Een warme snack als hoogtepunt.
 Geplaatst op  01-11-2010  door Pieter
4278 keer bekekenZo dat was me het weekendje wel weer wat ik achter de rug heb. Zaterdag een dag waar doorzetten slechts beloont werd met enkele lossers. Zondag daar en tegen een leuk en gezellig dagje gehad met toch nog enkele leuke vangsten. Stekken veranderen in de loop van de jaren en dit wordt voor mij nu toch wel heel duidelijk. Een stek die jaren terug een topstek was en seizoen op seizoen prachtige vangsten opleverde is momenteel niets meer waard. Hengeldruk, overbevissing of een veranderende visstand. Ik weet het niet en kan er geen vinger achter krijgen. Wel weet ik dat het een heel langzaam proces is wat er plaats vindt als een water op een gegeven moment geen goede vangsten meer oplevert. Je komt er in feite achter als het al te laat is maar wellicht zal het op deze manier in de toekomst ook weer beter kunnen worden.


Het is een relaas waar we afgelopen zaterdag tegenaan liepen. Ik had Jacco uitgenodigd om met mij nog eens een stek op het grote water te gaan proberen. Dit is de tijd dat het daar moet gaan gebeuren maar met het feit in het achterhoofd dat het de afgelopen jaren steeds moeilijker werd. Tegen beter weten in heet zoiets. Maar goed Jacco heeft er zin en ziet het grote water als een enorme uitdaging. En ja dat is het ook natuurlijk als je de polder als thuis water hebt. Het is nog donker als we het water opgaan en vol goede moed gaan we aan de slag. We gaan trollen, backtrollen en stekken afwerpen met jerkbaits. Met slechts een drietal aanbeten die we niet weten te verzilveren moeten we de dag eindigen.


We besluiten het zondag nogmaals te gaan proberen. Ditmaal gaan we Rick en Marco vergezellen op een water wat Rick tegenwoordig als zijn thuiswater mag noemen. Het is voor mij ook geen onbekend water maar mijn laatste visdag hier is toch al wel weer een tijdje terug. Met de klok een uurtje terug is het nu wel licht als we het water opgaan. Gezamenlijk gaan we het water op en vissen we met Rick en Marco een tijdje samen op. De stemming zit er al direct goed in. Het is Jacco die al snel een aanbeet weet forceren en even later een mooie snoek weet te landen. Langzaam aan gaan we ieder een kant op met de afspraak om rond twaalf uur de plaatselijke snackbar een bezoek te brengen.


Rond elf uur krijg ik een telefoontje van Rick, hij ligt met motor pech een stukje verder op. We gaan direct naar hun toe en slepen hun naar de helling waar ze met de motor bezig gaan. Jammer genoeg krijgen ze het beestje niet meer aan de gang en besluiten ze verder vanaf de kant hun geluk te gaan beproeven. Ook wij gaan weer op pad en komen in een prachtige jachthaven terecht met glashelder water. We vissen er verschillende vakken af maar kunnen er geen vangst boeken. Het is tijd om terug te keren naar de plek waar we afgesproken hadden met de andere jongens om een patatje te gaan eten.


Na deze heerlijke warme snack wat toch feitelijk wel het hoogte punt van de dag werd benoemd nemen we afscheid van Rick en Marco want zij gaan het verder in de polder nog even proberen. Wij gaan ook weer op pad en stuiten op enkele leuke stekken waar we ieder nog een vangst weten boeken. En zo eindigt dan al weer een weekend wat we heerlijk op het water doorgebracht hebben. Komend weekend staat in het teken van hengelsport en visboten beurs in Utrecht. Ik zal wederom op de stand van I.T.T. Bertus aanwezig zijn. Wellicht zal ik daar velen van jullie weer ontmoeten. Laat maar wat van je horen……….

Pieter NederlofReacties

Er zijn 3 reacties

 Jacco schreef op 02-11-2010 om 18:07:42
Ip opgeslagen


Pieter, erg leuk verslag weer!! Haha stelletje pieper plakkers  . Man het was me het weekend wel zeg! Erg taai vissen, veel kunstaas parkeren op de bodem, zoals Marco dat zo mooi beschreef. En dan rix nog, die binnen een mum van tijd zijn motor al naar de kak had. Maar goed. Ik heb ondanks alles een super weekend gehad. En qua slecht lopende stekken. Ik denk niet dat het over bevissing is. Ik denk dat we komende tijd het gewoon slecht krijgen, maar het uiteindelijk ook weer een aantal seizoenen SUPER word.. ik heb dit soort gelijke al is een aantal jaar terug mee gemaakt. Lijkt op een soort van cyclus.

 Marco schreef op 02-11-2010 om 09:09:24
Ip opgeslagen


Hey Pieter, mooi verslag weer met idd 3 mooie snoeken. Voor ons was het echt een topdag.....2 mooie snoeken, zeiknatte poten, ontzttend nodig moeten p**pen maar een tankstation wat dicht zit en 2 man met een zere rug. En toch heb ik weer genoten. Motortje komt goed Rick!

 Rix schreef op 01-11-2010 om 23:01:40
Ip opgeslagen


Mooi verslag heb je ervan gemaakt Pieter!
Voor ons was het wel een domper, maar toch die dag beide nog aan vangen toe gekomen.
Doen we gauw een keer over, maar dan met 2 lopende motoren!  

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.03129 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign