HET KRIEBELT........
 Geplaatst op  08-12-2010  door Jan hendrik
4137 keer bekekenBeste mede vissers, het wordt al wat rustiger op de site qua verslagen. Dit heeft natuurlijk te maken met het weer van de afgelopen weken en de meeste viswaters zijn dan ook met een flinke laag ijs bedekt. Nu heb ik op deze momenten juist extra veel zin om even te vissen. Misschien komt het door het oergevoel waar onze vriend KJ Visser (collumnist op Total Fishing ) al eens over heeft geschreven. Of de drang naar het vissen is extra aanwezig omdat je weet dat je het water niet op kan…… Nu kan er natuurlijk wel gevist worden maar dat is voor ons dan toch gauw een paar uurtjes onderweg en als het weer dan niet zo mooi is laat je dat gauw aan je voorbij gaan.


Elke dag klik ik trouw even langs de verschillende (roof)vis pagina’s die het net rijk is en droom dan weg van mooie visdagen. Even op een paar site’s kijken uit het mooie zweden waar we volgens de planning in 2012 weer heen gaan en kijken of er nog “betere” stekken zijn. Zo droom ik elke dag weer even weg van mooie momenten die ik mee mocht maken in mijn vis carriere waar ik zeker een paar hoogte punten mocht meemaken. Zoals mijn allereerste snoek in een slootje bij ons op het dorp. Nu moet je je voorstellen dat ik daarvoor alleen wat voorntjes of baarsjes had gevangen op een vaste stok van 3meter. Nou dan schrik je je helemaal de pleuris als z’on monster uit het water springt!! En sta je een paar tellen later met het hart bonkend in de keel dankbaar te zijn dat je die verspeeld!!!


Gelukkig leerde ik KJ kennen en kon ik toch een gedegen opleiding krijgen aangaande het landen en omgaan met de gevangen vis. ( eigenlijk een verplicht vak zou moeten zijn op de basis school, als ik zie hoeveel jeugd er vist ) Zo ook de eerste boot trip met KJ en we nog niets gevangen hadden trolden we over een onregelmatig stuk bodem en KJ me waarschuwde dat ik vis zou vangen. Bam hangen zijn woorden waren nog niet uitgesproken en ja hoor een dikke 70er verscheen aan de oppervlakte. Op dat moment denk je echt dat je bij de beste visser in de boot zit die echt ALLES weet !! ( dacht hij toen, denk ik nu ook ) Zo maak je door de jaren heel wat mee en mocht ik vorig jaar mijn eerste meter vangen!! Dat gevoel wat je dan hebt dat is niet te beschrijven!! Ook de double strike heb ik al af mogen strepen. Ook mag ik me sinds een paar maanden test visser noemen van het gerenormeerde hengelsport merk D.A.M. dit doe ik natuurlijk met veel plezier!


Toch is een dag vissen niet alleen het vangen maar ook het genieten van de natuur en omgeving, de rust en soms de drukte als je samen in de boot veel lol kan beleven. Dat is genieten voor mij en velen met mij denk ik. Ik kijk in ieder geval al uit naar de tijd dat mijn kunstaasjes weer te water kunnen.
Vriendelijke visgroet,

JH JonkersReacties

Er zijn 5 reacties

 Pieter schreef op 09-12-2010 om 21:24:43
Ip opgeslagen


Heel leuk verslagje in deze rustige tijden. Hoop dat de schaatsers hun ijzers weer snel in het vet kunnen zetten zodat wij vissers onze gang weer kunnen gaan. Tja, het blijft kriebelen...

 meindert schreef op 09-12-2010 om 12:47:47
Ip opgeslagen


jonkers je heb helemaal gelijk 2012 wordt het zweden jaar maar 2011 wordt vast en zeker ook top heb er weer zin in....... 

 Sybren schreef op 09-12-2010 om 01:22:26
Ip opgeslagen


Bekend gevoel de trailer staat hier nog net niet aan de auto gekoppeld, zodra het kan gaat het hele zootje weer te water alleen ligt hier een allemachtig dik pak ijs overal. Morgen komt het vervolg van het verslag. met foto van de toestand nu. Leuk verslag :D. Ik ga zoals het nu staat in mij weer naar zweden en nee dit keer niet om de zuipen maar 2 weken vissen. Oh oh heerlijk!

 Rix schreef op 08-12-2010 om 23:29:10
Ip opgeslagen


Heel mooi het goevoel van een visser besproken. Ik denk dat het een heel herkenbaar verhaal is! Waarschijnlijk krijg je komend weekend weer een kans om te drijven!

 Kj visser schreef op 08-12-2010 om 19:54:16
Ip opgeslagen


voel me vereerd maatje, en ik ben het met je eens het jeukt en kriebelt om weer het water op te kunnen gaan,laten we het een keurig nette verslaving noemen, en wat mij betreft hoef ik nog niet af te kicken.
je D.A.M aasjes hebben al leuke vissen naar boven gebracht en al jaloerse blikken van ons opgeleverd....ga zo door  

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02985 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign