Mijn natte droom…
 Geplaatst op  07-09-2010  door Pieter
4131 keer bekekenIk had laatst een hele mooie droom. In die droom viste ik op een heel mooi groot meer met een fantastisch bestand aan forel en zelfs trekkende zeeforellen. Er zwommen bakken van snoeken die moddervet waren van het foreldieet wat ze volgden. Het meer bezat een heel mooi bestand aan spiering waar de snoekbaarsstand prima van profiteerde. Het was dan ook een heel goed snoekbaars water waar ook bakken van baarzen zwommen. Echt van die hele hoge baarzen. En ik mocht hier vissen en deed er fantastische vangsten. Mijn grootste snoek die ik op dit meer ving was 1.32m en snoekbaars had ik er tot 99cm gevangen. Ja, ook op dit meer waren metersnoekbaarzen schaars. Ik kwam er dagelijks vliegvissers tegen die hele mooie forellen vingen. Er werd zelfs op zeeforel getrold maar dit waren nogal wat geheimzinnige vissers die heel moeilijk over hun vangsten deden. Oja er waren ook stekken waar heel goed roofblei gevangen werd met hele mooie exemplaren van tegen de 90cm. Natuurlijk werden deze stekken angstvallig geheim gehouden maar ik wist een paar van die stekken te vinden. Mijn grootste roofblei die ik hier ving mat 89cm. Maar helaas het was een droom. Ik woon aan het IJsselmeer,misschien wel het zwaarst beviste meer van europa met een bedroevende visstand. Zou dit ooit het water uit mijn droom kunnen worden……


Maar goed, terug naar de werkelijkheid. Gelukkig zijn er nog meren waar je leuke snoekvangsten kunt doen. En bovendien af en toe een mooie roofblei vangt. Dit heb ik afgelopen zaterdagmiddag weer kunnen beleven met Gijsbert. Juist, Gijsbert mijn zoon die jullie vast nog kennen van een tijdje terug. Hij stelde mij voor om weer eens te gaan snoeken wat hij een tijd niet meer gedaan had. We vertrokken rond het middaguur daar Gijsbert eerst nog werken moest en zo lagen we om één te vissen. Het zal nog geen vijf minuten geduurd hebben voor ik de eerste snoek vang. Ik voel op mijn hengel dat de vis direct begint te rollen en hij had er inderdaad een puinhoop van gemaakt . Onderlijn om de kop en dreg gedraaid dus dit was even prutsen om de zaak weer los te krijgen. Daarna maar weer snel terug.


We besluiten eerst nog maar een stuk door te trollen voor we wat stekken uit gaan werpen. Dan komt er een mooi beuk op een van de steunhengels. Het is direct duidelijk dat het een mooie vis is en vaak is dit ook het geval als de shadclone gegrepen wordt. Het enorme brok kunstaas blijkt volledig verdwenen als de snoek in zicht komt. De vis komt zonder problemen aan boord en ook de shadclone is vrij snel verwijderd. Gijsbert mag de vis poseren en staat met een prachtige snoek van 1.06 in handen. De vis blijkt in topconditie als hij even later weer met een enorme slag wegsprint.


Na deze prachtige vangst besluiten we verder te gaan met het uitwerpen van een mooie stek. De stek die me nog niet zo lang geleden aardig bezig hield met hevig jagende roofblei. Ik stond er op dit moment niet eens bij stil en was druk in de weer met een shad de bodem af te tasten. Het zal de vierde worp van Gijsbert zijn als ik hem hoor zeggen “hangen”. Direct zie ik zijn lijn heel snel weglopen en komt het besef weer tot me terug. Roofblei zeg ik tegen hem. De vis scheert heel snel heen en weer en even later komt er een prachtige roofblei bij de boot. Als we hem aan boord hebben zien we pas werkelijk wat een forse vis het is en met een lengte van 73cm toch echt een mooi exemplaar. We besluiten om nog een poosje de stek uit te werpen en krijgen toch zeker allebei nog een paar heftige aanbeten maar weten deze niet te verzilveren. Maar het was toch duidelijk roofblei hoewel we met aardig groot kunstaas visten. Ik had tenslotte niet eens geschikt roofblei kunstaas mee.


We gaan nog maar eens verder een stuk af te trollen en dan is het even later weer raak voor mij. Op een shad die ik heel dicht langs bodem voer krijg ik een fantastische aanbeet. Echt zo’n knoertharde knal op je hengel die je direct op scherp zet. De vis knokt even lekker door en dan ligt er al weer een prachtige snoek naast de boot. Gijsbert schiet wat plaatjes en op de gok dat hij de meter wel haalt gaat hij direct weer terug. We besluiten het laatste uurtje nog wat stukken af te gaan werpen maar vangen niets meer en houden het voor gezien. We hebben wat ons betreft toch weer een hele leuke middag achter de rug.


Op zondag ga ik met Bertus mee naar de fair for lure en fly. Ik mag een dagje meedraaien op de stand van ITT-Bertus en heb hier een hele leuke dag gehad. Ondanks dat het met de drukte nog best mee leek te vallen heb ik toch nog veel mensen kunnen spreken waaronder ook een aantal bekenden van snoeken.net De fair was als vanouds toch weer een heel gezellig gebeuren met veel activiteiten binnen en buiten langs het water. Genoeg te doen dus en vooral een ontmoetingsplaats voor gelijkgestemden waar het een en ander uitgewisseld wordt en dat hoort er nu ook eenmaal bij.

Pieter NederlofReacties

Er zijn 7 reacties

 Rix schreef op 10-09-2010 om 17:56:33
Ip opgeslagen


Super verslag Pieter! En ja, wat moet je er nog meer van zeggen.... dromen zijn er naar mijn idee om ze te verwezelijken! Maar als het echt niet lukt wil ik je er wel eens even bij helpen hoor!  

 Kj visser schreef op 10-09-2010 om 11:57:09
Ip opgeslagen


mooie vissen , en wat was het weer lekker om op het water te zijn, ....

 Bas schreef op 08-09-2010 om 13:14:29
Ip opgeslagen


89 cm roofblei... Wat een slechte droom, Pieter! Maar wel een vet verslag! Hopelijk gaan wij samen binnenkort in de buurt van jou roofblei droom te komen. Ik probeer er dan wel overheen te komen.  
Maar goed. Ik ben realist en het was tenslotte een droom van je. Nogmaals. Vet verslag!

 Marco schreef op 08-09-2010 om 10:00:03
Ip opgeslagen


Een droom? een natte droom zul je bedoelen   alleen de zeemeerminnen ontbreken nog in de boot  
En dan op de gok een meter niet meten, het moet niet veel gekker worden  
Mooi verslag man, en zeker mooie vissen, ook voor Gijsbert natuurlijk

 Sybren schreef op 07-09-2010 om 22:37:14
Ip opgeslagen


Leuk verslag Pieter! Een pr van 127 en dan dromen over het vangen van een snoek van 132 cm hahaha! Lekker begin voor Gijsbert! Ik heb al een paar maand niet gevist hoop dat mij het zelfde overkomt :P !

 Jacco schreef op 07-09-2010 om 21:46:58
Ip opgeslagen


Mooi verslag Pieter!!! Je moet is stoppen met dat rare boot vissen, je vangt veel te veel mooie snoeken! Daar word ik een beetje jaloers van.. haha. Damn, ik kon helaas niet naar de beurs, was het nog wat?

 Alfred en grietje schreef op 07-09-2010 om 21:11:27
Ip opgeslagen


Pieter, leuk verslag en leuk om te lezen dat Gijsbert ook weer van de partij was. Ik vind ook dat je je er maar tussen hebt gewerkt bij Bertus en we gunnen het je van harte! Wat betreft die droom, tja 19 september zullen wij je wel even wakker schudden!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02801 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign