The Boys are back in town!
 Geplaatst op  21-09-2010  door Sybren
4132 keer bekekenNa lange tijd van stilte zijn we terug op het water!
Na een zware nacht ontwaakte Sybren rond het middag uur en besloot vrijwel direct Ulbe te bellen om te horen of daar enigszins nog leven in zat en of hij mee zou willen vissen. Na wat gemaar en gepuf.... Zag hij dit wel zitten als we maar niet op groot water gingen vissen, dit lag bij Sybren ook niet in de planning. Rond een uur of 2 werd de boot getrailerd. En dat ging dit maal wel heel snel. De trailer werd netjes tot de rand van walbeschoeiing gereden. Waar Ulbe de boot en druk zou geven en de pin er uit zou trekken dit alles ging niet volgens plan. Toen Sybren de pin er uit trok
kon hij zo snel de lier niet grijpen en lag de boot al te water. Nadat Sybren en Ulbe hier beide 10 sec naar hadden gekeken hoe dit zo snel ging. Konden ze er eigenlijk wel heel erg om lachen. De conclusie was al snel dat ze dit eigenlijk moesten filmen!


Snel de boot in en vissen want daarvoor waren we er. Na honderd meter vloeken en schelden op het onkruid. Voelde Ulbe vis en sloeg de stemming om van negatief naar positief! Deze vis onthaakte zichzelf na een paarseconden weer. Omdat ulbe met zijn duim per ongelijk lijn gaf. Ze zijn actief was de conclusie. Omdat er in het dorp zoveel onkruid in de vaart groeide werd er besloten om iets dieper water buiten het dorp te zoeken. Tijdens de vaar tocht daar heen kreeg ulbe een aan aanbeetje van een mooi dikke snoek die we direct aan het water oppervlak zagen helaas loste deze zichzelf ook weer. Nog geen 20 meter verder kreeg Sybren een aanbeet deze werd wel verzilverd een haring die vocht voor wat hij waard was werd geland na een paar foto's werd hij snel weer terug gezet. Ze zijn los!


Inmiddels begon het steeds harder te regenen en doken de futen zelfs al onder water om te schuilen. Kreeg Ulbe weer een aanbeet deze snoek schoot direct de plompenbladeren in. Wat direct leidde tot spanning, Sybren kreeg opdracht een kleinstukje terug te varen
om te voorkomen dat de snoek vast raakte toen de vis langs de boot lag bleek het toch een minder grote vis te zijn snel landen, onthaken en een paar foto's schieten. En de vis weer de vrijheid in. Toen werd er besloten om te gaan schuilen onder een brug dit was niet zoon succes want het water liep tussen de planken door snel even roken en dan toch maar weer verder.
Nog geen 50 meter van de brug kreeg Sybren weer een aanbeet op de SD. Al snel bleek het om een kleine vis te gaan. Die toch wel lekker vocht!Na een leuke dril werd de vis geland paar foto's en lengte schatten werd ze zo weer terug gezet.


Ulbe kreeg hierna weer een een dikke aanbeet deze vis kwam direct naar het oppervlak de vis was minimaal groter dan 80 cm. Helaas loste ook deze vis. Daarna werd er contact opgenomen met de welbekende Rick alias de Moppentapper! Die samen met Marco het water rond om Zwolle onveilig maakten. (rick heeft zelf een mooie boot gekocht) levens gevaarlijk. Rick had zo juist bij de snack bar de boot ingeladen en een vis verspeeld. na over en weer de verhalen van de dag uit te wisselen werd er besloten zo snel mogelijk weer een dag te vissen. Hierna werd besloten langzaam huiswaards te keren. Ulbe vroeg zich nog wel 1 ding af "Waarom bijten Futen nou nooit in mijn kunstaas" Ulbe had ook geen regen kleding bij zich, en was helemaal nat geregend! Snel de boot op de trailer en volgas naar de warme kachel. Onder genot van een warm soepje werd de dag nog even door genomen. Een paar uurtjes in guur weer waren toch een succes. Vergeet je niet aan te melden voor de forumdag in Friesland zaterdag 27 november we vangen ook wel groten in Friesland!


Groeten Sybren SchoustraReacties

Er zijn 4 reacties

 Sybren schreef op 21-09-2010 om 22:42:28
Ip opgeslagen


Waren best serieus bezig met vissen rest van de tijd vulden we een beetje op (A) zondag gaan we er voor! Dit is het laatste verslag met alleen haringen !

 Pieter schreef op 21-09-2010 om 22:33:17
Ip opgeslagen


Zo dat is zeker even geleden Sybren. Maar welkom terug en het verhaal door blijkt het inderdaad weer een dolle boel bij jullie aan boord.

 peter van dijk schreef op 21-09-2010 om 19:56:07
Ip opgeslagen


mooi verslagje sybren.
dat het zaterdag zo shit weer was in friesland.
ik was in parijs naar een concert van u2 .
daar was 21 graden.
maar ik zal effe met mijn maat praten.als we mee doen. in november.

 Rix schreef op 21-09-2010 om 18:27:45
Ip opgeslagen


zal wel weer een dolle boel geweest zijn!
Zondag zullen we het zien!  

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01847 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign