De kop eraf.
 Geplaatst op  17-11-2010  door Jacco
4279 keer bekekenNa een week vol drukte op het werk, besloot ik om de vrijdag maar is een dagje vrij te nemen om te relativeren aan het water. Ik wou vissen dat is een ding wat zeker is. Alleen waar en wat? Na enig dubben besloot ik om mijn eerste ochtendje maar weer is te gaan maken met dood aas. Aangezien ik 2 dagen daarvoor op de vliegenlat een dikke meter had verspeeld. En dan bedoel ik frustrerend verspelen, 3x lossen en dan die 4e keer tot aan de kant en dan als nog lossen. Tijd voor mijn revanche!


S ochtends om half 7 loopt me wekker af. ^&#* tijd om naar het werk te gaan, dacht ik. Owh nee, het is mijn dagje vrij, vissen!! Ondanks die gedachte was ik me bed nog niet uit te branden. Me ouwe lui verklaarden mij ook al voor gek. Na zn drukke week ben je vrij, en dan ga je alsnog zo vroeg je nest uit! Nouja, kon daar enigszins ook wel wat in zien. Alleen ik had zoiets van. Zodra ik daar aan het water ben en ik heb me hengels in de piepers liggen, dan haal ik die paar uurtjes wel in op de stoel. Na een 3 kwartier spullen lopen sjouwen was het dan eindelijk zo ver. Ik kon me hengels uitpakken en alles opzetten. Ik had weer een nieuw systeempje gekocht. De kebap kit. Deze ook maar is uit proberen. Omdat het water nog boven de tien graden was, vond ik voor voeren niet nodig. Althans geen dagen, dus heb ik het maar gehouden bij pre-baiting. Alle 3 de hengels voorzien van een sardine konden ze worden uitgevaren. Owh nee!! Er was voordat ik aan de stek kwam nog wat gebeurd met me voerboot. Even weer terug spoelen naar het moment dat ik vertrok van huis.


7.45 uur. Me auto compleet ingepakt om 1 laatste ding na. Me voerboot. De avond daarvoor had ik een nieuwe accu aan de lader gezet. En deze ging vandaag dus mee. Hup die super de luxe jacht in me auto gezet. En de accu zo op me gezet. Na een kwartier rijden, schrik ik me helemaal verrot. Ik begin een gigantische brand lucht te ruiken. Verdorie, heb ik me shagie zeker op de mat laten vallen, nee die heb ik nog in me handen. Wtf is het dan?? Opgegeven moment had ik zoiets van: Pff, het zal allemaal wel. Als ie in de brand vliegt ben ik ook weer van die roest bak af. Totdat ik voor het stop licht stil stond en me zonder pardon een grote dikke rook gordijn voor de neus langs trekt. Ik kijk waar de rook vandaan komt. Ah onder me voerboot. Ik til me boot op. Wat was nou het probleem, me accu polen waren door het racen in me auto tegen elkaar gegaan. En de hele bedrading was aan het weg smelten. Nou begon ik direct te vloeken natuurlijk. Mijn nieuwe accu. Nog niet eens gebruikt en nu al naar de kak. Nog geen tel later kon ik er om lachen en had ik zoiets van: haha, heb ik ook weer een leuke blunder te vertellen! Nou dit te hebben verteld weer een uurtje verspoelen.


Mijn bedoeling was om de alle 3 de hengels over de hele plas te leggen. Zodat ik alle mooie stekken kon bevissen. Maar goed, met een kapotte accu ging dat feest niet door. Dan maar onder me eigen kantje met alle hengels. Na alles in te hebben gegooit en nog wat kapot gesneden vis te hebben gevoerd kon ik dan eindelijk van me weekend genieten. Ik zak onderuit in me sofa, trek de muts over me hoofd in, doe me oordopjes van de ipod in en zet vervolgens een lekkere stevige plaat Slayer aan, en sluit mijn ogen. Plots schrok ik een uur later wakker van een enkele piep. Ah, dat ben ik nog niet verleerd dacht ik. Net zoals het nachtvissen op karper lig ik nog steeds te slapen al luisterend naar die ene piep. Het bleef 5 minuten bij dat ene piepje. En ik had zelf zoiets van, het zal wel een lijn zwemmer zijn geweest. Tot dat ik nog is keek naar me top. Die stond te flink heen en weer te stuiteren. Hé bah.. ik zit hier niet met me feeder hengeltje op brasem te vissen. Dus zonder te denken pak ik die hengel uit te steunen en sla aan. Ik wist niet wat ik moest verwachten aangezien het voor mij de eerste keer dood aas vissen was op die put. En dan ook nog is zn lamme tamme aanbeet. Begon de dril. De vis was totaal niet sterk, en dus begon ik steeds meer te twijfelen of het wel een snoek was. Tot aan de kant. Hij ziet mij, en zet het er vol vandoor. Nou snap ik dat ook wel, ik ben ook totaal niet een van de aantrekkelijkste mannen. Ik had het zelf ook op de loop gezet voor zn lelijke loempia. Het bleef dan ook bij die ene spurt, en kon hem dus zonder enige problemen landen. Deze vis bedroeg na een meting dan ook 98 cm. Dat is een mooi begin! De eerste vis van vandaag is binnen! Door die ene snelle vis kreeg ik een vertrouwen daar kon niks tegen op!


Toen besloot ik om 1 van de drie hengels maar is een 100 meter verder op te leggen. Dus deze loop ik dan gewoon uit. Hier dan ook maar is met dat nieuwe dingetje de kebap kit vissen. Ik loop weer terug, leg me hengel in de steun. Ik heb nog geen tijd om de dikke kont in die stoel te parkeren of de eerste snoek melde zich al. Ik zat te zoeken welke hengel het was. Stom verbaasd kijk ik naar de hengel die nog geen 5 minuten in het water ligt. Nou, dat is vlot! Ik sla aan en haak een vis. Die dril duurde nog geen minuut of de druk valt van de lijn af. Heh, een losser. Hup het hele zootje weer binnen gedraaid en ben ik is gaan kijken naar het systeem. Na mijn mening konden er nog wel wat aanpassingen worden uitgevoerd. En persoonlijk had ik hem zelf ook anders gemaakt. Maar dat terzijde. Die aanpassingen heb ik zelf even provisorisch in elkaar geknutseld. En de hengel ook weer uitgelopen.


Weer in de stoel gaan zitten, wat brood wezen eten en een bakje teer wezen drinken. En vervolgens bleef het de hele middag stil. Om half 4 besloot ik dan ook maar om op te gaan ruimen. De dag werd dan ook afgesloten met 1 vis en 1 vis gelost. Volgende keer beter.


Jacco HeldoornReacties

Er zijn 6 reacties

 Rix schreef op 24-11-2010 om 21:35:03
Ip opgeslagen


misschien de volgende keer wat whiskysaus op je shaslick, mmm lekker!

 Albert schreef op 20-11-2010 om 15:09:46
Ip opgeslagen


Heb gebruikte delkim accu plus accubak staan mag weg voor 30 euro samen geen idee waar je woont heeft anders geen zin groet Albert

 Kj visser schreef op 18-11-2010 om 20:50:42
Ip opgeslagen


niet echt mijn ding( heb er het geduld niet voor) maar wel leuk om te zien, en weer eens wat anders dan trollen toch!

gr KJ 

 Alfred en grietje schreef op 18-11-2010 om 18:47:19
Ip opgeslagen


Leuke vissen Jacco! Ik zie er 2 en heb geconstateerd dat bij allebei de kop er nog gewoon aan zit hoor

 Marco schreef op 18-11-2010 om 00:14:59
Ip opgeslagen


Ik vind je juist heeeel aantrekkelijk  
Mooi verslag en dito kneiter. Ik moet dat ook eens gaan doen met die kebab rigs

 Pieter schreef op 17-11-2010 om 21:28:18
Ip opgeslagen


Wat flik je me nou, kon er geen telefoontje af!!! Toch weer een leuke eerste doodaas sessie. Ga je bellen vriend......
Commentaar van Jacco:
Sorry Schat, tis inmiddels ook al 3 weken terug haha. omdat ik niet wist of ik wel zin had, heb ik niemand gebeld. Snapt u. Zal de volgende keer aan je denken. Ben je vrijdags altijd vrij dan??

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02128 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign