Rubber rulesÖÖ. Kikkerdril!
 Geplaatst op  10-10-2010  door Rix
4134 keer bekekenPffff, eindelijk lag ik op bed, ladderzat natuurlijk, want we hadden de plaatselijke kroeg weer eens droog proberen te zuipen!
Helaas niet gelukt maar duizelig was ik wel, toch maar de wekker gezet en om 6 uur de volgende morgen wip ik fit weer uit bed... pffffff....
Het was nog pikkedonker, en de bedoeling was dan ook om op het water te liggen als het licht begon te worden.
De bedoeling was om een halve dag te vissen, ik was alleen.
Een goede keus om vroeg te beginnen blijkbaar want bij het wegvaren van de trailerhelling is het een meter of 20 niet meer dan 70 cm diep. Mín nieuwe mans kikkertje hangt iets met het staartje in het water als ik richting het diepere water vaar. Na een goede 15 meter varen komt de eerste snoek al een poging doen om mín kikker uit de lucht te grijpen. Kolere zeg, dan ben je gelijk wakker, en het geeft gelijk vertrouwen!


Ik begin te trollen en wil het mezelf gemakkelijk maken door even een bakje koffie in te schenken, altijd fijn zo op de vroege morgen, maar ik krijg het niet voor elkaar om de koffie in de kop te krijgen, want mijn mannís kikkertje is al vol gegrepen door een beste snoek.
Gelukkig had ik van tevoren al mijn flexibele statiefje met daarop mijn camera gemonteerd op de hengelsteun voor de eventuele passagiers. Hierdoor kan ik de snoek landen en gelijk een fototje maken met de timerfunctie.
Helaas worden ze niet altijd even scherp op deze manier, maar we hebben in ieder geval bewijs voor het thuisfrontÖ en voor de snoeken.net lezers natuurlijk!


Een wereldstart, nog geen kwartier aan het vissen en al een aanbeet en 1 gelande snoek, dit kan nog wel eens leuk worden denk ik nog! En dat werd het!
Een stuk verderop vaar ik een haventje in, en als ik wil draaien knalt mijn steunhengel dubbel. Hoppa dat is nummer 2! Onthaken gaat simpel en na een snelle timerfoto spurt ook deze snoek er weer vandoor.
Dan vaar ik een haven in waar ik nog niet eerder ben geweest, maar via google earth had ik het van tevoren even bekeken, en het leek me een super snoekstek.
Dit bleek toch anders te zijn, want van snoek was hier geen teken van leven, wel wat anders!
Ik gooi een salmo warrior crank achter de boot, een vrij forse plug waar ik mijn pr snoek van 1.16 op heb gevangen.
Op het moment dat hij het water raakt hangt er ook al een baars aan, blijkbaar eentje met grootheidswaanzin, want de plug is bijna net zo groot als de baars.


Het is erg fris, maar langzamerhand komt de zon erdoor en vooral op de plekken zonder al te veel wind begint het al fijn op te warmen. Ik geniet van het weer en van de omgeving, een paar schapen staan te mekkeren dat mijn boot naar vis stinkt. Ik zeg dat het juist de bedoeling is en vaar rustig verder.
Terug op het grote water trol ik langs een talud. In de verte zie ik een hele zwerm visboten liggen die het allemaal op de snoekbaars voorzien hebben. Als ik erlangs trol zie ik inderdaad veel bananen op mín visfinder, maar ik besluit door te varen, want het was me hier net even t√© druk.
Helaas werkt het trollen op dat stuk water blijkbaar niet, en als ik vervolgens veel van de visbootjes vol gas richting een andere stek zie varen besluit ik er toch nog even een poging aan te wagen.
Ik ga net even 200 meter verder liggen dan waar de collega vissers lagen, maar ook hier gaf de visfinder veelbelovende signalen aan. Ik laat mijn shad zakken en krijg gelijk een rare tik, dan even geen weerstand en vervolgens buigt mín hengel plotseling tot in het handvat!


Even denk ik aan een hele dikke snoekbaars, een pr, dat kon haast niet anders, maar het bleek toch snoek te zijn.
De ellende was alleen dat deze snoek in zín rug gehaakt was waardoor hij niet te houden was.
Meters lijn rost hij keer op keer van de spoel en ik ben zeker 10 minuten bezig voordat ik een eerste poging kan wagen om haar te landen. Ik grijp haar gelijk in de kieuw en til haar uit het water, allemachtig, 1 bonk spieren, niet gek dat deze niet van ophouden wist.
Ik leg het meetlint erlangs en kom tot de conclusie dat dit de grootste snoek tot nu toe dit seizoen is voor mijn.
Met 94 cm een schitterende bak!
Na een tijdje reanimeren spuit ze er weer vandoor en ik zwaai haar rustig na.


Als ik later weer verder trol kom ik langs een boot waarop een kerel vraagt of de snoekbaarzen bijten, ik zeg dat weet ik niet, want ik vis op snoek, BAM, kromme hengelÖ ik meld even aan de kerel dat ze bijten!
Hij vond het fantastisch en kon gelijk zien dat ik een geoefend snoekvisser was. (pfff)
Zo snel mogelijk kegel ik de snoek weer in het water want ondertussen stond er ook al 10 man vanaf de kant te kijken, en zo publieksgeil ben ik nou ook weer niet.


Ik besef me dat ik al 4 snoeken en een baars in de boot heb gehad, en het is net middag.
Normaal doe ik hier een hele dag over. Dan gaat mín telefoon, vrouwlief vraagt wat de plannen zijn voor vandaag. Ik geef aan gerust naar huis te willen komen, maar zei wou nog even naar een vriendin, en nog een vriendin, kortom ik kon doorvissen.


Hier baalde ik natuurlijk enorm van, maarja het moest maar!
Achteraf ben ik haar heel dankbaar geweest, want het was nog lang niet klaar vandaag!
Ik vaar een zijtak van het grote water in, waar het water zo bruin is als bruine bonensoep.
Een paar weken geleden had ik hier met Marco ook al een poging gewaagd, maar dat was tevergeeft.
De hele sloot was niet dieper dan 1.5 meter en ik moest 1 hengel recht naar achteren zetten om niet constant door de planten heen te raggen.
Na hier met Marco geweest te zijn leek het eigenlijk een klotenstek te zijn, maar ik vond dat ik dit toch voor een 2e keer moest testen.
Wederom een goede keus, binnen een uur ben ik weer 3 snoeken verder en staat de teller op 7.


Later vaar ik een haventje in en weer duikt er een snoek op mín kikker. Weer gaat alles goed en ik sta met de 8e snoek van de dag in de handen. Zo gek had ik het nog nooit meegemaakt en ik was uitstekend in mijn nopjes.
Helaas verspeel ik even later mijn wonderaasje aan een hele zware steen, en vanzelfsprekend vang ik verder niets meer. Hoe dan ook het was een topdag, met 8 snoeken en 1 baars zal deze dag me nog lang bijblijven.
Hulde voor de kikker, Manís kleur wit, te koop bij mij voor 32,50 per stuk, vanaf volgen de week uit voorraad leverbaar!
Van de 8 snoeken vandaag doken er 6 op mín kikker, 1 op een twistertje, en 1 op een shad!
Rubber rules!

RixReacties

Er zijn 7 reacties

 Kj visser schreef op 14-10-2010 om 14:57:33
Ip opgeslagen


kijk dat zijn nog eens dagen , waar je met weemoed aan terug gaat denken , hopelijk ga je dit zaterdag evenaren of zelfs verbeteren,

gr KJ

 meindert schreef op 11-10-2010 om 21:55:28
Ip opgeslagen


MAG IK MEE MAG IK MEE HAHA 
mooi verslag en mooie vissen rix
gr urk

 Sybren schreef op 11-10-2010 om 18:29:26
Ip opgeslagen


Heeey rick

Heerlijk verslag en prima vangsten! Jammer dat ik niet even langs kon komen! is die kikker ook geschikt voor het water hier ?

 Pieter schreef op 11-10-2010 om 15:43:15
Ip opgeslagen


Zo Ricky, je bent lekker op dreef met dat bootje van je. Heel leuk verslag om te lezen!

 Arjan schreef op 11-10-2010 om 10:35:06
Ip opgeslagen


Mooi verslag!  

Ben zelf ook verliefd op de Twinler sinds gisteren, wat zwemt dat mooi zeg! Nu hopen dat ze ze hier ook lusten!
Ik had nooit gedacht dat ik dankzij jou een rubberverslaving zou krijgen... hahaha   

 Marco schreef op 11-10-2010 om 08:52:48
Ip opgeslagen


Potverdomme, dat zijn de betere dagen Rix. Zo heb ik ze nu bijna altijd  
Mooie serie snoeken man, en oh ja, stuur me even een bestelformulier voor een 10-tal van die kikkers, ben er nu al gek op, haha  

 Markjan schreef op 11-10-2010 om 08:51:05
Ip opgeslagen


32,50... dat is zo goed als gratis. Ik denk dat je een goudmijntje in handen hebt  

Leuk verslag, en ik kan me voorstellen dat je deze dag nog wel even in je geheugen hebt staan.

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01873 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign