Weer of geen weer
 Geplaatst op  01-09-2010  door Pieter
4137 keer bekekenZo dan nu na mijn vorige verslag van de bak weer met beide beentjes terug op de grond. De afgelopen week weer enkele malen weggeweest op zoek naar nieuwe avonturen. Lekker gezellig met het vrouwtje gevist en een hele leuke visdag met Bertus gehad waarin de vliegvishengel een hoofdrol speelde. Het weer werkte soms niet echt mee, dagen met veel wind en regen hoewel sommige dagen weer heel erg mee vielen ondanks de slechte voorspelling. Ik blijf dan ook nooit thuis wegens een slechte voorspelling want dan zouden er veel visdagen wegvallen. Eén visdag viel overigs letterlijk in het water door extreem veel regen en onweer en deze moesten we toch na enkele uurtjes afbreken.


Vorige week woensdag had ik een vrije dag genomen om met Hilda één van de grote randmeren te gaan bevissen. Het weekend ervoor had ik door pech met de auto het vissen moeten missen dus werd dit met deze woensdag een beetje goed gemaakt. Het werd uiteindelijk een hele winderige dag waarbij we echt de luwte op moesten zoeken om nog een beetje fatsoenlijk te kunnen vissen. Toch wisten we nog enkele leuke vangsten te doen waarbij Hilda zich weer liet gelden door mij er met drie tegen één snoeken er uit te vissen. Ook de grootste vis was haar gegund en met een prachtige snoek van dik 90cm sloot zij deze visdag af.


Toen uiteindelijk het weekend weer aanbrak werden de weerberichten steeds slechter. Toch besloten we ondanks de twijfel over het slechte weer om zaterdag op pad te gaan. Het bleek deze morgen echt mee te vallen toen we het water opgingen ondanks dat de lucht flink dreigde. Totdat we uiteindelijk een paar uurtjes gevist hadden en het weer compleet omsloeg. Hele heftige onweersbuien deden ons besluiten om het water te verlaten. En geloof me, je wilt rap weg als je van twee kanten de bliksem om je heen ziet slaan.


Zondag stond er een visdag met Bertus gepland. We besloten om beschut water te gaan bevissen daar er veel wind werd voorspeld met buien. De morgen begon ook deze dag met heel rustig zonnig weer maar uiteindelijk kregen we toch een paar buien later op de dag. Toch viel het de dag door erg mee en pas later kwam er veel wind te staan. Bertus had de vliegvishengel meegenomen en wie hem kent weet vast dat hij een voorliefde voor het vliegvissen heeft. Het bleek deze morgen dat de streamer voor lag op het kunstaas want ondanks dat ik met een spinnerbait perfect door en langs de planten kon vissen wist Bertus met de streamer al vlot drie snoeken te pakken. Uiteindelijk wisten we deze dag prachtig af te sluiten met 8 snoeken en een mooie snoekbaars voor Bertus.
Ondertussen ben ik ook weer in het bezit van een prachtige vliegvishengel en ga ik na enkele jaren het vliegvissen weer oppakken. Ik heb deze dag weer ervaren dat het een schitterende visserij is.

En vergeet het niet want het komende weekend gaat de Fair for Lure&Fly weer van start in Maurik. Ikzelf zal hier zondag de hele dag aanwezig zijn en ik zou het leuk vinden om vele van jullie daar te ontmoeten. Ik ben altijd in voor een praatje over onze fantastische hobby. Als je me wilt vinden kijk je gewoon even in of rond de stand van ITT-Bertus en ik zal daar dan wel ergens zwerven.
Tot dan.

Pieter NederlofReacties

Er zijn 2 reacties

 Rix schreef op 02-09-2010 om 22:15:50
Ip opgeslagen


shiiiit, jij met een vliegenlat?? en als ik dan bij je in de boot sta te werpen..... dat komt nooit goed, kom ik kaal terug van een dag vissen!

 Marco schreef op 02-09-2010 om 08:37:24
Ip opgeslagen


Geweldig, een dag vrij nemen en vissen om een niet geviste dag goed te maken. Komt me heel bekend voor   Anders is het ook niet eerlijk hè? Prachtig. En dan nu ook nog met de vliegenlat. Mooie snoeken en dito snoekbaars weer.  

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.03823 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign