Tja, het blijft vissen..
 Geplaatst op  07-08-2010  door Pieter
4143 keer bekekenSoms zit het mee en soms zit het tegen. In het roofvissen is dat helemaal niet vreemd want onze zoetwater rover nummer 1 de snoek is soms erg kieskeurig en ze liggen soms zoals wij het nu ervaren muurvast. Alleen jammer dat het tijdens deze vakantie periode voor mij moet gebeuren nu ik zoveel op het water kan zijn. Het is heel hard werken om een vis in de boot te krijgen voor mij momenteel. Niet dat ik er niet hard voor wil werken hoor want hard aan de slag zijn om vis proberen te vangen de dag door vind ik fantastisch om te doen. De echte beloning laat vooralsnog even op zich wachten. Maar we gaan nog even stug door deze derde en laatste week van mijn vakantie. Nu eerst maar eens een verslag van mijn tweede week vissen.


Ik kon deze week niet zoveel op het water zijn als ik wel zou willen. Met vier visdagen moest het gaan gebeuren. Op maandag begon de week met Bertus rozemeijer op een van mijn thuiswateren. We waren hier al een paar keer eerder geweest samen en hebben er al een paar mooie vangsten op zitten. Deze morgen begonnen we met hele lange driften af te werpen. Toch duurt het tot in de vroege middag voor we vis vangen. Natuurlijk hebben we weer met de nieuwe I.T.T. swimbaits gevist want het zijn werkelijk fantastische aasjes. De Multy Bass leverde ons nog een mooie vangst op die we op film vastgelegd hebben. Dit filmpje kun je terug vinden op www.itt-international.com


Dinsdag is de dag die ik met Bas ging vervissen. Ik had hem uitgenodigd om samen met mij naar de stek te gaan waar we eerder veel spektakel met roofblei hadden beleefd. Hoe moeilijk deze vis kan zijn had ik hier eerder ondervonden. Bas heeft vooral de laatste tijd bewezen goed in het vangen van roofblei te zijn dus had ik mijn hoop hier toch wel stiekem op gevestigd. Maar waar ik al heel bang voor was geweest werd werkelijkheid want de roofblei was op de stek in geen velden of wegen te bekennen. We hebben het één en ander uitgeprobeerd maar het leek dat de roofblei compleet was verdwenen.


We stellen ter plekke het plan bij en gaan over op het vissen op snoekbaars en snoek. Ook deze bleek maar moeilijk over de streep te trekken wat resulteerde in veel missers en lossers. Voor Bas was de pech net iets groter dan mij maar met twee snoeken moest ik het ook tevreden stellen. Een heel leuk voorval was dat ik een snoek vlak voor de boot los. De vis blijf nog even naast de boot liggen en in een reflex pak ik de snoek in de nek uit het water. Eigenlijk stond ik er zelf ook wel raar van te kijken waarom ik dit nog deed.


Het is ondertussen donderdag als ik met Hilda op pad ga. Ik ga hetzelfde water van maandag bevissen in de hoop nu al trollend wat snoek te kunnen vangen. Hoewel ik in het vorig verslag al schreef dat Hilda en de ratelpluggen een plaag voor de snoeken zijn kon zij deze dag geen snoek vangen. Eén enkele snoekbaars op de ratelplug wist ze te vangen. Een stek heel secuur met shads vlak boven de bodem afvissen levert mij twee snoeken en een snoekbaars op.


Het is Zaterdag als ik weer met Bertus op pad ga één van de grote randmeren op. We beginnen de morgen met een hele grote lap water af te werpen. We komen hele interessante stekken tegen met mooie plantenbedden en taluds maar het blijft bij enkele missers. Trollend lijkt de vis ook niet overtuigend aan te bijten want de missers blijven doorgaan voor mij. Bertus weet een snoek te pakken tijdens het trollen maar ook bij hem later veel missers. Soms krijgen we hele harde aanbeten die even hangen maar er blijkt geen vangst meer in te zitten deze dag. Soms zit het mee en soms zit het tegen, tja het blijft vissen..

Pieter NederlofReacties

Er zijn 2 reacties

 Jacco schreef op 14-08-2010 om 10:20:08
Ip opgeslagen


Mooi verhaal Pieter!! En een prachtige snoek trouwens!

 Marco schreef op 08-08-2010 om 08:02:54
Ip opgeslagen


Hey Cormoran Pieter, het moet niet veel gekker worden, een beetje de snoeken zo uit het water plukken!? haha, geweldige actie. Heb het zelf ook wel eens meegemaakt, maar was niet snel genoeg.
Heb zelf nog niet echt veel gesnoekt maar ook hier is het hard werken en heb er pas 1-tje kunnen foppen. Straks maar even een nieuw plasje vanaf de kant proberen met Wouter. Zeker jammer van de roofblei, maar toch mooie snoeken en zanders   Well done

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01769 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign