Door weer en wind VEEL WIND !!!
 Geplaatst op  18-10-2010  door Kj visser
4137 keer bekekenHet is vrijdag avond +- half 12 als ik samen met mijn vrouw het bed in duik.
Het is vrijdag nacht 2 uur als ik wakker lig te wachten tot mijn wekker gaat (kan me niet nog een keer verslapen)
Het is vrijdag nacht 5 uur als ik nog steeds wakker lig en besluit er uit te gaan,ik geef mijn vrouw een kus, kleed me aan en ga naar beneden om de koffie aan te zetten en 5 minuten later zit ik te genieten van een lekker bakkie koffie.
Ik heb met KJ om kwart voor 6 afgesproken, dus pak ik mijn spullen en rijd nog even over onze prachtige haven en dan naar KJ.
Daar aan gekomen iets te vroeg (niet erg) krijg ik nog een heerlijk bakkie,


de cappucino gaat er goed in en de caffeine doet zijn werk,
we hebben een heuse visdag voor de boeg en we gaan dan ook samen met Lub en JH , Rick en Marco, en Sybren en Ulbe de Friesche wateren onveilig maken, in colone rijden we richting het verre noorden,


Na een ritje van ander half uur zijn we aangekomen bij de trailer helling. Het weer lijkt niet echt geweldig, maar goed, het water op en met frisse moed de snoek proberen te verleiden.
Na een paar minuten is het raak voor KJ; een mooie snoek van+- 70 cm meld zich aan de hengel. Na een kort gevecht onthaken we deze naast de boot en trollen we verder het zweden achtige natuurgebied


in .
Na een paar uurtjes is het voor mij ook raak, ook een mooie snoek van +- 70 cm ramt op men pike fighter en neemt de lijn van mijn andere hengel ook mee. Na wat geknutsel met de draden pak ik de vis,fotootje maken, de dreggen uit de fijngetande rovers muil verwijderen en dan weer terug in zijn element want als echte sportvisser zijnde doen we dat nu eenmaal.
Hierna bleef het even rustig.. we kwamen onze vrienden Lub en JH tegen, bakkie doen? Ja best,


na een kleine race tussen de beide boten
en een rustig plekje opgezocht te hebben (er was nogal veel wind) , gingen we uiteraard een bakje koffie doen. Na het 6de bakkie en wat grote mannen praat gaat iedere boot met bemannig weer het water op, ondertussen regende hetttttt ppppijpestelen en werd hettttttt steeddddds kkkkouder. Na nog een snoekje voor KJ bleef het rustig en de tijd schoot maar niet op. Er stond namelijk een heerlijke pan bonen soep, broodjes met worst én ballen gehakt op ons te wachten. En we konden wel wat warmssssss gebruiken.


Onderweg naar de trailer helling, waar we de heerlijke maaltijd met de ander mannen zouden nuttigen, knalde de hengel van KJ knal hard krom en ik hoorde de magische worden: GROTE VIS!!!!!!! Na een GEVECHT zagen we de jager even boven komen om vervolgens KJ nog even op de proef te stellen, dook het monster weer de diepte in en met verenigde krachten heb ik mijn maat even geholpen de giga snoek het water uit te pakken, we waren namelijk bang dat we hem zouden verspelen.

Onze vriend had deze snoek een pike fighter voor gehouden die hij niet kon laten zwemmen.
De vis haalde precies 100 cm op de rolmaat. Na een paar foto`s hebben we deze rover ook weer over boord gezet en zijn we gaan eten. Dit heeft ons zeer goed gedaan.


Na het eten zijn we weer het water opgegaan en het weer was een stuk beter geworden dus besloten we het meer onveilig temaken. Na ongeveer een half uur was het weer mijn beurt . Een snoei harde dreun op men hand hengel resulteerde in een gevecht met een monster van een snoekbaars,mijn eerste snoekbaars en gelijk verpletterde ik het record van KJ met 6 cm, de snoekbaars was van snuit tot vin 90 cm en na een grove schatting was hij plusminus 24 pond. Na het gebruikelijke ritueel van foto`s en onthaken weer terug gezet in het donkere water van Friesland.
Mijn dag kon zeker niet meer stuk! Al trollend bespraken we de vangst van men snoekbaars , plots rukte de hengel van KJ zo krom als een hoepel en nadat de snoek een kleine lucht show liet zien loste hij de pikefighter en nam hij weer de vinnen, jammer. In de tussentijd kwamen we onze dorpsgenoten ook tegen. Hier bleven de vangsten uit en de teller stond op 2 , jammer maar we bleven vissen.


Even later melde er nog een snoek bij KJ, de hengel maakte een rot klap in de steun en na de woorden GROTE V I SSSSSS was het stil. De lijn van KJ had het begeven en nadat de snoek nog even zijn rug liet zien wisten we dat we het monster kwijt waren, jammer maar het blijft vissss…… gewoon jammer…… na nog een paar keer heen en weer gegaan te zijn over het meer ving ik nog een klein snoekje en bleef het rustig. We hebben de middag nog volgemaakt met wat gooien en wat kleine vaartjes aftrollen, onzin uit kramen en vooral over mijn snoekbaars praten , ik kon de grijns niet van mijn gezicht krijgen, 90 cm 24 pond keer 3 euro is 72 euro! Dat hebben we dus gewoon weer vrij laten zwemmen. Zoals het hoort als sportvisser. Zo heb je de kans dat je dit monster nog een keer kan verleiden en daar doen we het voor.
Nadat de boten weer op de trailers stonden hebben we de dag nog even doorgenomen met van alle kanten mooie verhalen. Deze dag leverde met 4 boten 8 mannen,(die onderhand van alle kanten lucht(gas) lieten ontsnappen door de heerlijk bonen soep) (of gewoon omdat ze zo zijn?) 20 vissen op, waarvan twee pr`s
Rix snoekbaars 72 cm
en ik een snoekbaars van 90cm. En wat snoeken allemaal rond de 70 cm .
en een snoek van een 100cm voor KJ
een mooie dag met mooie vangsten al zeg ik het zelf………
Gr meindert kramer


 


 Reacties

Er zijn 7 reacties

 Rix schreef op 19-10-2010 om 21:00:43
Ip opgeslagen


Schitterend verslag, deel 2 komt eraan, wacht nog even op de nodige info van Sybje!
Was een supergezellige dag met zeker mooie vangsten..

 Marco schreef op 18-10-2010 om 21:06:53
Ip opgeslagen


Mooi om terug te lezen, het enthousiasme spat er nog steeds vanaf. En dat geld ook voor die megasnoekbaars. Nogmaals Congrats  
Kan niet wachten tot Rick deel 2 plaatst  

 Jan hendrik schreef op 18-10-2010 om 21:02:41
Ip opgeslagen


Hey meindert leuk verslag en wat een taaie dag hé !! voor ons dan tenminste... voor jou een onvergetelijke!!!! I'm gonna beat you!!!
DAM BAITS KICK ASS!!!

 Sybren schreef op 18-10-2010 om 16:50:22
Ip opgeslagen


Heey mooi verslag was een gezellige dag met een heerlijke lunch jammer dat bij ons de vangsten een beetje tegen vielen! En wat een kneiter die snoekbaars! prachtig om dat even te aanschouwen.

 Alfred en grietje schreef op 18-10-2010 om 15:43:08
Ip opgeslagen


mooie vissen mannen!!!

 lub schreef op 18-10-2010 om 13:56:04
Ip opgeslagen


leuk stukje meindert dit was duidelijk jou dag nou
het is je gegunt man wat een snoekbaars en kj
een mooie snoek wat een dag en ik moet zeggen
het was weer top alleen het weer niet maar ja dat hebben we niet in de hand maar de natuur en omgeving daar waren geweldig groeten
je moat

 Kj visser schreef op 18-10-2010 om 12:52:50
Ip opgeslagen


Top verslag Meindert, en vooral gefeliciteerd met je PR snoekbaars , wat een bakbeest was dat zeg , echt super,
we hebben een mooie dag beleeft, en ondanks de gure regen en wind voor herhaling vatbaar ,

vrgr KJ

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02825 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign