Dressuur water??
 Geplaatst op  11-11-2010  door Jan hendrik
4136 keer bekekenAfgelopen zaterdag ben ik wezen vissen op een voor mij bekend water wat de laatste tijd veel weg heeft van een ernstig dressuur probleem of de vis is verdwenen van het water. Weggetrokken?? Weggevangen?? KJ en ik hebben eens Polen gezien die een snoek vanaf de kant wisten te vangen en deze gelijk neer knuppelden en het fileermes al ter hand hadden genomen….. Nu lijkt het me sterk dat die mensen vanaf de kant zulk een groot water leeg kunnen vissen vanaf de kant, dus heb ik het idee dat het dressuur is geworden.
Misschien is het een idee om met iedereen die op deze site actief is dit water links te laten liggen tot einde gesloten seizoen?? Is zoiets te realiseren?? (graag jullie reactie onder dit verslag) Enfin, KJ Lub en Meindert waren verhindert voor deze dag dus ging ik alleen op pad deze dag althans de ochtend. Bij de trailerhelling aangekomen moest ik sturen als een vrachtwagen chauffeur met twee aanhangers om een beetje knap voor het water te komen, dit door alle schots en scheef geparkeerde auto’s. Na een half uurtje te hebben gekloot kon ik dan eindelijk de boot te water laten en even later pruttelde de motor (r)(l)ustig in de vroege ochtend. Ik stak het water recht over en trolde over afstervende plantenbedden, ik was nog geen 5 minuten onderweg toen mijn handhengel keihard krom sloeg en de eerste vis zich presenteerde…. Na een hevige strijd moest hij zich toch gewonnen geven en kon ik een mooie (dikke!!) 80er landen.


Zo dat begint toch lekker dacht ik en belde gelijk Lub even om door te geven dat de eerste binnen was. Naar mijn verwachting zou dit een top dag worden gezien de verandering in het weer. Verder maar weer en de pluggen weer over boord voer ik regelrecht een bui in en achter me scheen het zonnetje. Snel maar draaien dan en na een 20 minuten te hebben getrold zonder enig resultaat kwam ik aan op een gedeelte van het water waar we een paar jaar geleden nooit visloos waren! In de verte zag ik nog een visboot. (later bleek dat Marco en Wouter te zijn) ondertussen aangekomen in een beschut stukje water kreeg ik op de steunhengel een flinke aanbeet en in de veronderstelling dat ik een snoekje stond te drillen, bood zich een hele mooie baars aan die zich had vergrepen op mijn nieuwe INDIAN WOBBLER van DAM.


Verder op kreeg ik nog een paar tikken op de Wobbler maar dit resulteerde niet in een goede aanbeet. Later op de dag zou ik er achter komen wat dit was geweest….. Intussen had ik de boot stil gelegd en wist ik nog een paar van die mooie baarzen te vangen, 5 in totaal!! HĂ© dat geeft je dan toch ook wel een goed gevoel, heb je in ieder geval actie in de stok…….
In gedachten denk je dan maar na van wat doe ik niet goed, wat zou nu wel werken en waar zou ik nog wat “goede” plekjes af kunnen vissen… Met dat zelfde gevoel (denk ik) kwamen M en W langs me heen varen en na een kort praatje voeren zij verder richting een bekende plek waar wel eens wat snoekbaarzen te vangen zijn. Ik trolde rustig verder….. probeerde wat oneffenheden te vinden op het stuk water, maar het leek wel een vierkante bak waar ik viste…


Aangekomen op de bekende stek waren W en M al druk aan het gooien met rubber en ondertussen de doodaas hengels overboord. Ik knoopte een kleine shad aan en na een paar tikken voelde ik een aanbeet!! Yes !!!!! dat gevoel wat dan door je heen schiet daar doe je het toch voor!!?!! Maar helaas hij bleef niet hangen en na een SHIT en een sjaggie verder besloot ik maar weer terug te gaan naar de helling omdat de buurman onderweg was. Daar had ik mee af gesproken en zou deze middag bij me in de boot mee vissen.
Na hem te hebben opgepikt zette ik weer koers naar de plek waar ik die morgen de baarzen had gevangen. Ondertussen trolden we met 4 hengels en probeerde ik wat diepere stukken water te bevissen. Geen enkel resultaat……


Aangekomen in de beschutte plek konden we de boot stil leggen en begonnen we te gooien met kleine plugjes. Deze werden continu gevolgd door scholen met baarsjes of gegrepen door een wat groter formaat baars. Na een half uurtje te hebben gegooid kwam Rick ook aangevaren en wist te melden dat er hondert meter terug aardig roofblei te vinden was. Dus de motor gestart en die kant op. Als we daar liggen met 2 boten gebeurd er iets wat ik nog nooit heb mee gemaakt!!! Bijna elke gooi is het raak en de ene na de andere roofblei meld zich. Ze zijn niet groot van formaat maar op een lichte hengel is het een leuke sport! Tellen doen we niet en na een half uur hebben we naar schatting z’on 50 RB-tjes gevangen. Zelf Rick vangt er een op een onderlijntje met dregje en een omgevouwen bierdopje……. Is hier een nieuwe vissoort in opmars???? BASPIUS is op dit water wel een paar keer gesignaleerd maar of dat er mee te maken heeft weet ik niet!!!??!! Even later kwamen ook W en M nog even en vertelden dat ze een GIGA snoek verspeeld hadden… zoals we in het verslag van Marco konden lezen….. Zo eindigde de visdag alweer snel en eer we de boot op de trailer hadden staan was het alweer donker ook…….
Reslultaat van deze dag: 1 snoek, 10 á 15 baar(zen)(sjes), 1 winde (proficiaat voor de buurman)en een x aantal RB-tjes (moeten we er maar in houden die benaming)
Graag hoor ik jullie reactie over het water links te laten liggen……
Vriendelijke visgroet,
JH JonkersReacties

Er zijn 5 reacties

 Sybren schreef op 13-11-2010 om 20:09:09
Ip opgeslagen


Als er 1 RB over de DAM is volgen er meer! Mooi aantal Ik weet niet of het dressuur zou kunnen zijn. Ik ben geloof ik nog nooit op het water geweest daar. Op 1 van mijn stekken is het ook heel stil laatste 3 weken het water is in die tijd ook ongeveer 8 graden kouder geworden! en het weer is heel onstabiel. daar heb ik mijn conclusie maar uit getrokken (A) al waren de vangsten 2 jaar terug stukken beter gemiddeld .

 Pieter schreef op 12-11-2010 om 14:23:41
Ip opgeslagen


Het water links laten liggen, nee het is juist een uitdaging om steeds weer heen te gaan. Dressuur, ik weet het niet. Is natuurlijk wel iets wat je kunt proberen te doorbreken. Ik denk en heb er ook ervaring in dat roofvis weg kan trekken naar andere plaatsen als er te veel hengeldruk is. Zelf op een bepaald deel van een water! Leuk verslag trouwens.

 Kj visser schreef op 12-11-2010 om 08:39:54
Ip opgeslagen


Moat.... leuk verslag en erg leuke foto's , dat maakt zo'n verslag namelijk ook lekker om te lezen,en om goede foto's te maken als je alleen bent is ook niet altijd even makkelijk.
volgende keer zijn we er weer bij natuurlijk.

en ik denk dat je een goed voorstel hebt neergelegd , alleen ben ik ook van mening dat het een speciale aantrekkingskracht heeft , al word er niets gevangen....we hebben namelijk ook betere tijden daar meegemaakt , en vaak denk je ....,,mischien zijn ze nu wel los,,

GR KJ

 

 Marco schreef op 12-11-2010 om 00:44:13
Ip opgeslagen


Leuk verslag JH. Had ik die "shit" toch goed gehoord  
Over dat links laten liggen, weet ik niet hoor. Op de een of andere manier heeft dat water toch iets speciaals. Maar kan me je standpunt wel voorstellen. See you de 27e

 meindert schreef op 11-11-2010 om 20:28:29
Ip opgeslagen


mooi verslag DAMhendrik het wordt wel weer tijd voor een visdag kan op de snoeken.net dag helaas niet mee we vieren onze verjaardagen dan maar goed...... dan kan ik spullen voor men bootje kopen haha gr mein

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01827 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign