Met Bertus Rozemeijer mijn thuiswater te lijf.
 Geplaatst op  29-06-2010  door Pieter
4176 keer bekekenZoals ik in het vorig verslag al door liet schemeren stond er voor de zondag een visdag met Bertus Rozemeijer gepland. Ik ging met hem vissen op mijn thuiswater en de favoriete stek zou ons doelwit worden voor die dag. Best wel een uitdaging als je met niet de eerste de beste roofvisser op pad gaat naar jou water. In zon situatie hangt het voor je gevoel toch een beetje van jou af om de juiste stekken goed te bevissen. Ik was de dag ervoor dus al even met Hilda op de stek geweest en ondanks het warme weer hadden we toch wel wat leuke vissen gevangen. Mijn inschatting voor deze dag was dan ook dat we wel wat snoeken met wellicht een snoekbaars als bonus zouden kunnen vangen. Die inschatting ging compleet de soep in en de snoek liet het massaal afweten deze dag kan ik al wel verklappen. Maar wat we ervoor terug kregen was niet minder fraai want de snoekbaars die als bonus berekend stond maakte onze dag compleet goed.


Het is net na zevenen in de morgen als ik bij de helling aankom. Bertus is al gearriveerd en staat zijn boot klaar te maken om te water te gaan. Het prachtige alumacraft schip word mijn visplatform voor deze dag en uit eerdere ervaringen weet ik dat het heerlijk vissen is vanaf deze boot. We gaan op pad en komen al snel aan op de stek. Mijn advies is om langs een talud te gaan driften en deze al werpend uit te vissen. Een shad op een twintig grams loodkopje moet het werk gaan doen maar het eerste half uurtje gebeurt er nog niets.


Aan het eind van het talud verleggen we de drift en dan duurt het niet lang of ik krijg een beste aanbeet. Het is vrij snel duidelijk dat het om een snoekbaars gaat want het bekende bonken op de top van de hengel verklaard dit. De snoekbaars komt langs de boot en blijkt het shalty shaker shadje compleet opgeslokt te hebben. Volgens Bertus was deze vis een vrouwtje en op mijn vraag hoe hij dit ziet volgt het antwoord dat zij het shadje diep genomen had. Volgens mij was ik nog niet goed wakker want nu herinner ik mij dat dit de tweede keer is dat ik hier in trap bij hem. Maar goed, we waren van de nul af en konden vol goede moed doorvissen.


Dan word plots onze aandacht getrokken door de vele explosies die door het wateroppervlak heen komen. Het is vrij snel duidelijk dat er roofblei aan het jagen is op de stek. We zien ze tot vlak bij de boot jagen en het zijn niet de minste vissen want het zijn beste staarten die door het oppervlak slaan. Bertus gaat op zoek naar eventueel roofbleiaas aan boord maar komt niet verder dan een aantal shadjes. Ook ik had hier niet opgerekend en rommel wat in mijn kunstaas koffer en kom niet verder dan een aantal diepduikende plugjes. Toch geven we het een kans en werpen de zichtbaar jagende vissen aan. We kunnen geen vissen verleiden tot een aanbeet en al snel schakel ik weer over met uitwerpen van de stek met shads.


Deze keer heb ik een manns kipershad op een twintig grams loodkop die onder water verdwijnt. Het duurt niet lang of ik krijg een geweldige tik op de hengel. Voor dat ik uitgesproken ben dat ik er één mis volg er weer een knal op de hengel en hangt er een beste vis onder. Het is vooralsnog niet duidelijk wat dit zal zijn en ik ben eigenlijk in de veronderstelling dat ik een beste snoek gehaakt heb. Toch komt er na een pittige dril even later een bak van een snoekbaars naast de boot die de 20cm lange shad volledig opgeslokt heeft. De vis kan ik goed met de hand landen en eenmaal aan boord worden er de nodige plaatjes geschoten van deze prachtige vis. Het feit dat Bertus ook nog een begenadigd fotograaf is komt nu voor mij toch wel goed tot zijn recht met zon prachtige snoekbaars in mijn handen.


Bertus staat ondertussen de roofblei nog aan te werpen en zet zelfs nog een topwater lure in die eigenlijk het formaatje snoekvanger heeft. Als ik dan even later weer een shalty shaker shad een beetje zwemles onderwater geef sta ik mijn derde snoekbaars al weer te drillen. Bertus geeft het roofblei aangooien nu ook op en gaat ook de stek dieper te lijf met een concept shad van I.T.T. Zoals inmiddels bekend heeft hij samen met Henk Bruins een nieuwe roofvis lijn opgezet en de shads zijn nu inmiddels zo ver in ontwikkeling dat ze de testfase in de praktijk aan kunnen om straks in September overal verkrijgbaar te zijn. De shad met een soort beverstaart trekt meteen mijn aandacht en ik vraag aan Bertus of ik hem even mag proberen. Hij voelt goed stevig aan en lijkt van een soort rubber dat niet meteen wegscheurt na een vangst. De actie die de shad vertoond ziet er gelikt uit en Bertus verklaard deze shad al langer als concept te hebben en dat deze al zeer goede snoekvangsten opgeleverd heeft. Dit wil ik natuurlijk zelf wel even in de praktijk brengen en even later sta ik dan ook druk te smijten met het aasje. Ik heb maar een paar worpen nodig om even later weer een prachtige snoekbaars te vangen op deze shad. Voor mij een teken dat ik een goed stuk aas aan de hengel heb.


Bertus heeft ondertussen ook al wat aanbeten gekregen maar heeft vooralsnog geen vis aan boord weten te krijgen. Als hij even later ook met de beverstaart shad zoals ik het nieuwe aasje van I.T.T maar even noem staat te werpen weet hij ook zijn eerste vis bij de boot te krijgen. Helaas rolt hij net voor het landen er weer af. Dan is het mijn beurt even later weer en tik ik snoekbaars nummer vijf aan, weer bewijst de beverstaart dat het een goede verleider is. Zoals ik al eerder vermelde liet de snoek het tot mijn verbazing hier op de stek het helemaal afweten. Ik weet voor 200% zeker dat er snoek zit op de stek maar we weten geen enkele te verleiden. Zelf als ik het laatste uurtje vissen nog weer de kipershad inzet wat voor mij een eerste klas snoekvanger is en toch weer een snoekbaars vang is het duidelijk dat de snoek vandaag de kaken op elkaar houdt. Waarschijnlijk heeft het zeer warme weer van dit weekend daar enige invloed op en ook wij houden het vroeg in de middag voor gezien met deze warmte. Ik neem afscheid van Bertus met de afspraak dat we gauw weer samen gaan vissen. De roofblei op de stek heeft onze aandacht niet verloren en wellicht zullen jullie niet lang op een nieuw visverslag hoeven wachten. Wat deze dag gaat brengen is nu nog niet bekend maar ik hoop dan ook weer een verslag met prachtige avonturen te kunnen tikken. Houd het dus in de gaten in het komende weekend hier op snoeken.net!

Pieter NederlofReacties

Er zijn 5 reacties

 Wim Russchen schreef op 01-07-2010 om 15:25:12
Ip opgeslagen


Mooie vissen Pieter. Die beavertail is wel wat. De nieuwe swimbaitjes ook al geprobeerd?

Vr. Gr. Wim
Commentaar van Pieter:
Bedankt Wim, nieuwe swimbaits ga ik morgen (vrijdag) er maar even aan hangen.

 Bas schreef op 01-07-2010 om 11:13:24
Ip opgeslagen


Zo Pieter! Gefeliciteerd met die kanjers van snoekbaarzen!
En tsja... Je weet natuurlijk dat je me nieuwsgierig maakt!

 Kj visser schreef op 30-06-2010 om 13:06:47
Ip opgeslagen


mooie vissen Pieter, ik zag al een voorproefje op TTF, een paar mooie snoekbaarzen is nooit verkeerd ..

gr KJ

 Wouter schreef op 30-06-2010 om 08:53:22
Ip opgeslagen


Mijn grootste snoekbaars is al bijna 60 cm.. Ha ha! Prachtige vangsten Pieter!

 Marco schreef op 29-06-2010 om 23:14:03
Ip opgeslagen


Potverdorie Pieter, Ed en Willem Bever zijn idd goed bezig geweest  
Prachtige snoekbaarzen weer (gaat toch lekker met de groten dit jaar) en inderdaad mooie foto's. En dito verslag natuurlijk.

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.0195 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign