Bootvisdag friesland 2010 eindelijk! Deel 2
 Geplaatst op  20-12-2010  door Sybren
4136 keer bekekenOm 1 uur druppelen de laatste vissers aan wal, de koffie staat klaar de soep en ballen staan in een kistje met hooi de ene boot levert een kratje bier de andere een tas fris drinken, en weer een ander tovert salades uit de boot ! Ga zo maar door…. Een paar minuten later staat er een volledige lunch aanwal Broodjes, soep, ballen, salades, bier, fris, koffie, de nodige sausjes, borden en bestek! Top idee om het zo te doen eten is altijd heerlijk, en het is altijd een gezellige boel even bij praten met de mede visser. De ene visser ontdekt zelfs dat de andere visser eigenlijk een collega is in het dagelijks leven. De wereld is ook maar klein. Vluchtig word er in de kou nog een nieuwe stekker gemonteerd voor de verlichting van lub, om later op de dag weer veilig huiswaarts te keren! Helaas wil de molen niet draaien omdat er geen wind is, goede reden om volgend jaar nog eens alles over te doen… Na dat we de benen voldoende gestrekt hebben de buikjes rond gevreten. Gaan we terug het water op.


Een paar boten besluiten even bij een paar zandputten te gaan kijken van 20 m+. Ik beloof ook te komen maar wil eerst nog even een haventje uit vissen. We besluiten richting de zandputten te gaan als ik mijn motor volgas open trek komt de boot niet tot nauwelijks in plane de motor loopt uiterst bagger volgas, die kan toch niet echt tegen de kou met 98 ongelood in de tank, of misschien loopt hij wel op zijn eind bij de vorige baas heeft hij zijn uren wel gemaakt. We besluiten om niet verder te gaan en rustig een beetje terug te trollen als ik mijn zoveelste aanbeet mis krijg ik telefoon van Peter/ Jeffrey! Ze hebben een meter aan boort ik ben er eigenlijk stil van hier wilde ik toch wel even bij zijn om dit van dicht bij te bewonderen. 1 ding is zeker peter heeft zijn pr laten sneuvelen met een monster van 106. Prachtige vis! Wij besluiten om ook die richting maar eens uit te varen, omdat de water tempratuur daar vaak net wat hoger ligt door de fabrieken die hier hun koelwater lozen. In dit geval wel heel veel het water had op plaatsen een tempratuur van bijna 9 graden terwijl het op andere plekken net boven de 1 uit kwam.


Hier aangekomen beginnen we dan toch vol goede moet met koude vingers aas te wisselen wat diepduikers er aan en binnen no time raak ik de bodem 4 meter diepte ik haal een paar slagen binnen en het aas zwerft net boven de bodem. Na een klein half uurtje zijn we trollen was het nog steeds 2 tegen 0 voor Ulbe! Ook Pieter, Jacco, Siete Michel, Jeffrey en Peter wisten ze hier niet meer te vangen. Het liep al aardig tegen 16 uur wij besloten langzaam terug te trollen om nog een paar hotspots aan te doen ook hier bleef het heel stil toen we midden op het meer lagen zagen we in de verte Lub en Hendrik jan! Een visdrillen, snel draaien we onze lijnen binnen om even een kijkje te gaan nemen. Hendrik jan wist hier met als klap op de vuurpeil nog een mooie 90tiger te landen er word mij verzocht om nog even een foto te schieten. Daarna gaat de vis weer vrijuit. Wij besluiten richting helling te gaan waar de meesten al zijn aangekomen.


Als iedereen de boot weer op het droge heeft besluiten we nog even een biertje te doen in het cafe. Waar ik tegelijk de prijzen overhandig aan Jeffrey en peter die hadden de meeste en de grootste vissen! Ik blijf helaas visloos op deze koude dag eens moet de eerste keer zijn ik mag niet klagen heb alle andere dagen meer dan twee gevangen! Verder heeft iedereen 1 of meerdere vissen weten te vangen en dat geeft mij genoeg voldoening. Voor deze ontzettend gezellige dag. En voor het winter weer 3x is scheepsrecht bij een visdag in Fryslan het kon nog net, en het is gelukt! Een dag later lag echt alles dicht Sinds 27-11 staat de boot lekker warm in het hok en dat blijft ook nog wel even zo aangezien de winter nog niet voorbij is!


Ik wens iedereen fijne feestdagen, heel veel dooiweer en een gezond en visrijk 2011!
Groeten Sybren SchoustraReacties

Er zijn 7 reacties

 Q-oekje schreef op 25-12-2010 om 16:04:51
Ip opgeslagen


was echt een prachtige dag
en zo als we het in friesland zeggen
Noflike Krystdagen en in protte Lok en Seine yn it Nije Jier!

 Jan hendrik schreef op 22-12-2010 om 09:22:02
Ip opgeslagen


Leuk verslag Sybren, ook vanaf deze kant wens ik een ieder een gezond en visrijk 2011!!!

 Marco schreef op 21-12-2010 om 13:39:11
Ip opgeslagen


Damn, krijg alweer honger  
Mooi verslag van een mooie dag mannen

 Peter schreef op 21-12-2010 om 00:19:09
Ip opgeslagen


Mooi verslag Sybren! Wij komen zeker nog een keer naar Friesland. Iedereen fijne dagen en een mooi 2011 toegewenst!!

 Jeffrey schreef op 20-12-2010 om 23:37:42
Ip opgeslagen


Hey Sybren en de rest.
Leuk verslag, en bedankt voor de fijne visdag in friesland.
Ik hoop dat het maar weer snel gaat dooien, dan kunnen wij
hier bij ons ook eens een vis dagje rgelen.
Iedereen fijne dagen en een goed uiteinde, en dat 2011 maar een
hoop snoek mag opleveren.
Groet jeffrey

 Rix schreef op 20-12-2010 om 21:13:55
Ip opgeslagen


Mooi verslag, en zo te lezen is het zeker een gezellige boel geweest! Volgende keer ben ik er hopelijk weer bij!

 peter van dijk schreef op 20-12-2010 om 19:50:33
Ip opgeslagen


he sybren jongen .
een geweldig verslag hoor.
maar in 2011 maar weer een visdag regellen hier het mooie friesland.

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.0275 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign