Het zit erop…..
 Geplaatst op  15-08-2010  door Pieter
4279 keer bekekenDe derde en laatste week van mijn vakantie is aangebroken. Deze week zijn Hilda en ik vier keer op pad geweest. We hadden ervoor gekozen om op groot water te blijven vissen in de hoop echt grote snoek te vangen. Die hoop werd een aantal malen bijna bevestigd want tot drie keer toe deze week heb ik een grote snoek verspeeld. Toch hebben we ons de week door goed vermaakt met leuke vangsten. We hebben heel wat water afgetrolt en nu lijkt trollen zo makkelijk vissen maar neem van mij aan dat je op het grote water daar je handen vol aan hebt. Om tot vangst te komen moet je secuur het talud volgen en daar moet je soms heel hard voor werken als dat talud onvoorspelbaar uitloopt.


Het is dinsdag als we de eerste keer op pad gaan deze week. We gaan net als vorige week terug naar één van de grote randmeren. Er staat deze dag echter veel wind en het is moeilijk vissen door de hoge golfslag op bepaalde delen van het meer. We krijgen de dag door een aantal flauwe aanbeten maar tot vangst komt het de eerste uren nog niet. Pas later op de dag vang ik een eerste snoekje op de perch van Salmo. Als we later op een stek gaan vissen die wat meer uit de wind ligt vang ik nog een mooie snoek van 1.02 m. Ook deze klapt op de steunhengel waar de perch van Salmo aan hing die aan het eind van de dag ineens populair bleek te zijn.


Op woensdag gaan we pas later op de dag weg om tot in de avond door te vissen. Deze keer gaan we naar mijn thuiswater wat toch ook tot echt groot water beschouwd kan worden. Het is de XXl plug van Berh een enorme shadclone die voor veel spektakel zorgt deze middag. Een hele mooie snoek klapt er op dit kunstaas die uiteindelijk volledig het water uitkomt en daardoor de plug weet te lossen. Ontzettend balen voor mij natuurlijk want eindelijk hing er weer eens een dikke meter aan mijn hengel. Maar het risico is met een stuk kunstaas van 200 gram nu eenmaal groter op verspelen van de vis. Ze moeten in dat geval erg goed gehaakt zijn willen ze het niet los kunnen schudden. Uiteindelijk krijgen we deze middag wel veel aanbeten maar weet alleen Hilda een snoek aan boord te krijgen.


Op donderdag gaan we terug naar het randmeer waar we eerder de week begonnen. Wat een spektakel maken we mee deze dag maar ook een ontzettende baaldag voor mij. Tot twee keer toe los ik een dikke metersnoek. We vissen nog geen vijf minuten deze morgen als de shadclone op de steunhengel hard word gegrepen. De vis ligt naast de boot voor het grijpen als hij nog een sprint maakt en zich weet te onthaken. Zeker een snoek die over de meter ging. De aanbeten die volgen deze dag komen allemaal voor rekening van de XXl plug van Berh. Ik weet er uiteindelijk drie snoeken op te vangen die werkelijk aan boord komen. Maar ook los ik nog een hele mooie snoek die zeker de 1.10m ging halen. Ook deze kwam net als op woensdag volledig het water uit en wist hierdoor die enorme plug te lossen.


Het is uiteindelijk zaterdag als we voor de derde maal deze week terug gaan naar het randmeer. Wat een verschil in weer deze dag met de rest van de week. Het is windstil en het zonnetje schijnt uitbundig. De grote plug die eerder nog voor veel spektakel zorgde wordt nu niet aangekeken en bijna alles werd nu gevangen op klein kunstaas. We lossen deze morgen allebei onze eerste vis maar later op de dag blijven de vangsten gelukkig wel allemaal hangen. Ik weet twee snoeken te vangen met als verrassing nog een snoekbaars. Het is Hilda die uiteindelijk in de middag ook een vangst doet in de vorm van een hele mooie snoekbaars. Mijn vakantie zit erop en ik mag weer gaan werken de komende week.
Eh, wat heb ik daar zo’n geen zin in……

Pieter NederlofReacties

Er zijn 7 reacties

 Jan hendrik schreef op 18-08-2010 om 11:12:54
Ip opgeslagen


Hey pieter leuke verslagen van de vele dagen vissen.... kan de laatste tijd niet zo veel vangen weet niet waar het aan ligt... hopen op betere tijden....

groeten JH J

 Hilco schreef op 17-08-2010 om 15:55:06
Ip opgeslagen


Je hebt genoten en das het belangrijkste, genot om je verhaal te lezen

 Wouter schreef op 17-08-2010 om 08:11:37
Ip opgeslagen


Marco is compleet uit het lood geslagen. Nog steeds..

 Marco schreef op 15-08-2010 om 23:16:15
Ip opgeslagen


Mooie vissen weer hoor Pieter en Hilda. Jammer dat je weer aan het werk moet, ik ken het gevoel  
En begin me niet over het "verspelen" van meters......   haha
Wouter -hij uiteindelijk gelukkig wel :) - schrijft het verslag en donderdag komt het op de site

 Rix schreef op 15-08-2010 om 22:29:50
Ip opgeslagen


toch weer een aantal leuke vissen pieter, maar wel balen van die verspeelde meterbakken!!

 Wim Russchen schreef op 15-08-2010 om 10:18:49
Ip opgeslagen


Hallo Pieter en Hilda,

Goed gedaan. Beter dan wij deze dag, maar dat is vissen. Op naar een volgende keer. Wat vond je van de tekening van de snoek in Italië Pieter?

Vr. Gr. Wim
www.rusky.nl

 Alfred en grietje schreef op 15-08-2010 om 09:09:39
Ip opgeslagen


Blijft een bijzondere sport, ene keer kan alles en 2 dagen later is het echt werken voor een schub. We gaan over een paar weken ook weer los op onze stek. En graag stappen we nog eens bij jou op om de hengels eens te kruisen. Er staat nog een revanche geloof ik?!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02308 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign