Op een mooie zomerdag.
 Geplaatst op  28-06-2010  door Pieter
4185 keer bekekenZaterdag 26 juni, we hebben een warm weekend voor de deur staan met een verwachting van tropische temperaturen. Het is de hele week al heel mooi weer en de zomer lijkt nu toch echt ons land bereikt te hebben. Voor Hilda en mij één van de redenen om het grote water op te gaan want hier kan nog enige verkoeling gevonden worden en dit gecombineerd met een visdag is natuurlijk ideaal. We gaan naar onze favoriete stek om deze eens uit te trollen en te kijken of de snoek en snoekbaars er zin in heeft. Om half negen rolt de boot van de trailer en gaan we op weg naar de stek.


Hier is het al snel duidelijk dat door het vele drijfgroen dat er rond drijft trollen niet makkelijk zal zijn. Toch gaan we ervoor en probeer ik het meeste groen een beetje te ontwijken. De watertemperatuur is met 19,5 graden net niet te warm en de rovers zouden met het windje dat over het water waait best actief kunnen zijn. Deze bevestiging komt al snel als ik binnen een half uurtje een goede aanbeet op mijn hand hengel krijg waar ik een grote shad aan vis. De vis voelt goed aan en blijft even diep knokken. Het duurt daarna niet lang of de eerste contouren van een mooie snoek zijn zichtbaar. De shad hangt mooi buiten de bek en de dreg zit goed vast, landen met de kieuwgreep geeft dan ook weinig problemen. Hilda maakt wat plaatjes en met een lengte van exact 90 cm is het een mooie start van de visdag.


We trollen weer verder maar het wordt steeds lastiger om het groen te ontwijken dat met grote plakken over het water drijft. Het is een probleem wat op dit water ieder jaar met hogere temperaturen voorkomt. Toch duurt het nog amper een kwartier of Hilda krijgt een flinke tik op haar handhengel. Ik zit er naar te kijken als de hengeltop de eerste buiging maakt om daarna Hilda te zien reageren door de hengel naar achteren te halen. Dan buigt de hengel daadwerkelijk goed door en kan ze haar dril beginnen. Het is een prachtig gezicht om dit tafereel in je ooghoeken te zien gebeuren, tenminste als je er oog voor hebt natuurlijk. Het is nog niet echt duidelijk wat er onder de hengel hangt maar de vis knokt ook deze keer weer goed. De vis komt in zicht en werkelijk een prachtig snoekbaars verschijnt aan het oppervlak. Ik schep de vis voor haar en met een lengte van 82 cm voor deze snoekbaars heeft ook Hilda een prima start van haar visdag.


We trollen weer verder en de aanbeten blijven aanhouden als ik het volgende kwartier later een beuk op mijn steunhengel krijg. Deze is voorzien van een donker gekleurde Fatso van Salmo. Het is een beetje een twijfelachtige aanbeet want het gebeurt op het moment als ik de boot iets wegdraai. Hierdoor kwam de lijn haaks op de boot te staan en de reel ging al door de slip voor ik het pas goed door had dat ik een aanbeet had. Ik grijp de hengel uit de steun en voel de vis nog even beuken maar dan valt de lijn slap en is het gebeurt. De vis is er voortijdig afgerold.


Tevreden met de aanbeten die we krijgen trollen we vol goede moed door. Het vele drijfgroen nemen we vooralsnog voor lief en regelmatig halen we het van de lijn als het opkropt voor de wartel van de stalen onderlijn. Hierdoor blijven onze pluggen en shads nog redelijk goed lopen. Het is de steunhengel van Hilda die daarna goed doorbeukt en ook haar Fatso heeft een vis weten te verleiden. Het is weer een snoekbaars voor haar die even later naast de boot verschijnt. Iets kleiner dan de vorige en met de ervaringen van een paar weken eerder hier is het duidelijk dat de snoekbaars dit seizoen een voorkeur voor de stek heeft.


We gaan weer verder maar het komende uur gebeurt er nog weinig. De trend van aanbeten lijkt niet door te blijven zetten en door de aantrekkende oosten wind komt er nog meer drijfgroen op de stek. We besluiten om verder het meer op te gaan naar volgende stekken. Het is een prachtige stek met veel onderwater structuur die ons nog wat aanbeten oplevert. Toch weten we hier verder ook geen vis meer aan boord te krijgen en blijft het vooralsnog verder bij aanbeten alleen. Zo blijven we de komende uren zoeken door stukken water uit te trollen. Het loopt al aardig in de middag als we besluiten om dan nog maar eens terug te gaan naar onze eerste stek. Het groen is overal nog aanwezig en na een uurtje lijnen schoon blijven maken houden we het voor gezien. Het was een mooie zomerdag op het water. Mijn visweekend zat er voorlopig nog niet op want zondag ging ik met Bertus Rozemeijer terug naar deze stek. De afspraak stond al een tijdje gepland en nu moet het gaan gebeuren. Voor mij een uitdaging natuurlijk om te gaan vissen met hem op mijn thuiswater. Hoe dit verder afgelopen is zal later deze week in een verslag verschijnen. Houdt het dus in de gaten hier op snoeken.net!

Pieter NederlofReacties

Er is 1 reactie

 Marco schreef op 28-06-2010 om 22:49:44
Ip opgeslagen


Nou Pieter en Hilda, das toch een mooie dag onder die tropische temperaturen. Meer actie dan wij vandaag hadden op het grote water.
Mooie vissen man!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02812 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign