Weers invloeden!
 Geplaatst op  29-10-2010  door Sybren
4134 keer bekekenDe laatste tijd heb ik weer volop tijd om te vissen wat toch wel belangrijk is want voor dat je het weet zit je tien uur op het water. En ik heb dan ook flink de smaak te pakken, samen met Ulbe is de dag altijd goed gevuld met gezelligheid en de nodige humor dat maakt alles een groot feest. Het is zaterdag morgen als Ulbe (FIT EN WEL JAAAAJAAA) bij mij door de deur komt stuiteren om zoals afgesproken half 8 we drinken nog even een bakje koffie en we hangen snel de trailer achter de auto. Op naar de stek slaan we nog even rookwaren in om de dag zonder stress door te komen, de pompbediende vond ons zo moedig om met dit weer te vissen dat we daar ook nog een gratis kop koffie kregen! Het weer lijkt niet al te best windkracht 5 ochtends droog en in de middag regen en windkracht 6 /7 in de na middag. Ach ja we overleven het wel weer, het is dan ook wel weer een sensatie!


Eenmaal op het water word er vol op gewisseld het eerste half uur om alle nieuwe aasjes te bewonderen. Die eerder deze week waren aangeschaft bij de hengelsport zaak Ulbe had na even zoeken wat leuke aasjes uit de aanbieding gekocht. Na een paar uur trollen bleek het dood op het water te zijn het water was verschrikkelijk troebel. En stond 15 cm boven pijl, na tig aasjes te hebben gewisseld viel ik toch weer terug op de pike fighter en de SD ulbe! Toen we een mooi haventje tegen kwamen waar het water wel helder bleek te zijn, troffen we een vrouw aan op een woonboot die ons wist te vertellen dat het privĂ© water was. Waar wij niet van op de hoogte waren om de mevrouw dan toch maar een beetje de gek aan te steken vroegen we tot drie maal toe wat zegt u! ze wees ons op een piep klein bordje, volgende keer maar een loepje mee dus! Bij het volgende haventje aangekomen werd er gespeurd naar zoon bordje hier viel het mee. En werd er besloten om even te werpen al bij de eerste worp had ulbe een mooie volger van een baars van zeker 30 cm die toch twijfelde aan het kunstof gehalte van de litle john. bij de 2de worp wist hij een baars te haken een duidelijk kleinere vis van 24 cm. Het was inmiddels al 11 uur. Daarna werd vol goede moed de hele haven uitgeworpen maar het bleef verdacht stil, toen Ulbe een jerk in de boom parkeerde op 10 meter hoogte was de maat vol. Na een woest gevecht fireline vs tak won de tak! Ach het zal niet de laatst zijn Ulbe. Om hem gerust te stellen zij ik: “ik heb al ruim terwaarde van een visboot aan aas op de bodem afgemeerd” Ulbe kon hier mee leven. En had het zichtbaar met mij te doen.


Aangezien de resultaten tegen vielen werd er besloten ander water ruim 4 km verder op te zoeken bij het uitvaren van het haventje kreeg Ulbe een klap op zijn hengel. Een mooie snoek van een cm of 50 komt redelijk snel aan het oppervlak na dat mijn telefoon eindelijk een mooie foto heeft gemaakt word de vis weer terug gezet! Na 4 hele stille kilometers getrolt te hebben komen we bij de stek aan waar ik direct een aanbeet krijg op 1 van de hotspots!(Lady of de lowlands) hier weet ik een mooie vis te landen van ruim 70 cm op een enkele aanbeet na bleef het stil en inmiddels was het gaan regenen zoals belooft. Na dat we er flink op los gevloekt hadden bleef het regenen @#$@!$%.....! Snel werd de super markt aangedaan voor wat eten en de nodige blikken energie drink. Het was hier ook stil en werd er toch maar weer besloten volgas richting helling te gaan! 15 minuten later lachen de hengels weer in het water om de laatste kilometer te trollen het was inmiddels 14 uur en de teller stond op drie.


Na een kleine 10 minuten kreeg ik een heerlijke dreun op mijn hand hengel drommels dit voelt als een snoekbaars. Ulbe lach bijna te slapen en draaide met een zucht de resterende hengels binnen! Ik zag op een afstand van 20 meter een mooie rug van een snoekbaars waar ik geen maat van in kon schatten naar een dril van 5 minuten kwam de vis bij de boot maar liet zich nog steeds niet zien nog snel een keer onder de boot en toen kwam die eindelijk boven water! En werd duidelijk dat deze nog maar aan een velletje was gehaakt met een vliegende actie wist ik de vis te landen na een paar foto’s even gemeten en bleef de cm bij 66 staan wat toch best wel tegen viel de vis woog 3,5 kilo volgens de gripper! Na de vis met een beetje hulp weer te laten zwemmen, besloten we toch nog even door te trollen! De wind was in middels gedraaid naar zuidwest en had flink in kracht toe genomen. Na een klein half uurtje! Kreeg ik weer een aanbeet waar op we beide vragend zijden zijn ze los ? een mooie vis van rond de 50 kon zich net als zo velen die hem voor gingen niet weerhouden van mijn goud kleurige SD.


Na een kleine 10 minuten krijg ik weer een aanbeet helaas weet ik deze vis niet te verzilveren! Ons gevloek word inmiddels hard bestraft de weer goden gaven ons er flink voor langs met het nodige water. Van het water afgaan was al lang geen sprake meer in een woonwijk aangekomen krijg ik weer een dikke aanbeet even later weet ik een leuke vis van in de 50 te landen! Na een paar fotos in de spoelende regen! Kreeg mijn telefoon er steeds meer moeite mee na op het gegeven moment je kent het wel die bekende Nokia piep als je de lader inplugt te horen uit mijn vistas krijg ik toch echt mijn twijfels ik pak de telefoon en ja hoor de telefoon zij dat hij aan het laden was zonder lader toen de na een paar keer op de rand van de boot getikt te hebben stopte hij weer! Inmiddels kreeg ik weer een aanbeet helaas loste deze ook weer al hadden we de vis gezien een ondermaatse haring.


Nog geen 2 minuten later bereikten we het eind van een vaart en moesten we keren. Tijdens het keren zag ik dat mijn twee lijnen elkaar kruisten en dat ik 1 even moest binnen draaien toen ik dacht dat het goed ging knalde er met een nood gang een snoek op! Ik schrok me een hoetje kapot. En wist eigenlijk zo snel niet eens aan welke hengel de vis zat, een knoop was niet te voorkomen of ik had 1 snoek aan 2 hengels na een snelle dril kon ik eerst de sd onthaken en de lijk om de vis weg draaien na de pike fighter ook uit de knoop te hebben gehaald kon het gas er weer op. Toen het weer op het slechts was wist ulbe een vis te haken toen de vis bijna bij de boot was loste die! Ulbe was zo erg gedeprimeerd door het weer dat hij eigenlijk wel blij was dat hij loste. LUIIIIII HOOOOR !


Het weer had dan toch echt invloed op de vangsten, alleen voelden wij ons net twee bemanings leden van de Northwestern op de bering zee! “Ulbe; als Sig Hansson ons zou zien zou hij ons direct aannemen!” daarna bleef het een tijdje stil! De nodige onzin werd aan elkaar gemeld. En ondanks het slechte weer was de natuur weer mooi gekleed en gaven we hier en daar een compliment weg! Toen we bij een groot meer aankwamen en Ulbe vermelde dat ik op een bepaalde spot waar we op dat moment waren veel vis had gehaakt een jaar of 4 terug. Net uitgepraat stond mijn hengel weer als een boog in de steun en sprong een mooie snoek van 80 boven water heerlijk vis nummer 5 was een fijt !Na wat gestuntel met de harde wind en voorkomen de boot totalo’s te varen op de basalt blokken. De klokt tikt dan altijd zo snel de dag loopt op zijn eind al had ik wel tot het donker door willen vissen. Mijn vriendin zou om half 6 bij me zijn en dat is ook een aangename hobby! Als we richting trailerhelling gaan vinden we het ook wel leuk geweest als we door de volgende bui worden terroriseert! Als de boot op eenmaal bij mij thuis in het hok licht is het exact half 6! Allebei dood moe kunnen we toch terug kijken op een mooie dag!


De zondag heb ik andere drukten ik moet op verjaardag! Als ik ontdek dat er 1,5 uur overblijft bel ik direct snel de bakjes in de boot dicht en volgas richting helling aangekomen bij de helling ontdek ik iets. Wat ons lage IQ toch wel doet bevestigen we zijn de hengels vergeten @!#$%^%&#@#%! Ongelofelijk ik koppel de trailer af vlieg richting huis. Mijn 106 ralley had het even heel zwaar! 10 minuten later ben ik terug boot in het water en vissen! Al met al wist Ulbe nog een mooie vis van 82 te haken en ik 2 van in de 60 cm! Snel gaan we zeer tevreden weer huiswaarts een mooi wiekend bedankt Ulbe! Op deze stek gaan we vissen met de visdag van het forum! Melde je aan op het forum

Groeten Sybren SchoustraReacties

Er zijn 6 reacties

 q-oekje schreef op 01-11-2010 om 19:40:19
Ip opgeslagen


ik miste eiglijk in dit verslag dat sybren zich had verslapen
Commentaar van Sybren:
Hahaha sorry ulbe!

 Jan hendrik schreef op 01-11-2010 om 14:10:59
Ip opgeslagen


De "oermensch" is weer herboren zoals ik hier lees.... wind of regen het maakt niet meer uit!!! goede instelling mannen!!!! top verslag!!   als 't eerst maar weer zomer is  

 Marco schreef op 30-10-2010 om 19:29:40
Ip opgeslagen


Drommels, wat een actie weer van de heren "zeevaarders" Goed bezig mannen

 Kj visser schreef op 30-10-2010 om 15:35:36
Ip opgeslagen


lekker verslag van een bikkel vistochtje,goed om te lezen dat je het virus weer te pakken hebt,de grote bakken houden zich vast nog even rustig tot de visdag op de 27e, 
Commentaar van Sybren:
Hahaha hoop het niet dan moeten we nog zo lang wachten!

 Rix schreef op 30-10-2010 om 11:30:28
Ip opgeslagen


Zo zeg, dat zijn nou nog eens bikkels! Toch netjes gevangen hoor!!

 peter van dijk schreef op 29-10-2010 om 22:35:37
Ip opgeslagen


mooi verslag
maar veel regen gehad dus

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.0284 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign