Verloren uurtjes.
 Geplaatst op  08-09-2010  door Jacco
4279 keer bekekenHet is alweer enige tijd geleden dat ik een verslagje heb geschreven, evenals het vissen zelf. Ik moest zelfs een half uur zoeken voordat ik is had gevonden hoe ik een verslag moest plaatsen. Door het werk en allerlei andere activiteiten blijven er vaak maar weinig uurtjes over. De uurtjes in het weekend vul ik dan ook graag op met karpervissen, zo hoeven de groene schavuiten geen angst voor mij te creëren. Ondanks alles heb ik toch nog enige visjes mogen vangen. In een vrij belabberd tijdsbestek. Toch ruik ik enigszins de winter alweer een beetje.. De makrelen in de vriezer beginnen ook al spontaan te dansen naarmate de dagen verstrijken. Maar eerst nog een periode fanatiek kunstaas smijten voor de boeg.


Iedereen kent het wel drukte, drukte, drukte. Of het nou werk is of sport, alles eist zo zijn tijd op zodat er maar weinig uurtjes vrij blijven om te spenderen aan het water. Toch om nog enigszins met onze vriend in aanraking te komen trek ik er niet meer speciaal voor op uit, maar vul ik de nutteloze tijden op. Dit houdt simpel weg in, je hengel met equipment 24/7 in de auto hebben liggen. Vaak ben je wel even op pad, spullen ophalen of dergelijke en kom je langs een water. Zie ik dan even de ruimte, ook al is het maar voor 15 min of een half uur, me kunstaas toch even te water te laten. Ik hoor sommigen al denken wat heeft 10 minuten vissen nou voor zin?? Die vraag kwam zelf ook in me op voor de eerste keer. Of vraag, meer een opmerking van: Welke debiel gaat er nou voor 10 minuten even een hengel uit staan gooien? Na enige keren te hebben gedaan en toch nog te mogen vangen in zulke korte tijdsbestekken trok die gedachte wel aardig weg, eerlijk gezegd beviel het me ook wel. Vaak rij ik dan nog wel even een eindje om, mocht ik in de buurt zijn van een favoriete stek.


Afgelopen tijd dat de drukte mij de pan uit steeg heb ik nog wat enkele vissen weten te vangen. Vaak ging ik een uurtje eerder weg voor dat gene wat ik uiteindelijk zou moeten doen. Even snel langs de sloot voor ons huis crossen. Gooien, inhalen, chop chop, 10 meter verder sprinten, gooien, inhalen, chop chop 20 meter verder sprinten. Jaja, dit is op en top conditie training haha. Zelfs even tijd vrij maken om een shagie te roken, word me door de neus geboord. Vaak als ik ga vissen heb ik weer wat nieuw kunstaas om uit te testen. Dit hoeft voor mij nou eenmaal ook niet lang te duren, maar combineer dat dus met even short time fishing. Zo heb ik bij een gemaal in nog geen kwartier vissen toch 2 snoeken weten te landen, deze konden mijn nieuwe tandem streamer niet weerstaan. Met andere woorden hij werkt. Verder ben ik in de week dat ik naar school moest even een half uur voor het avond eten de slootkant bij ons voor het huis langs gelopen. Hier heb ik ook in nog geen half uur 4 snoekjes mogen landen, aan de dikke fatso. Wat me overigens wel opvalt is, dat ik de laatste jaren er stukken minder vang dan voorheen, en daar komt ook nog is bij dat wat je vangt ook stukken kleiner is als wat ik gewend ben daar te mogen vangen. Misschien over bevissen? Denk het niet, er word weinig meer op snoek gevist de laatste jaren. Of ik ben te verwend, ik hou het daar maar op. Maar al bij al is het ergens wel frustrerend, te willen vissen maar niet kunnen of in bepaalde mate beperkt worden.


Bellyboaten:
Ik werd een week van te voren gebeld door me vismaat, of ik zin had om een avondje te bellyboaten op een plas, gewapend met de vliegvis hengel op voorn. Nouja, dat is niet mijn ding dus heb ik hem maar in de snufferd gewreven dat ik wel mee wou, maar dan op snoek en niks anders. Daar stemde hij mee in, positief erover was hij niet.. Te warm volgens hem. Maar goed, 7 uur stond er een witte bestel bus op de stoep. Ah daar is ie.. Zou verdorie ook tijd worden, ik begon al te zweten of hij het niet was vergeten.


Eenmaal aangekomen heb ik snel me vlieghengel opgetuigd. Dol enthiousiast was ik, springend en fluitend over de parkeer plaats. Totdat ik de bellyboat moest oppompen, toen krapte ik mezelf een keer aan de kop en had ik zoiets: Moeten we nou speciaal gaan bb-en?? Heb geen drol zin om me helemaal de klep lazarus te pompen aan dat kreng.. Kiesjes op elkaar en niet zeuren, maar pompen met die zooi. Nou was mij al bekend dat ik ergens te ruw ben om die pompen te hanteren. Mijn gloednieuwe pomp uit doos was na 6x pompen al aan diggelen. Nou ik dat al in me achterhoofd heb koop ik die dingen op voorraad, dus mocht pomp nummer 2 het proberen, deze hield het uiteindelijk wel vol tot het bittere eind. Alleen nu was ik zelf een gebroken man. Met een lachende maat op de achtergrond die flink aan het genieten was van mij gemompel en gemopper.


Er was een mooie zuidwesten windje op komen draven, niet te hard maar ook niet te zacht, kortom perfect. Even snel naar het water kijken, geweldig. Al die lelie velden die halverwege de plas liggen, langs de kanten mooie riet kragen en tevens ook voorzien van lelie velden. Mijn hoop steeg me de bol uit, daar MOET echt wat tussen liggen, snakkend naar een dikke streamer. Even een plekje zoeken waar we te water konden, en daar gingen we. Dit was tevens ook in een erg drukke week, en ik was al vergeten hoe ontspannend vissen werkt. Even helemaal relativeren midden op de plas. De hengel hoefde van mij helemaal niet te water of me avond kon al niet meer stuk. De zwaluwen scheerden langs je heen om de aanwezige muggen te verslinden. Het was zo druk met de zwaluwen, het was ergens net of het hun laatste avond maal was, schitterend.


Na een uur non stop te hebben lopen trappelen en vissen, had het nog niks opgeleverd en begon ik mijn bedenkingen te krijgen. En vond ik het wel tijd worden voor een sigaretje en intussen tijd direct even een telefoontje plegen. Nog geen uur later begon de schemer in te treden en besloten we maar op ons dooie gemak naar de kant te trappelen, om zo vervolgens met een lekkere sigaar de avond af te sluiten. Met lege handen. Nou kon me dat niet veel schelen op het moment, ik had een geweldige avond gehad en heerlijk liggen rond dobberen op de plas. Eigenlijk deed me dat meer genieten dan dat ik met de gedachte er rond dobberde te vissen. Zulke mooie stekken, en geen vis die trek had in een kunstaas speciaal. Daar stond ik toch nog wel verbaast van te kijken. Achja, volgende keer beter, ik ben ook weer een avondje de straat afgeweest toch?

Jacco HeldoornReacties

Er zijn 3 reacties

 Kj visser schreef op 10-09-2010 om 11:56:22
Ip opgeslagen


leuk verslag Jacco,
moet zeggen dat ik het belly virus ook flink te pakken heb, en tot nu toe hebben we leuke vangsten,
gr KJ

 Bas schreef op 09-09-2010 om 15:19:30
Ip opgeslagen


Lekker leesvoer, Jacco. Maar ik dacht dat jij belly boat flipperen veel te inspannend vond?
Commentaar van Jacco:
Af en toe. Deze dag deed ik het om me kater eruit te zwemmen  

 Pieter schreef op 08-09-2010 om 20:28:01
Ip opgeslagen


Prima verslag Jacco, en dat bellyboten dat weet wat...

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02147 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign