Live verslag
 Geplaatst op  17-09-2010  door Markjan
4280 keer bekekenHedenmorgen rond 9:00 uur troffen Wout en ik elkaar om na lange tijd weer eens de sloten rond Midwoud onveilig te gaan maken. Nadat we de boot die we konden lenen hadden leeg gehoosd, kozen we al snel het ruime sop. We probeerden ons te herinneren wanneer we ook al weer voor het laatst samen waren wezen vissen. Maar zo ver reikte ons geheugen niet terug. Samen kwamen we tot de conclusie dat we toch vaker onze prioriteiten anders moesten leggen. Maar goed, op naar de snoeken! Wie schrijft het verslag? Degene met de meeste snoeken? Of maken we er een live verslag van? Het laatste is het geval... Op dit moment is het 10:16 en tikken we vanuit de boot ons verhaal. Het is dus nog onzeker of het bij deze alinea gaat blijven. Wordt vervolgd.


Bij die ene alinea blijft het gelukkig niet. Na heen en weer wat opscheppen over onze eigen vis kwaliteiten, en het uitlachen van elkaar om de keuze van het aas hoor ik Wout roepen "vis!!!". Ik besteed er geen aandacht aan, wout roept dit namelijk bij elk takje, waterplantje of wat dan ook zijn hengel doet bewegen. Maar al snel bleek hij dit keer goed te zitten. Een forse snoek liet zich zien, en probeerde uit alle macht het aas kwijt te raken. Enkele runs en mooie sprongen boven water later kon Wout op de foto met een dame van 87 cm. Na de foto sessie heeft ze snel weer de diepe wateren opgezocht. Tot de volgende keer maar weer, of niet?


We varen een veelbelovend stuk water op. Lekker breed, beide zijden riet, overhangende bomen. Alles wat van een gewoon slootje een topstek kan maken. Wout geeft aan nog nooit wat gevangen te hebben op dit stuk, toch geven we het een kans. We maken heel wat kilometers, proberen alle kleuren aas die we hebben en keren onder het genot van een flinke regenbui onverrichter zaken weer terug. Wout had gelijk, het ziet er mooi uit maar snoek... die laat zich niet zien. Niet veel later zijn we terug waar we vandaan kwamen. En daar gebeurd het, wederom is het Wout die een leuk snoekje pakt. En weer op dezelfde plug. Kennelijk moeten we felle kleuren hebben vandaag. Eerst maar eens wat eten, want je krijgt wel honger van die frisse buitenlucht.


Met een volle buik varen we voldaan verder. Wout stelt voor langzamerhand terug te willen varen. Rond half drie moet hij thuis zijn om de kinderen op te vangen. Een uurtje nog... dan moet ik toch terug kunnen komen. "Jij moet je vangsten wel kunnen verdubbelen" lacht Wout. Na enig rekenwerk kom ik tot de conclusie dat dit niet als motivatie was bedoelt. We varen onder een brug door waar en kamikaze snoek zich op het aas van Wout werpt. Dat het aas bijna groter is als de snoek, geeft volgens Wout niet. Het gaat om de aantallen. Tijdens de fotosessie zegt Wout "Pas op, botsing". Snel maak ik de foto met de verwachting tegen de kant te botsen. Maar tijdens het afdrukken vlieg ik ruw de boot door. Het bleek de betonnen peiler van een brug. Met een halve whiplash vervolgen we onze tocht. 3-0, wat doe ik fout?


Tijdens het tikken van de vorige alinea beginnen de sarcastische opmerkingen zich in een steeds groter tempo op te volgen. Ik ben het doelwit van spot, en ik zou waarschijnlijk precies hetzelfde hebben gedaan. Maar ja, ik ben momenteel niet in de positie om terug te slaan. Ik verzend de alinea net naar het web, lees de commentaren even door. Leuk om te doen, "oude tijden verslagen" lees ik, en zo voelt het ook. Maar mijn moment van rust wordt wreed verstoord door een aanbeet. Voor Wout welteverstaan. Een iets grotere snoek is al snel binnen en de glimlach van Wout is er met geen staalborstel meer af te krijgen. Een monster vis kunnen we het niet noemen, maar het is wel 4-0. Misschien moeten we de naam van het verslag wijzigen in "Wout geeft Mark snoek les" lacht Wout.


Als we weer bekomen zijn van alle drukte en net een mooi slootje met een mooie rietkraag in varen, zegt Wout "Ik zal jouw ook eens een kans geven... niet dat je er wat mee zult doen" En lacht zich weer rot. Hij vaart me perfect langs de rietkraag. Waar is het mis gegaan? vraag ik me af. Mijn buurman op de camping zou gezegd hebben "Het is niet misgegaan, het is gewoon anders gelopen.". Maar dan begint mijn slip te lopen. Ik probeer mijn enthousiasme te bedwingen, je moet nooit te vroeg juichen. Maar dan heb ik hem in mijn handen. Een mooi snoekje had zich vergrepen aan mijn aas, en had nu de eer om met mij op de foto te mogen. En mijn eer... die is ook gered. Ik ben van de nul af. En een paar snoeken in korte tijd, zouden ze toch los zijn?


De geschiedenis herhaalt zich. Halverwege tijdens het tikken van de vorige alinea vergrijpt opnieuw een snoek zich an mijn aas. Ik heb niet eens tijd om de alinea te verzenden. De snoek is snel binnen boord, en mag op de foto. Dat is twee voor mij. "Als we in dit tempo snoek vangen, heb ik niet eens tijd om een live verslag te maken" zeg ik. "'Misschien moeten we maar een secretaresse meenemen de volgende keer" opper ik. Wout weet nog wel iemand. "Bloedmooi, maar of ze ook kan tikken weet ik niet" lacht hij. We varen verder op weg naar de thuisbasis. Het is bijna half drie. Het voelt weer als vanouds. Waarom doen we dit niet vaker? Met 6 snoeken hoeven we ons niet te schamen. Of er dan weer een live verslag komt? Ik weet het niet. Vandaag is kostbare vistijd verloren gegaan aan het tikken van alinea's. Daar heeft Wout goed van kunnen profiteren. Met ook nog eens een hengel extra... ach stop ook maar. Er zijn geen excuses nodig, het was een topdag! En Wout, je hebt verdient gewonnen.Reacties

Er zijn 8 reacties

 Majid sharifi schreef op 19-09-2010 om 13:34:07
Ip opgeslagen


echt tof man
maar een vraagje ik snoek al 3 maanden
eentje gevangen van 112 centimeter ik vis met levend en dode aas en soms met wat plugs
maar geen beet ik heb een keer met levend aas die van 112 centimeter gevanegn en thats it
wat doe ik verkeerd behalve levend aas hahaha
ik wil tips AUB

 Jacco schreef op 18-09-2010 om 17:34:54
Ip opgeslagen


Mooi verslag!!! Haha Markjan, weer aan het vissen :)?

 Rix schreef op 18-09-2010 om 09:33:46
Ip opgeslagen


Super leuk verslag, lekker origineel op deze manier!!

 Jan hendrik schreef op 17-09-2010 om 15:56:39
Ip opgeslagen


leuk man zo'n live verslag, heb jullie de hele dag gevolgd..... misschien een idee om filmcamera met livestream uit te zenden.....

Commentaar van Markjan:
Dat hadden we eerst, maar het verlengsnoer was niet lang genoeg  

 Marco schreef op 17-09-2010 om 12:38:12
Ip opgeslagen


Geweldig die live showtjes  

 Wouter schreef op 17-09-2010 om 11:27:37
Ip opgeslagen


Hoppa! Voor het gevoel even terug naar 2004/2005: op snoekverslaggebied jullie tropenjaren! Hopelijk volgen er meer van dit soort live-verslagen.

 Gary schreef op 17-09-2010 om 11:14:03
Ip opgeslagen


Mooi ben benieuwd hoe de dag verloopt, veel succes mannen.

 Pieter schreef op 17-09-2010 om 11:05:16
Ip opgeslagen


En....... de eerste al binnen? Heel gaaf zo'n live verslag!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02387 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign