Een weekend vol…
 Geplaatst op  14-09-2010  door Pieter
4141 keer bekekenHeb er een druk weekend opzitten deze keer. Het begon op vrijdagmiddag met een paar uurtjes vliegvissen. In een mailwisseling met Jacco werd er afgesproken dat hij mij een beetje op sleeptouw zou nemen in het vliegvissen. En we hebben inderdaad een paar uur vanuit mijn boot met de vlieg gevist. Wat er allemaal gebeurde en vooral mis ging zal Jacco jullie later deze week in een verslag uitleggen . Mis het niet want het beloofd een heel leuk maar vooral hilarisch verhaal te worden, geloof me, ik denk dat ik er niet zo goed af zal komen. Op zaterdagmorgen stond wat ruimwerk rond het water van de hengelsport vereniging Ons Vermaak uit kampen gepland. Samen met een aantal vrijwilligers hebben we een kolk aangepakt en het ziet er dan ook weer piekfijn uit rond deze kolk.


Iedereen die in het bezit van de Vispas is lid van een hengelsportvereniging. Toch weten de leden vaak niet hoezeer deze verenigingen om vrijwilligers te springen zitten. Het viswater van de vereniging moet vaak onderhouden worden en ook op andere vlakken zijn er vaak veel mensen nodig die de handen uit de mouwen willen stropen. Mijn advies is dan ook aan een ieder om eens te informeren bij je plaatselijke hengelsportvereniging of je wat kunt betekenen als vrijwilliger. Vergeet niet dat het water waar je in vist er niet vanzelf zo keurig en onderhouden bijligt.


Het is dan ook al zaterdagmiddag rond de klok van twee uur voor ik weer een paar uurtjes kan vissen. Ik moet het er van nemen nu want op zondag staat er een bezoek aan SNB manifestatie gepland dus zal er verder dit weekend niet meer gevist kunnen worden. Ik ga met Hilda naar ons favoriete randmeer om een stek weer eens goed af te trollen. Hoewel er best veel wind stond en het op sommige delen moeilijk was met de hoge golfslag kregen we toch geregeld goede aanbeten. Van de 7 aanbeten wisten we vier snoeken te landen. Het formaat van de vissen lag laag deze keer want met vissen tussen de 70 en 80 cm zijn we wel anders gewend op deze stek. Toch gaan we aan het eind van de middag als de wind ondertussen geheel weggevallen is tevreden naar huis. Toch weer een leuke vismiddag gehad dit weekend.


Zondag was er dus weer de traditionele manifestatie van de SNB. Ik mocht Bertus bijstaan op de ITT-Bertus stand. Het was er de dag door een gezellige drukte en we hebben veel enthousiaste reacties gehad op het nieuwe materiaal. Heel leuk om met zoveel mensen bij te kletsen over het roofvissen en het snoekvissen in het bijzonder. Door alle drukte was ik vergeten wat foto’s te maken maar dankzij Frank van Vliet van Roofvisnet.nl die mij enkele foto’s geleverd heeft kan ik er toch nog enkele bijplaatsen in dit verslag. Verder was de manifestatie dus weer een geslaagd festijn met veel workshops en enkele belangrijke groothandels en winkeliers. Ontzettend leuke lezingen en natuurlijk weer de fantastische tombola. Op naar de volgende…

Pieter NederlofReacties

Er zijn 3 reacties

 Jacco schreef op 15-09-2010 om 18:12:32
Ip opgeslagen


Mooi verslag Pieter! Zondag was ook erg leuk!

 Marco schreef op 15-09-2010 om 14:50:13
Ip opgeslagen


Goed bezig meneer de vrijwilliger  

 Rix schreef op 14-09-2010 om 23:13:44
Ip opgeslagen


Gek dat jij nog 7 aanbeten hebt gehad, ben er maandagavond nog even 1,5 uur geweest. Stond heel veel wind, maar geen actie gehad!
Toch weer een leuk verslagje!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.03193 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign