Machtig, het was weer prachtig!
 Geplaatst op  14-07-2010  door Rix
4141 keer bekekenZweten, zweten en nog eens zweten.
Op mijn werk weet ik niet meer waar ik het zoeken moet.
Met deze temperaturen van 35+ kun je niet meer helder denken.
Van alles wil ik, maar uiteindelijk heb ik nergens zin in.
Door de temperaturen wil je wat rustiger aan doen, maar op het werk word het alleen maar drukker! Om gek van te worden!
Dan gebeurd er iets.... zwaar weer! Veel regen en onweer.
Stemmetjes in mijn hoofd beginnen onrustig te worden.


Onweer, dat zorgt toch vaak voor extreem azen van vissen??
Regen.... tsja, het is heel lang droog geweest, dus nu zal er toch in het water ook wat moeten veranderen?? Zal ik gaan vissen? Of toch niet, zou het toch te warm zijn.
Ik wil weg graag vissen, want binnenkort staat er een afspraak met snoessnoek en arjan, maar dan moet ik natuurlijk wel weten waar de vis zich ophoudt!
Als ik ga vissen moet ik kort drillen, om de vissen niet onnodig uit te putten..... als ik er al 1 aan de haak mag slaan in ieder geval.
Zal ik het doen of niet.... tuurlijk!
Ik grijp mijn telefoon, en tik een smsje:

"Vanavond even oefenen voor onze privé opleiding voor snoessnoek? Kan wel eens goed zijn vanavond na al die buien! Ik probeer een uur of 7, half 8!"

nummer zoeken... 'arjan snoeken.net' ... verzenden... verzonden!

Even later een sms: "Ben van de partij!"
Mooi, ik heb er zin in!


We hebben afgesproken bij een watertje bij een parkeerplaats, waar ook een supermarkt zit. Eerst nog even heel snel wat boodschappen doen, Arjan zal er zo ook wel zijn.
Als ik onderweg ben krijg ik een sms: '1-0'
Shiiit, die gek heeft er al een te pakken! Als een gek vlieg ik door de super en 5 minuten later als ik mijn boodschappen in de auto gooi komt Arjan er al aanlopen met een grijns op z'n gezicht! Net een leuk visje gevangen, dat ging lekker snel.

We besluiten gelijk in mijn auto te springen om wat verdergelegen stekken te gaan bevissen.
Als we onderweg langs een watertje rijden besluiten we even te stoppen om dit stukje water ook nog even een kans te geven, geen verkeerde keus bleek later!

We staan nog maar net te gooien of ik krijg een misser, een stukje verder is het raak. Ook hier begint het goed, nog geen 5 minuten vissen en de 1e snoek was ook voor mij een feit.
Snel drillen, fototje en terug.


Donkere wolken pakken zich samen en niet veel later staan we te vissen in een enorme stortbui. Bikkels als we zijn vissen we natuurlijk gewoon door, want ach ja, hoevaak is er al niet geschreven dat wat regen goed kan zijn voor de vangsten!
Dit blijkt al snel uit te komen als Arjan meld dat hij vis heeft gehaakt! In de stromende regen staat hij een snoek te drillen, en in het heldere water word het gelijk al wel duidelijk dat deze aanzienlijk groter is dan de snoek die ik ving.
Na een schitterende dril help ik Arjan een handje door de snoek in de kieuw te pakken. Dan word het duidelijk, dit is een beste bak! Niet dik, eerder dun, maar wel heel lang!
Ik vertel Arjan dat ik met z'n nieuwe pr in de handen sta, maar hij lijkt even doof en staat verstijfd naar de grote tanden van de snoek te kijken, na een korte peptalk ( 'Hier, pak aan!') neemt hij de snoek van me over en we schieten wat foto's, nog even snel een meetlintje erlangs, en ja hoor! 95 cm pure kracht!
Snel word de vis terug gezet, en na een kleine reanimatie zwemt deze weer rustig terug!
De avond kan al niet meer stuk.


We besluiten te verkassen en op een volgend stukje water is Arjan welgeteld 1 worp nodig om z'n volgende snoek te haken!
Het moet niet gekker worden, want zo langzamerhand sta ik meer foto's van hem te maken dan dat ik aan vissen toe kom!
Een leuke snoek word gedrilt die zo te zien regelrecht uit het circus kwam, salto's dubbel gestrekt en radslagen waren voor deze rakker geen probleem. Even later kunnen we de snoek toch netjes landen en mag weer terug naar zijn vriendjes.
Dat was nummer 3 voor Arjan, dat ging lekker zo.


We besluiten nog een plekje uit te werpen al begint de tijd nu wat te dringen, het begon al aardig donker te worden, maar ik kan natuurlijk niet afdruipen met een 3-1 stand voor Arjan.
We werpen een plekje uit waar ik een tijdje terug veel actie had gehad. Na een aantal worpen besluit ik m'n nepkikker helemaal naar de overkant te gooien tegen wat rietstengels aan.
Mijn kikker raakte het water, maar daar is ook alles mee gezegt.
Direct een big splash en het is dit keer weer feest voor mij!
Ik fluit even een keer op m'n vingers omdat Arjan even uit mijn gezichtveld was.
Als een trouwe st. Bernard kwam hij aangelopen (st. Bernards lopen ook niet zo hard)
Een klein snoekje met een bochel mocht even op de foto op direct daarna weer verder te mogen zwemmen. 3-2! Arjan melde dat hij ook nog een snoek had gemist.. Wat een avondje!


Arjan staat nog even slap te ouwehoeren als er weer wat op m'n kikker duikt. Een leuke baars die kaarsrecht naar met toe zwemt om vervolgens met wat kopschudden m'n crazy frog weet te verwijderen, Balen, dat was nummer 3 geweest.
Heel lang kreeg ik niet de tijd want als we naar de auto lopen gooi ik al lopend m'n kikker nog eens langs de kant, en opeens is daar toch nog de nummer 3! Snoek niet gewond, kikker wel aan stront! 3-3!


We vissen nog heel even op een ander stukje water, maar meer dan wat slappe aanbeten van wat kleine baars zat er hier niet meer in, maakt niet uit! Onze avond was toch al helemaal goed!
Hopelijk hebben we bij onze afspraak met Snoessnoek net zoveel aktie! Dan word het zeker wederom een leuke snoeksessie!

Tot de volgende keer!

RixReacties

Er zijn 5 reacties

 Kj visser schreef op 17-07-2010 om 18:50:29
Ip opgeslagen


leuke vangsten mannen, in Zweden deden de kikkers het ook erg goed,heb er zelf in Nedrland nog niet mee kunnen vangen,

gr KJ

 Arjan schreef op 15-07-2010 om 23:14:49
Ip opgeslagen


Bedankt mensen!
Rix, super verslag! Net zo super als die avond!  

 Derk schreef op 15-07-2010 om 19:01:57
Ip opgeslagen


Gaaf hoor!! Best visje man..

 Pieter schreef op 15-07-2010 om 16:56:56
Ip opgeslagen


Super verslag Rix, bedankt daarvoor! Tja het leek er toch even op dat je als fotograaf de avond door zou brengen. Maar gedreven als je bent ben je toch mooi terug gekomen. Zo ken ik je weer.........

 Marco schreef op 15-07-2010 om 09:11:20
Ip opgeslagen


Dat zijn de betere avondjes mannen! Mooie snoeken hoor. En Arjan, congrats met je PR

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01858 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign