vissen staat hij al verrassend snel met een kromme hengel en kan hij zijn eerste snoekbaars landen.


Hij heeft het spelletje blijkbaar snel door want ook de volgende twee vissen die volgen zijn voor hem terwijl ik op wat vage aanbeten na niets heb weten te vangen. De wind is zuidwest vandaag en met kracht 4 a 5 ook voor dit water net te veel van het goede. De noordkant van het kanaal maakt voor ons het driften onmogelijk en ook het backtrollen op de electromotor is geen pretje op deze manier. Ik besluit ondanks dat dit voor ons wat mindere stekken oplevert om onder de zuidkant een beetje uit de wind te blijven. Het blijft dan lang rustig en ook de andere bootjes die onder deze kant liggen vanwege de wind klagen over magere vangsten.


Als ik er niet meer opreken dat ik vandaag nog tot vangst kom en ook Jacco geen beet meer heeft gekregen weet ik het tij te keren. De laatste uurtjes van de dag weet ik nog 7 vissen te vangen waaronder 5 snoekbaarzen en 2 prachtige baarzen. De vis was niet los vandaag en de aanbeten waren vaag, niet van die tikken op de hengeltop maar vage trillingen of een vertwijfelende hanger. Niet denken maar reageren is mijn motto in zo’n situatie of zoals ik ooit eens iemand hoorde zeggen tijdens het verticalen, eerst aanslaan en dan vragen stellen.

Ondanks de snelle vangsten van Jacco deze morgen hield het voor hem daar met vangsten op, maar het was voor hem toch een dag vol belevingen met zijn eerste verticaal gevangen snoekbaarzen en een baars.

Pieter NederlofReacties

Er zijn 5 reacties

 Kj visser schreef op 11-01-2011 om 12:52:54
Ip opgeslagen


eindelijk weer eens een verslagje gelukkig,...
was erg rustig op de site de laatste tijd .
laten we hopen dat de dooi goed doorzet, wij staan ook te popelen,
mooi begin van het jaar Pieter, binnenkort maar weer eens met een groep het water op,

gr KJ

 Wouter schreef op 11-01-2011 om 08:58:39
Ip opgeslagen


Die-hards!!

 Marco schreef op 10-01-2011 om 23:15:26
Ip opgeslagen


Op een dag weet je het.......je wordt wc-meneer.....en visser  
Ha, mooi verhaal mannen, en zeker mooie wintervissen.

Maar uhh, geen 1.15 m toevallig op de verticaal hengel?

 Rix schreef op 10-01-2011 om 22:40:26
Ip opgeslagen


Was het niet toevallig Gary die gepromoveerd was?? Mooi verslag hoor en toch nog leuke vangsten!

 Jacco schreef op 10-01-2011 om 20:48:56
Ip opgeslagen


Mooi verslag Pieter! Kort maar krachtig! Vond het een super dagje ondanks het taaie!

WC-meneer haha, wat een gozert die kerel zeg!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02856 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign