Jack The Gripper
 Geplaatst op  02-10-2010  door Sybren
4159 keer bekekenHet is zondag ochtend 6:45 als de wekker gaat, er staat een visdag geplant met Rick Ulbe en Robin. Na 4 uurtjes slaap wilde ik eigenlijk nog wel even op snooze drukken, tot ik me bedacht dat Ulbe mij nog had gebeld om 3:45! Ulbe wou nog even stappen! En vroeg mij of ik hem nog even naar Leeuwarden wilde brengen aangezien ik nog niet gedronken had. Kijk scherp hoor van Ulbe dat wist hij nog wel! Ik bracht hem snel op de hoogte van het tijdstip waarop hij belde en dat we over een paar uurtjes zouden vissen, en dat er toch geen kroeg meer open was. Ulbe zij dat hij NIET dronken was en dat hij om kwart voor acht klaar zou staan. En meteen naar huis zou.Achja ik lag nu nog op bed en de klok tikte door richting zeven uur ik besloot hem direct te bellen na 10 maal de voice mail aan te horen koffie te zetten enz.. besloot ik maar gewoon bij zijn huis aan te bellen. Binnen enkele minuten stuiterde Ulbe struikelend over de dorpel van de voordeur en kon ik hem met open armen landen. Terwijl Ulbe met het vispak slepend achter zich aan de auto in dook, heb ik voor hem de voor deur maar dicht getrokken. In de auto de gouden vraag gesteld hoe laat was je thuis? ‘Ulbe; ooooh 6 uur of zo ?’ Alle goede voornemens waar hij het de hele week over had om niet meer te drinken de avond voor de visdag waren bij Ulbe in een flesje Heineken verdwenen! Snel met de auto naar de afgesproken plaats waar Rick en Robin al gearriveerd waren. Waar Rick zijn mooie nieuwe boot aan het traileren. Waar ulbe bij het aantrekken van zijn vispak nog even een kleding haak ui een van de pijpen toverde.


Eenmaal op het water werd er al trollend koers gezet naar groter water. Het was toch aaridig mistig wat toch altijd wel een bepaalde mooie zweer geeft en een goed gevoel over de vangsten die gaan komen zolang de zon er maar niet door komt Een maal aangekomen op het grote water melde zich al snel een mooie snoek bij Rick. Nog geen 5 minuten later kreeg ik een dreun op mijn steun hengel! Snel Ulbe bij kennis helpen zodat dat die de overige hengels binnen kon halen. Een mooi snoekje was finaal over de geleende Stump jumper van Alfred(Kom hem binnenkort brengen Alfred) heen was geschoven. Na het onthaken snel een paar foto’s en terug zetten. Werd er koers gezet richting de bebouwde kom. Hier aangekomen lach er een kruiser voor de wal met een 60 plusser op het achterdek. Die ons vroeg of we al wat gevangen hadden? Heel enthousiast zeiden we beide ‘jaaaaah al 1’ de man vroeg direct of hij hem mocht kopen ? wij konden hem direct melden dat het wel kon, maar dat hij hem zelf dan wel weer even moest vangen.


Vol verwachting werd er verder gevist met Rick en Robin op onze hielen. Na een klein half uur passeerden we een mooie jacht haven waar Rick actie kreeg Rick wist hier een mooie snoek te vangen maar helaas voor de foto wist deze Flipper weer te ontkomen. Langzaam aan wint de zon steeds meer terrein na een klein half uurtje weet ik mijn tweede vis te vangen. Het blijkt al snel niet om een grote vis te gaan. Na het hele landings ritueel werd de vis weer terug gezet. Rick wist even later in een klein haventjee weer te melden dat hij vis had jaloers gooide ik een stuk water onkruid naar zijn hoofd. Waarna Rick vond dat ik een Friespeuk was. Toen we langs een mooie treurwilg voeren kreeg Ulbe een dikke aanbeet en werd bruut uit zijn roesje ontwaakt. De vis schoot finaal door de slip heen en even was er sprake van een snoek baars toen de vis een mooie sprong maakte viel het formaat toch een beetje tegen en bleek het om een al aardig dikke snoek van achter in de 60 te zijn 69 om precies te zijn.Vol verwachting werd er verder gevist met Rick en Robin op onze hielen.


Het liep in middels al aardig richting 12 uur en het zonnetje was er aardig bij. Ulbe was inmiddels niet meer dronken maar aangeschoten, en sprak hij al de helft minder over de tong . Ulbe had honger en wilde graag richting de snacktent. De 5 kilometer richting de de snacktent bleef het akelig stil en werd het grootste deel volgas gevaren.
Na met beleid de boten door het riet te schuiven hopend dat er weer iemand zou roepen daar broeden vogeltjes !!!!!! Dit alles viel mee. In de snack bar werd eerst de WC druk bezocht door vooral Rick die had al de hele dag rugpijn. Was het in de boot vreten geblazen en even een paar moppen van Rick aan te horen potje bier er bij! Na een half uur hadden we buikpijn van het lachen en zetten we weer koers richting de trailers het was inmiddels 14 uur en we hadden nog 8 kilometer voor de boeg! Inmiddels begon het licht te sputteren maar tegen verwachting bleef het akelig droog. Ulbe vroeg Rick om een kleine cursus werpen met de reel Rick wist er direct een forse pruik in te gooien wat hem een flink wat werk op leverde. Ulbe begreep dat het zo niet moest! Snel zetten wij al trollend koers En wisten Rick en Robin op een kleine honderd meter op ons in te lopen. Na dat wij de bocht om waren gevaren duurde het toch wel heel lang voordat De Broes om de hoek kwam later bleek dat Robin snoek had gevangen.


Hierna bleef het toch wel heel erg stil vele liters water werden doorkruist met aas. Alles werd uit de kist gehaald om wat te vangen dit wilde niet lukken ik stelde Rick voor om richting Wirdum te gaan. Ik had er een goed gevoel over maar Rick zag het niet zitten om tussen al die waterplanten eventueel een snoek te vangen na dat we het eerste stuk volgas hadden gevaren werden de hengels snel weer over boord gegooid? Na een kleine 5 minuten melde de eerste vis zich bij mij maar zo snel hij er was verdween hij ook weer van de haak jammer! Na een kleine 400 meter raakte mijn hand hengel vast een paar seconden later kreeg ik vis aan de steun hengel door alle drukte kon ik mij hier niet volledig op storten en onthaakte ook deze vis zich zelf weer. Met een telefoontje wist ik Rick te melden wat mij binnen een kwartier was overkomen Rick melde dat hij direct met Robin richting Vietnam kwam om snoek de vangen in de rijsten velden. Eenmaal aangekomen in de bebouwde kom haakte Ulbe zijn 2de! Naar een 50 meter kreeg ik weer een aanbeet deze vis schoot direct de plompenbladen in na wat klooien kreeg ik hem los en zag ik dat de vis heel slecht gehaakt was en voor ik in kon grijpen verdween hij. Inmiddels had Rick ons ook weer te vinden en wist ons te melden dat hij 50 meter terug op de zelfde plek als Ulbe een klein snoekje had gevangen.


We besloten langzaam een eind aan de dag te breien het was inmiddels al 18 uur en we hadden het. Rick wist inmiddels nog een klein snoekje te vangen die tot 3 keer toe de spinnerbait miste. Om ons nog een laatste schop na te geven ving hij bij het uitwerpen van een duikertje nog even een mooie baars. Bij de trailer helling aangekomen nog even slap lullen en na praten over een dag met ups en downs waarbij de vissen in beide boten eigenlijk allemaal gelijktijdig werden gevangen. En heeft het weer toch wel een grote invloed op de vangsten. Rick was bang dat zijn trailer het niet goed meer deed maar na goed kijken bleek de bodem zo mooi glad te zijn dat de boot scheef op de rollen glijd. Na uitgebreid afscheid te nemen zijn we huis waards gekeerd!

Groeten Sybren SchoustraReacties

Er zijn 5 reacties

 peter van dijk schreef op 04-10-2010 om 20:13:03
Ip opgeslagen


he sybren jonkje leuk verslag .
het was gezelig zeker met dronken ulbe in de boot

 Kj visser schreef op 04-10-2010 om 13:10:59
Ip opgeslagen


mooi verslag Sybren, wat me de laatste verslagen opvalt is dat het kater gehalte nogal hoog is.... nog even een we krijgen te maken met meldingen over drank misbruik  
ondanks ,toch nog leuke vangsten en binnenkort komen we die kant op om het zelf eens mee te maken
Commentaar van Sybren:
Als de laatste goede voornemens uitkomen dan is de boot aankomend weekend gevuld met nuchtere mensen
:P

 Alfred en grietje schreef op 03-10-2010 om 22:50:34
Ip opgeslagen


mooie dag mannen.
sms me maar voor het adres syb, dan heb ik een bakkie klaar!

 Rix schreef op 02-10-2010 om 13:00:14
Ip opgeslagen


Schitterend verslag friespeuk! We hebben zeker veel gelachen, alleen varen wij de volgende keer wel voorop. Dan hoeven we niet de hele dag in die dranklucht van Ulbe te varen!!  

 Michel schreef op 02-10-2010 om 12:32:52
Ip opgeslagen


nou rick nu snap ik je vistrip in vietnam haha

Leuk verslag! en mooie vangsten

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01793 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign