Door weer en wind VEEL WIND !!! (deel 2)
 Geplaatst op  21-10-2010  door Rix
4145 keer bekekenBehalve de Urkerkant waren er vandaag nog 2 regio’s vertegenwoordigd.
Namelijk de Friese kant, de 2 Friespeuken Sybren en Ulbe, en van de Overijsselse kant waren het vandaag Marco en ik.
Iedereen staat ’s morgens met een gezonde dosis humor bij de trailerhelling om er een dag vol tegenaan te gaan.


Sybren was trouwens ietsie pietsie later omdat hij als Fries wel even dacht overal de weg te kennen, dit bleek toch anders uit te pakken
Dan was er ook nog iets heel aparts, namelijk Ulbe. Ja, ook hij was weer aanwezig… en HOE! Hij was fit, onvoorstelbaar, elke keer dat ik met hem gevist heb had hij een kater, maar dit keer stond hij fris en fruitig aan de start van deze visdag.
Bij het traileren was hij trouwens ook al aardig scherp, want toen de friese boot in het water lag wist Ulbe heel scherp te melden dat onze Sybren nog vergeten was de stop in de boot te doen. Dit had gelijk als resultaat dat ze de dag waterhozend begonnen.


Toch komt het moment dat we allemaal gaan vissen, en bij ons in de boot is het al snel raak, als we in elkaar gedoken onder een wel heel laag bruggetje doorvaren knalt er een snoekje op mijn fox shad. De nul is eraf en het is nog niet eens goed licht, dit kan nog wel eens leuk worden.
Even later horen we van de andere boten dat ook hun al actie hebben gehad, en we krijgen zowaar nog meer moed dan we al hadden verzameld.
In een smalle vaart zien we hoe Ulbe een beste snoek haakt maar helaas verspeeld hij deze, waarschijnlijk waren zijn haken niet zo scherp als hijzelf deze dag, want een half uur later varen we nog steeds bij elkaar in de buurt en weer verspeeld hij een beste snoek.


Ondertussen word Marco ook wakker en hij meld even dat hij troep aan zijn plug heeft hangen, en vervolgend draait hij doodleuk een snoekje binnen. Zo, allebei al een vis in de boot. Dat waren we ook wel nodig, want ondanks dat de stemming opperbest was werkte het weer niet echt mee, de ene bui na de andere plenste op onze kop, maar gelukkig deed de waterwerende kledij weer goed zijn werk.


Even verderop komen we JH en Lub tegen en als we ongeveer naast hun boot varen krijgt Marco weer een aanbeet, ook deze vis mag even de binnenkant van de boot bekijken en word daarna weer snel na een fotootje terug gegooid.


Het loopt ondertussen al tegen de middag en de buikjes waren aardig aan het knorren. Bijna bij de helling zien we KJ in gevecht met zijn metersnoek en schieten er nog snel even een plaatje van, bij het binnenvaren van het haventje krijg ik nog een aanbeet. De vis word geland, gefotografeerd en teruggezet. Gauw gaan we aan wal om een heerlijk hapje te nuttigen. Na een lekker soepje een paar rookworstjes, een paar kadetjes, een gahaktbal en nog wat soep zijn we weer een beetje opgewarmd en kunnen we er tegenaan voor deel 2.
Gelukkig is het weer wat beter geworden, al staat er nog wel heel veel wind, zowel in de boot als daarbuiten!


Nadat Marco had vernomen dat KJ een meter te pakken had gehad op een groot open stuk water was hij niet meer te houden. Hij zou en moest ook een dikke bak pakken, dus we besloten ook op het grote water te blijven.
Sybren en Ulbe kozen voor het tegenover gestelde, zij doken de wijk in. Aangezien zij altijd in de poldersloten vissen in hun woonplaatst zijn ze het wel gewend om in minder dan een meter water te vissen en als je daar een goed gevoel bij hebt moet je dat natuurlijk gewoon doen. Op een gegeven moment krijg ik een sms van syb, ‘2 bruggetjes, 2 snoeken’
Zei hebben hun plekje gevonden, maar Marco en ik zoeken het toch groter.
We trollen heen en weer over een groot stuk water als de lijnen in elkaar lopen van Marco.
Al mopperend zit hij te te prutsen, maar de boot ligt nou niet bepaald stil en ik besluit een smal vaartje in te trollen die uit de wind ligt zodat Marco het wat makkelijker krijg.
Ik meld ondertussen aan Marco dat ik er even een self created kikkertje aan knoop die bij het landen op het water gelijk bruut gegrepen word. Ik zei toch dat het wonderaas was!


Even later als Marco zijn hengels weer op orde heeft zoeken we het ruige water weer op, en het duurt dan maar even of ik krijg een doffe dreun op wederom mijn zelf gefabriceerde kikker.
Een vis van formaat stompt er lustig op los en mijn vermoeden word bevestigd als we een mooie snoekbaars aan de oppervlakte zien verschijnen.
Daar mijn pr nog steeds op 67cm stond kon het haast niet anders of deze moest daar overheen gaan.
Dit was ook het geval want even later sta ik met een schitterende snoekbaars van 71 cm in mijn handen te grijnzen! Wat een dag!


De vangsten zetten door, Marco pakt weer een visje, en ik weer een.
Als we aan het eind van de dag de haven invaren pak ik vlak voor de trailerhelling nog een snoekje mee, dat was deze dag de 3e die ik van dezelfde stek trok! De balans werd opgemaakt en we konden een schitterende dag noteren. Wij bleken deze dag de meeste vissen aan boord te hebben gehad.
5 snoeken en 1 snoekbaars voor mij plus 3 snoeken voor Marco bracht ons boottotaal op 9 vissen in de boot.
Bij Sybren en Ulbe was het totaal blijven steken op 3 gelande snoeken voor Sybren en een schitterende waterplant voor Ulbe.


Als alle boten weer op de trailers liggen word er nog wat gekletst en gelachen om vervolgens allemaal moe maar voldaan weer naar huis te rijden,
Iedereen bedankt voor de mooie visdag, we komen hier zeker nog eens weer!

RixReacties

Er zijn 5 reacties

 Sybren schreef op 25-10-2010 om 21:49:49
Ip opgeslagen


Heey rick leuk verslag:D Mooi beschreven weer ! Ik heb de boot al geplakt (tijdelijk gerepareerd beetje ducktape doet wonderen :P hahah! was een taaie dag voor ons de zondag er na was veel gemakkelijker! Bedankt ierdereen was een leuke dag met een heerlijke lunch !

 meindert schreef op 23-10-2010 om 16:20:05
Ip opgeslagen


pracht verslag rix was een taaie dag maar het was het wel waard.......

 Jan hendrik schreef op 23-10-2010 om 08:52:37
Ip opgeslagen


top verslag Rick.... en wat een vangsten voor jullie (lees klein beetje jaloers) echt een top dag... voor heraling vatbaar....

Groeten JH

 Kj visser schreef op 22-10-2010 om 20:11:56
Ip opgeslagen


lekker geschreven Ricki, en de foto;s geven een mooi beeld weer van de dag, al lijkt het op de foto's prachtig mooi weer, en staan er geen golven.....ra ra hoe is that possible...
je hebt ondanks de uitblijvende kikkervangsten, je naam goed verdedigd met 9 stuks in de boot.
ben benieuwd wat zaterdag j gaat brengen,

GR KJ
 

 Marco schreef op 22-10-2010 om 07:24:42
Ip opgeslagen


Schitterend..........kan er niet meer van maken  

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02013 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign