TRIP USA
 Geplaatst op  18-08-2010  door Jan hendrik
4141 keer bekekenZo eindelijk dan weer wat tijd voor het vissen en een verslagje te schrijven. Ik moet zeggen dat ik de inspiratie voor een verslag schrijven niet echt te pakken kan krijgen. Toch maar proberen….
Dit voorjaar kwam bij mijn vrouw en ik het idee om een cruise te doen over de Cariben, dus na wat zoekwerk wisten we wat we wilden en werd contact gezocht met het reisbureau. 4 maanden wachten voor het zover was en op internet konden we al wat excursies boeken. Zo ook een dag Big game vissen op de Bahamas, boeken dus!!!! De tijd ging snel voorbij en al snel zaten we in het vliegtuig richting Philadelphia daarna overstappen naar Miami en in de taxi naar ons hotel. Daar aangekomen realiseerden wij ons dat we 23 uur onderweg waren geweest. De volgende dag dus naar de boot, inchecken en de hut opzoeken. En dat is een probleem kan ik je vertellen (waren meer dan 3000 gasten aan boord). Na vertrek en een paar uur te hebben gevaren viel de hoofdmotor uit en kregen we een toespraak van de kapitein, een elektronisch probleem werd er gemeld. Na een uur of twee begon het binnen iets weg te hebben van een Finse sauna….. We zijn na een paar uur maar naar bed gegaan aangezien niets werkte op de noodverlichting na. Half in de nacht (na ongeveer 10 uur stil liggen) zijn we dus weer gaan varen en de volgende dag kregen we te horen dat we de Bahamas voorbij zouden gaan. Daar ging mijn droom…. Bij de excursie balie wisten ze me te vertellen dat het vissen op de Bahamas ook geschrapt was uit hun assortiment…… uuhh wat zegt u ?? die heb ik geboekt 3 maanden geleden en heb daar ook geen bericht over gehad…


Enfin, nu konden we dus sowieso niet de Bahamas bezoeken. Dus een beetje schuiven met andere excursies en het werd BleuwaterFishing op het eiland Grand Turk. Een paar dagen later kwamen we daar aan, en aan wal gekomen beloofde de mevrouw die ons ophaalde voor de vistrip mij een heuse tonijn te vangen. Gegarandeerd zij ze nog…….


Gelijk bij het wegvaren werden de hengels klaargemaakt en binnen 5 min visten we met 6 stokken. We waren met 8 personen aan boord, wat ik eigenlijk iets te veel vond maar ja met die tonijn in het vooruitzicht kon dat de pret niet drukken. Na een drie kwartier vissen konden we in de verte vogels zijn jagen op aasvis, en werd er koers gezet naar die bewuste plek. De eerste keer leverde dit 1 gillende reel op. De kromme hengel werd bij een meisje van een jaar of 16 in de handen gedrukt en dit was nogal een spektakel. Haar armpjes waren net zo dik als het kurk van de hengel, binnen 1 minuut vroeg ze om hulp en in m’n enthousiasme greep ik de hengel bijna uit haar handen.


Ze hoefde alleen nog maar te draaien en dat leek nog aardig taai gezien het zweet en de gilletjes. De vangst was een tonijn van z’on 50 cm. Na nog Ă©Ă©n aanbeet van een tonijn bleef het even rustig en ik zat voor in de boot te kijken naar de “giek”de de buitenste hengellijn nog een meter of 3 verder naar buiten drukte. Opeens sloeg de “giek” krom en ik sprinte gelijk naar de hengel en zonder af te wachten greep ik hem uit de steun, deze is voor mij dacht ik. Terwijl ik de eerste draai aan de reel gaf hoorde ik nog 4 reels aflopen en hadden we dus 5 aanbeten in een paar tellen. Wat een dril was dat die tonijn van 60 cm die volgens mijn gevoel zeker over de meter moest zijn. Nu had ik daarvoor nog nooit geen tonijn gevangen dus wist ik niet wat ik moest verwachten. Nou ik kan jullie verzekeren het was echt een kick!! Wat een kracht heeft z’on kleine vis zeg…… Later vingen we nog een keer 4 vissen in Ă©Ă©n keer. Toen die binnen waren was de dag al bijna ten einde en werden de golven ook iets hoger. Maar het water was een heerlijke verkoeling. Mijn vrouw moest zich achter op de boot melden want de laatste zou voor haar zijn zei onze gids. En zowaar kregen we nog een aanbeet, en kreeg ze de hengel vast. Voor haar de eerste “groote” vis (ze vist wel eens op voorn met een 3 mtr telescoophengel) en ze had het ook zwaar om deze binnen te halen. Eenmaal binnen gehaald zetten we alweer koers richting de wal. Het was een zeer geslaagde dag met 11 vissen aan boord. Waarvan enkele tonijnen en volgens mijn slechte geheugen waren de andere wahoo wahoo.
Greetzzz JH JonkersReacties

Er zijn 6 reacties

 Rix schreef op 19-08-2010 om 22:52:05
Ip opgeslagen


goh, dat je die vast durft te pakken!  
Commentaar van Jan hendrik:
ze bewogen toen niet meer  

 Pieter schreef op 18-08-2010 om 21:27:14
Ip opgeslagen


Zo dat is zeker weer eens wat anders dan onze roofvissen. Prachtig verhaal. Lijkt me een heel avontuur zo'n cruise.
Commentaar van Jan hendrik:
Nou dat is het zeker....

 Kj visser schreef op 18-08-2010 om 20:46:29
Ip opgeslagen


JH heb genoten van je verslag , daar ik alleen tonijn om mijn bord heb gehad , kun jij zeggen dat je ze aan je hengel hebt gehad, echt super, weer eens wat anders dan die ,,snoeken,,
zei je crew ook ,,tik em an ouw,,
gr KJ  

 l kapitein schreef op 18-08-2010 om 19:31:52
Ip opgeslagen


He man leuk verslag je kan zo bij het reis bureau.
mooie vis lekker gevoel zeker wat anders dan snoeken.
Toen die boot stilviel had hij zeker jou plug met lijn
in de schroef
he groetjes he tot zaterdag

 meindert schreef op 18-08-2010 om 19:02:49
Ip opgeslagen


zozo ik wou het eerst niet geloven dat je zei dat je gevangen had maar top hoor TOP volgende keer gaan wij ook mee haha 

 l kapitein schreef op 18-08-2010 om 18:28:59
Ip opgeslagen


He man leuk hoor ik denk dat die reis iedereen zijn droom is maar het is jullie gegund hoor.
ik hou het maar bij het ketelmeer.
P.S dat cruiseschip had zeker jou plug met lijn in de schroef grapje .
geniet nog maar effe na man
groetjes vismoat

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02837 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign