lafaards (photo's edited by Rix)
 Geplaatst op  07-09-2010  door Alfred en grietje
4138 keer bekekenHet begon met het lezen van het pats topic, Rix heeft een boot!!
En ik had nog een dieptemeter/visvinder over dus Rix gebeld met de vraag of ie er belang bij had. En dat had ie! Woensdagavond half acht kwam ie bij mij de oprit op gedenderd en hebben we het spulletje geïnstalleerd alsmede ook nog een hengelsteun. Het plan werd gemaakt om op zondag te gaan vissen met 2 boten. Rix had al een opstapper en aangezien Grietje op het ogenblik de smaak nog niet echt te pakken kan krijgen moest ik op zoek naar een handlanger. 2600 namen zijn de revue gepasseerd en uiteindelijk is het Marco geworden. Leuk, dacht ik, dan leer ik die ook eens beter kennen.


Afspraken werden gemaakt en aassoorten geregeld. Ook de stek was na enig overleg gauw bepaald en het feest kon gaan beginnen. Ik had met Marco om 6uur bij de helling afgesproken. Goed kwart voor 6 waren we er allebei al dus waren we mooi op tijd op het water. Marco smste mij trouwens nog wel dat hij aan de kant van weg zou gaan staan zodat ik de weg naar de helling beter kon zien. Ik moest wel in het PIKKEDONKER uitkijken naar een ZWARTE Passat. Dit wordt wat vandaag dacht ik nog. Na snel de boot te water te hebben gelaten, spullen erin gegooid,auto weg zetten en een konijn te hebben vermoordt, waren we er klaar voor!


Besloten werd om op de steunhengel een Fatso te knopen en aan de handhengel een shadje(25a30cm). De eerste drift leverde niks op en besloten werd om weer richting helling te trollen om Rix en Robin daar op te wachten. Die zouden een uurtje later komen namelijk. Op de terug weg kreeg eerst ik een ferme tik op de shad maar daar bleef het bij. Op een stuk talud dat van 5mtr diep naar 1,8mtr en na een 10mtr weer loodrecht naar 5,5mtr viel kreeg Marco een aanbeet eveneens op de grote shad. Direct na de aanbeet speerde de vis loodrecht omhoog en kwam dan ook met een mooie duik uit het water. Na een 5 sec loste deze vis jammer genoeg. Erg jammer genoeg, want in de sprong konden we zien dat dit echt om een bak van een snoek ging die zeker over de magische grens ging! Zo wist Marco voor de 2e keer in korte tijd zijn pr niet in de boot te krijgen. Maar goed, een 10tal meter verder kreeg ook ik weer een staarten bijter want ook deze vis loste na een aantal seconden, goed begin! We waren bij de helling en Rix en Robin waren er inmiddels ook. Na wat gescheld en geschreeuw na elkaar hebben we elkaar dan toch maar fatsoenlijk begroet en konden we met zijn 4en het water op. Beiden kozen we voor een andere aanpak om de snoek te pakken te krijgen en waren we elkaar dan ook snel uit het oog verloren. Na een uurtje of 2 spraken we elkaar weer en kon Rix ons een foto van een mooie snoek laten zien. Het begin is er!


Toch bleven de aanbeten verder uit op wat gerommel aan de staarten van onze shads uit. Marco en ik besloten om een eind te gaan varen om een leuke snoekbaars stek te bezoeken. Ook werd trouwens de fireball montage nog even geprobeerd maar toen Marco zijn bevroren sardien eindelijk zover had dat er mee gevist kon worden zag je haast geen verschil meer tussen de sardien of de eerder op de morgen dood gereden konijn dus we waren er al gauw achter om toch eerst maar eens meer over deze techniek te weten te komen. Maar goed waar was ik, o ja... Dus toen kwam die motorrijder op ons af en o nee man daar was ik helemaal niet!!!
We waren op weg naar de snoekbaars stek en terwijl we al een uur aan het varen waren bleef Marco volhouden dat het 20minuten varen was. jajaja. Maar eenmaal aangekomen kon het verticalen/diagonalen beginnen. Bij de 2e worp van Marco werd ie bijna overboord getrokken en een leuke drill kon beginnen. Al snel was duidelijk dat het hier een grote snoekbaars betrof, we wisten dit gewoon omdat we hem zagen! Marco was blij als een klein kind en begon te springen van blijdschap, hetgeen ik hem onmiddellijk verboden heb! Maar goed, ik kon de vis voor hem landen en toen werd duidelijk dat dit een flinke jongen was. 82cm en een nieuw record die nu niet onsnapte uit een netje maar stevig in mijn vuistjes zat. Marco proficiat!!


Om een lang verhaal kort te maken zijn we hierna nog even bezig geweest om te kijken of er nog meer van die kastelen zaten maar helaas. Ook de hulp van Rix en Robin mocht niet baten en we vertokken weer om een uur lang 20minuten te gaan varen. Een aantal driften werden er nog gemaakt maar het mocht niet vandaag. Twijfelachtige aanbeten, scheuren in de shads bleek dat we vandaag met laffe snoeken te maken hadden. Rix en Robin besloten om naar een andere stek te gaan en telefonisch werd afscheid genomen.
Marco en ik breiden er een eind aan trokken de boot weer op de trailer. E-mail adressen werden uit gewisseld en afgesproken werd dat ik ditmaal het verslag zou tikken. Later kreeg ik van Rix nog het bericht dat zij nog 7 baarzen in de boot wisten te krijgen. Al met al een ontzettend taaie dag met een pracht van een snoekbaars.


Marco, bedankt voor je gezelschap en dit doen we nog wel eens over!
Rix en Robin ook bedankt voor de dag, weinig contact gehad maar ja dat heb je soms...........Reacties

Er zijn 5 reacties

 Kj visser schreef op 10-09-2010 om 11:58:17
Ip opgeslagen


bekende plekkies jongens , en beter pics gelukkig, maar het blijft een moeilijk water ...

gr KJ

 Marco schreef op 08-09-2010 om 09:52:49
Ip opgeslagen


Pfff: ik zou echt niet meer weten wat ik schreef... 
Wat ik wel weet is dat het idd lang varen is...als je het gas niet opendraait  
Nogmaals Alfred, bedankt en een mooi verslag. En damn, wat een snoekbaars

 Wouter schreef op 08-09-2010 om 09:02:35
Ip opgeslagen


Ik schreef iets in de zin van: "Mooi verslag, maar de foto's zijn 'gruwelijk' onscherp. Zulke vissen verdienen beter.."
Nou, dat is nu gebeurd. Klasse!

 Pieter schreef op 07-09-2010 om 20:34:46
Ip opgeslagen


Zo dit is toch beter met de foto's! Lekker verhaal weer Alfred, ik geniet weer als vanouds van je schrijfstijl.

 Alfred en grietje schreef op 07-09-2010 om 19:47:21
Ip opgeslagen


Dank je Rick, alleen zijn de andere reacties nu weg
Commentaar van Rix:
Dat is inderdaad wel jammer, maar ik kon de fotos van het oude verslag niet aanpassen, op een of andere manier werkte dit niet! Maar je verslag staat er nog wel op, inclusief reacties, alleen is die nu niet zichtbaar op de hoofdpagina!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02518 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign