Te gekke dag!!
 Geplaatst op  26-08-2010  door Derk
4141 keer bekekenHet is 25 augustus. Ik heb de wekker staan om 04.00 uur maar slaap voor geen meter. Het is de laatste maanden ploeteren voor een mooie vis en met die wetenschap lig ik ook in bed. Toch spookt het in mijn hoofd, zal het dan eindelijk eens een dag worden waar je van droomt!!!!
De wekker gaat af en ik heb denk ik twee uur slaap gehad maar het doet me niets. Ik zet de pan op het vuur en gooi twee blikken snert erin. Pak wat laatste spullen en zet een bak koffie. Ik doe de laptop aan en lees mijn mailtjes door. Ook rvf kijk ik altijd even door en beantwoord wat PM,s. Thermosfles gaat vol snert en ook de auto in. Nog even een blik in de garage naar de visjes die ik de dag ervoor gespoten heb in bruine forel.
Ik Draai de sleutel om en voel me heerlijk!!
Met wat vertraging door wegwerkzaamheden kom ik aan bij Sander mijn vaste vismaat en begroet hem. De spullen gaan de auto in en we vertrekken. Rommel in de boot en gaan. Het zal 10 minuten geduurd hebben en we hebben een aanbeet dat beloofd wat. en dat gaat de hele dag door het is een TOPDAG!!!


Het is Sander die de eerste serieuze vis vangt van vandaag, 109 cm!! Allemachtig en wat vecht ze!! Het water is afgekoeld en je merkt dat ze helemaal gaan die vissen. Het water leefd, overal kringen en jagende vissen, het is prachtig!!!
Over en weer worden er vissen gevangen en ik vang dan ineens een anabolenbaars vlak bij een witvisser vandaan. Hij is ons enorm dankbaar en wij zijn blij met de 43 cm vis


Dan mag ik aan de bak. Na wat kleinere vissen te hebben onthaakt bij de boot krijg een dril te verwerken met mijn cast en troll die ik niet gauw vergeet! De reel kan het niet trekken en moet lijn toegeven, de hengel gaat hoepelrond en de ene naar de andere run krijgen ze te verwerken!!! Maar na een paar minuten kom ik als winnaar uit de bus en schep ik haar.
Mijn oude PR van 110 is gesneufeld met een hele centimeter en ik ben zo blij als een kind in een ballenbak!!


We gaan verder nadat we de handjes geschut hebben. We krijgen weer wat aanbeten en weten weer een snoekje te ontdoen van zijn haken. Dan komt deze vis langs, we hebben niet gemeten maar ze blijft wel mooi. enorme runs nam ze en was niet stuk te krijgen leek het wel. Deze mocht ook op de plaat want dat had ze wel verdiend!!
We hebben enorme lol en de tijd vliegt voorbij. We kletsen over van alles en nog wat en af en toe pakken we ons visje.
Als de klok richting 19.30 gaat vinden we het welletjes en laten we de rovers weer met rust. Bij de auto staan we nog even elkaar aan te kijken en schieten enorm in de lach!!! En we weten allebij wat we bedoelen.... Het was weer eens ouderwest snoeken takelen!!! Top!!!


Rest mij iedereen te groeten en succes te wensen met de vangsten!!

Groet,

Derk(bait)Reacties

Er zijn 4 reacties

 Marco schreef op 28-08-2010 om 19:21:15
Ip opgeslagen


Lekker hoor Derk ennuh, congrats  

 Marcq schreef op 28-08-2010 om 18:49:46
Ip opgeslagen


super,super,en nog een maal SUPER?, gr j-p

 Rix schreef op 28-08-2010 om 00:09:19
Ip opgeslagen


Mooi verslagje Derk, dat zij de dagen waar je het allemaal voor doet!

 Pieter schreef op 26-08-2010 om 21:22:02
Ip opgeslagen


Dat zijn zeker een paar prachtige vissen. Hele mooie visdag moeten jullie gehad hebben. Top dat je pr weer opgeschroefd is.

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01768 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign