Eindelijk weer
 Geplaatst op  28-09-2010  door Wouter
4134 keer bekekenNormaliter plaats ik mijn verslagen altijd op de donderdag. De laatste tijd is het alleen zo druk, dat ik daar geen tijd voor heb. Ook niet op woensdag, vrijdag of zaterdag. Dan maar op de dinsdag. Geen rails zonder dwarsliggers, toch? Of ik nog tijd heb om te snoeken? Af en toe, maar het houdt niet over. Friso en ik zitten na maanden weer eens samen in de boot.


Voor vandaag hebben wij onze zinnen gezet op een groot merengebied. In het verleden zijn hier een aantal echte buffels vandaan gekomen. Vooral in het najaar. Kijken of ze er vandaag ook zitten. We beginnen goed. Nog voor ik het kunstaas goed en wel in het water heb liggen, pakt Friso al de eerste van de dag. “Nog even meten?” vraag ik. “Mhoa.. zo groot is ze toch niet?!” zegt Friso. Ik meet toch nog 97 cm. We zijn beiden verrast.


Vol goede moed varen we verder. In Twente onweert het momenteel. Wij hebben heerlijk snoekweer. De omstandigheden boven water zijn dan wel goed, onder water gebeurt er nog bar weinig. Slechts een paar vermeende aanbeten op een ondiep talud. Als we dieper gaan vissen, gebeurt er ook niets. Pas na de middag vang ik een kleine 80-er op een shad. Leuke snoek. Een kwartier later is het weer raak; een kleintje dit keer.


We proberen het nog op de rivier, maar het is rustig. We zien honderden kieviten zich opmaken voor hun grote reis zuidwaarts. Ik geniet met volle teugen. Ik krijg het gevoel dat dit niet geldt voor Friso. Als we daarna tevergeefs een diepe plas bezoeken, heeft Friso het eigenlijk wel gezien. Toch jammer. Ik ben eigenlijk nog niet klaar vandaag.


Bij het verlaten van de plas klapt m’n steunhengel plotseling dubbel . “Snoek. Op de fatso” zeg ik Friso. Dan is het contact ineens weg. We draaien om en kijken of de snoek nog een uitval wil wagen. Dan is het Friso’s fatso die ineens gegrepen wordt. Als zijn hengel hoepeltje rond staat is het contact weer ineens weg. Z’n 40 ponds lijn heeft het begeven. “Damn! Was een hele beste” zegt Friso. We balen beide van een grote snoek die tegen wil en dank met een stuk kunstaas in z’n bek moet rondzwemmen. “Ik durf er een bak bier op te zetten dat deze groter was dan die van vanmorgen” zegt Friso. Een metersnoek dus.


Na deze aanbeet vissen we tevergeefs nog een paar uur verder. Dit mede na aandringen van mijn kant, want Friek heeft het eigenlijk wel gehad. Rond 18.30 uur pakken we de paling in. Het kon beter. Het wordt tijd om prioriteiten te gaan stellen, want ik wil snoeken.


Good goan,
WouterReacties

Er zijn 3 reacties

 Pieter schreef op 29-09-2010 om 21:45:10
Ip opgeslagen


Toch weer lekker op pad geweest en ik ken het gevoel dat een visdag snel voorbij vliegt. Toch maar weer een paar leuke vissen bij elkaar gesprokkeld! Leuk verslag.

 Marco schreef op 28-09-2010 om 23:15:02
Ip opgeslagen


Wat gaat zo'n dag dan ook snel voorbij hè?   Toch weer leuke vissen!

 Rix schreef op 28-09-2010 om 22:19:15
Ip opgeslagen


Hey, jammer van de magere vangsten man!
Moeten wij er samen maar eens een dagje aan wagen Wouter, in het donker het water op, en in het donker er weer af! Zo doe ik het tenminste het liefst!
Ik denk altijd maar zo: Vistijd heb je nooit genoeg, maar alles wat je hebt moet je proberen maximaal te benutten!
En balen met zo'n dikke verspeelde bak.... volgende keer beter!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01787 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign