Keuzes.
 Geplaatst op  18-10-2010  door Pieter
4142 keer bekekenBinnen het roofvissen is het net als in het gewone dagelijkse leven. Je moet keuzes maken en soms gaat dat goed maar net zo vaak lijk je de verkeerde keuze te maken. En dat is nou net zo relatief als in het gewone leven want maak je daadwerkelijk wel de verkeerde keuze binnen je eigen beleving. Whoo nu moet ik zelf ook even bij de les blijven en goed verwoorden wat ik nou eigenlijk bedoel. Laat ik het zo zeggen, ik neem de laatste tijd nogal eens een besluit om op een bepaalde manier te gaan vissen. Ik blijf dan ook daadwerkelijk bij die keuze die gemaakt heb op dat moment in tegenstelling wat ik voorheen wel eens deed om toch maar weer naar een andere methode om te schakelen omdat het resultaat uitblijft. Na de tijd lijk je de verkeerde keuze gemaakt te hebben doordat de vangsten wat uitblijven. In mijn beleving heb ik dan daadwerkelijk geen verkeerde keuze gemaakt want ik wil en kan nu experimenteren omdat ik niet zo nodig tot resultaat moet komen.


Maar, ja er is dus nog een maar. Ik heb de laatste tijd nogal eens een gast aan boord die je toch graag vis wilt laten vangen. En dan lijk je toch achteraf de verkeerde keuze te hebben gemaakt als die geen dikke vissen heeft gevangen. Zo had ik afgelopen zaterdag Markjan onze site beheerder aan boord. De afspraak om een dag te gaan vissen stond al lang en nu moest het dan eindelijk gebeuren. Ik had besloten om die dag te gaan backtrollen met shads. Ik had uit voorzorg al een veilig water uitgekozen omdat er nogal wat wind voorspeld was. Toch bleek de wind deze dag onze grote spelbreker te blijven. Want ook op het gekozen water stond te veel wind om alle stekken optimaal met het backtrollen te bevissen. Ik bleef geloven in de keuze die ik gemaakt had ondanks dat we nu aan een beperkt aantal stekken vast zaten. In mijn beleving geen verkeerde keuze maar ik ben dan ook volop aan het experimenteren. Ik hoop voor mijn gast aan boord die het met één mooie snoekbaars als vangst moest doen ook niet. Je leert toch weer van elke andere vismethode.


Zondagmorgen is het vijf uur als ik de auto instap en bijna 200 km voor de boeg heb. En met een boot achter de auto is dat een hele rit. Het is de jaarlijkse visdag met mijn Belgische vrienden die deze dag gepland stond. De visdag ging deze keer op een zeer bekend groot water in het zuiden van het land vervist worden. Na een rit van twee en half uur ben ik op de bestemming en even later arriveren ook mijn visvrienden waar ik al heel wat jaartjes mee naar Zweden trek. We hebben er zin in en houden het ontvangst kort om direct te gaan vissen. Tussen de middag zullen we een uurtje bij elkaar komen om samen wat te eten.


En ja daar zit je dan in je bootje op een gigantisch groot meer waar je eigenlijk geen weg weet. Ook Ronald mijn vaste Zweden vismaat had hier nog niet eerder gevist. Ik ga op zoek naar stekken die ik via wat info voor de tijd gewonnen had. We vonden ondanks de grootheid van het water al snel de vis waar we naar op zoek waren, want al verticalend vingen we de eerste snoekbaars. Toch viel het de dag door niet mee. Ook de voorspelde wind van noordoost 2 bleek meer richting de windkracht 4 te gaan en maakte het ons er niet gemakkelijker op. Toch hebben we een hele leuke dag gehad en speelde gezelligheid een grotere rol dan het vissen zelf. Ronald bleek ook deze dag de doorzetter te zijn waar ik hem al die jaren Zweden al van ken. Zoals ik dit verhaal al begon, eigenlijk kun je geen verkeerde keuze maken. Het is maar net hoe je het beleefd.

Pieter NederlofReacties

Er zijn 4 reacties

 Jan hendrik schreef op 23-10-2010 om 08:55:28
Ip opgeslagen


Goed verslag Pieter, niet te begrijpen dat je zolang op een bepaalde manier kan vissen ik hou dat maximaal een uur vol dan probeer ik wat anders.... ben een beetje te ongeduldig daarvoor.... wat ik wel leuk vind is met één aasje te poldersnoeken.... dan moet je ook wel doorgaan.... maar met de boot heb je zoveel mogelijkheden....

gr JH

 Sybren schreef op 23-10-2010 om 00:26:30
Ip opgeslagen


Dat je het vol kan houden pieter om zo lang voet bij stuk te houden dat is iets wat mij niet eens een half uurtje lukt! Toch twee lekkere vissen !:D gaan we jou ook weer vaker op het water zien markjan :P?

 Marco schreef op 20-10-2010 om 20:40:44
Ip opgeslagen


Het is een eindje rijden, maar dan heb je ook wat  
Geintje Pieter, leuk verslag en 2 leuke snoekbaarzen. Keuzes / beslissingen? beter een verkeerde keuze of beslissing dan geen keuze of beslissing. Ook daar leer je weer van

 Markjan schreef op 19-10-2010 om 20:38:38
Ip opgeslagen


Ik heb het niet beleefd als een verkeerde keuze hoor! Het was een tijd terug dat ik zo'n mooie snoekbaars had gevangen, we hebben gezellig gepraat over van alles en nog wat en mochten 's middags de zon zelfs even verwelkomen. Prima visdag toch... Een leuke dag hangt niet altijd van de vangsten af, en daar blijf ik bij.

Bedankt Pieter, voor de leerzame uurtjes

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.0186 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign