Eindelijk weer eens die ontzettende harde dreun….
 Geplaatst op  21-09-2010  door Pieter
4134 keer bekekenHet is vrijdagavond als ik een sms van Jacco krijg met de mededeling dat hij een paar eenvoudige maar mooie snoekstreamers voor me klaar had liggen. Zullen we ze morgen even uitproberen was mijn antwoord. Hij zag dit wel zitten en de afspraak voor een dagje vliegvissen was dus al weer snel gemaakt. Vorige week stapte hij voor het eerst bij mij in de boot en bleek meteen een leuke vismaat die erg behulpzaam was. Ondanks de tegenslagen die we toen hadden en dat heb ik wel eens anders meegemaakt. Wat dat betreft ben ik nu wel kritischer in wie ik meeneem want een visdag is dan al gauw niet meer wat je ervan verwacht had. Kijk als morgen Stéphanie Mannaert “je weet wel die Belgische meid van Total Fishing” me belt met de vraag of ik haar vaste vismaat wil worden hoef ik daar geen seconde over na te denken zul je begrijpen.


Maar goed die heeft nog niet gebeld dus op zaterdag gingen Jacco en ik terug naar de stek om voor de tweede maal onze vliegvis kunsten te vertonen. Mijn lijn was weer op orde en bleek na het even uit gevaren te hebben weer vrij van krinkelen. Ondanks de voorspellingen viel het in de morgen nog mee met de wind en was het goed te doen voor ons. Het is na een tijdje als ik de lijn bijna binnen gestript heb ik een goede aanbeet krijg. Het is net op het moment als ik de electromotor bedien de weerstand op de lijn voel. Ik ben waarschijnlijk te laat want ik los de vis meteen. Ontzettend balen voor me want het leek nog een beste ook. Het blijft verder ondanks de mooie streamers die we inzetten taai en ook de wind die later goed aantrekt maakt het er niet makkelijker op. Toch hebben ondanks de misser en verder geen vangst een ontzettend leuke dag gehad. Het valt of staat nu eenmaal met een goede vismaat!


Op zondag stond er een visdag met Alfred gepland die we al lang geleden besproken hadden. Door allerlei omstandigheden was het er maar niet van gekomen. Alfred is zo’n kerel waar je echt even aan moet wennen als je hem aan boord hebt, ondanks dat ik hem al een tijdje ken. Grietje zijn vriendin liet verstek gaan hoewel ze eerder wel mee wilde dus werd het deze keer geen sessie A&G waar ze eerder onafscheidelijk leken. We gingen groot water bevissen deze keer en zoals bekend is Alfred een groot liefhebber van doodaas, toch zou het een kunstaas visdag worden. Alleen kon hij het natuurlijk niet laten om een zak ingevroren sardienen mee te nemen.


We zijn begonnen de stek af te trollen maar hier leek het niet op te lukken. Ik stel voor om de stek verder af te werpen en dan hangt Alfred toch maar voor de zekerheid een sardien onder de dobber. Het werpend afvissen lijkt ook niet te lukken en wederom gaan we de stek aftrollen zonder resultaat. Het blijkt na uren vissen echt taai te gaan worden. Ik besluit om te gaan backtrollen met shads wat me hier vaak een hele mooie verrassing opgeleverd heeft. Ook deze keer blijkt deze tactiek te werken want het duurt niet lang of ik krijg een ontzettende harde dreun op de handhengel gevolgd door een fantastische run. Het is direct duidelijk dat dit een beste vis is en na verschillende harde runs komt de snoek nog even volledig het water uit. Ondanks de wartel die op onverklaarbare reden opengesprongen was kon ik de vis veilig landen. Een prachtige metersnoek van 1.12m maakte de taaie dag weer goed. We konden verder de dag door niet meer tot vangst komen en besluiten nadat de wind tot een ware windkracht 5 aangetrokken was om iets vroeger het water te verlaten. Volgende keer beter Alfred, dat is beloofd…

Pieter NederlofReacties

Er zijn 8 reacties

 Sybren schreef op 30-09-2010 om 22:59:00
Ip opgeslagen


Mooi verslag Pieter en wat een bak weer! dat vissen met de streamer spreekt mij ook altijd aan alleen is het nog nooit zo ver gekomen.

 Marco schreef op 22-09-2010 om 22:47:39
Ip opgeslagen


Ze belt ook niet Pieter, Stéphanie heeft mij namelijk al gebeld....ze wou met mij in een of ander bootje stappen.... sorry man   
Maar lekker stukkie tekst weer en zeker een beste bak. Die vliegenbak voor jou en Jacco komt er ook vast wel
*zit te dromen in Belgie en hoopt op de terugweg op een leuk stukkie snoekwater* 

 Jacco schreef op 22-09-2010 om 19:55:12
Ip opgeslagen


Haha Mooi verslag Pieter!! En idd, erg jammer van die snoek  . En mooie snoek trouwens!!

 Alfred en grietje schreef op 22-09-2010 om 18:04:47
Ip opgeslagen


Het was echt een taaie dag, maar toch is er altijd de spanning, toch nog een mooie snoek die je toch maar mooi had kunnen ontsnappen!

 rik schreef op 22-09-2010 om 10:54:07
Ip opgeslagen


He Pieter,

Toch een hele mooie vis hoor.

en de volgende keer meer succes met de vlieg (streamer).
Groeten Rik

 Kj visser schreef op 22-09-2010 om 09:38:24
Ip opgeslagen


jammer dat het met de vliegenlat niet lukte,we gaan het zaterdag daar maar weer eens proberen,
toch nog een mooie meterbak op de valreep,,,

gr KJ

 Rix schreef op 22-09-2010 om 00:06:33
Ip opgeslagen


Zo, beste bak heb je daar weer te pakken Pieter! Is toch niet toevallig die 1.12 die ik er afgelopen jaar ving?? Monsterlijke vis, dat wel!!

 Kurt Verbercht schreef op 21-09-2010 om 22:53:10
Ip opgeslagen


zo Pieter toch weer een beste even op het droge weten te halen.Hopelijk lukt het ons in Zweden ook weer. Zelf ook eindelijk nogeens het water op geweest met 4 vissen lang niet slecht. was de grootste Luc slaapt er nog niet goed van denk   1,04

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02814 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign