11 snoeken in 3,5 uur,
 Geplaatst op  21-06-2010  door Kj visser
4185 keer bekekenWe kennen allemaal de lange uren en dagen op het water , waarin we geen enkel ,maar dan ook geen enkel teken van leven zien , en waar Pieter ook al op doelde, vaak twijfel je dan aan alles , is mijn aas wel goed,? vaar ik te snel?, zit ik op de juiste diepte , en zo blijf je jezelf afvragen wat je allemaal wel niet fout doet,


Dat het ook anders kan ( gelukkig) hebben we vorige week zaterdagmiddag meegemaakt .
We waren eigenlijk JH en Ik ,van plan om het grote water op te gaan maar door de harde wind kozen we ervoor een mooi kanaal met weinig wind te gaan bevissen,
de boot gleed rond 14.00 uur het water in ,en er werd koers gezet naar een recht stuk met veel waterplanten aan de zijkant,
het viel ons direct op dat het water erg helder was en dat het lager stond dan normaal.
We trolden een lang recht stuk af en sloegen een vertakking in met naar onze mening topstekken, maar op de dril van een gigantische boomtak , die zelfs een blinde had kunnen zien liggen na , kregen we geen enkele Aktie.


We waren inmiddels een uur verder en we sloegen een volgende aftakking in, hier haakte ik een vis die gezien het zwemgedrag zich niet erg ,,snoekachtig,,gedroeg het bleek dan ook om een huis tuin en keuken brasem te gaan die snel buiten de boot van de haak werd ontdaan .
zodat ik de slijmjurk niet hoefde aan te pakken,
nog geen 50 meter verder knalde er een snoek van ong 60 cm op de getrolde fatso, de eerste van de middag was een feit , ik trok de boot weer recht om verder te trollen toen nummer 2 zich aanmelde op de fatso , ik zei tegen mijn in gips verpakte vismaat ,, als het zo door gaat kon het wel eens een topmiddag gaan worden,,


(Dit gips had hij te danken aan een partijtje basketbal , waarna 1 van zijn vingers een toch wel hele rare kromming vertoonde. )
Ondertussen verwisselde ik ook de andere hengel van aas en ook daar werd een fatso aan gebonden in de zinkende versie,
Deze bracht dan ook niet veel later nummer 3 aan boord , een mooie vis van in de 70 cm werd even later aan het water toevertrouwd . we hadden 3 snoeken op mischien 100 meter gevangen dus werd de boot stil gelegd en kozen we er voor te gaan werpen ,


In zweden had JH zich helemaal scheel gevangen op een swimbait ,dus kozen we beide voor de swimbait, alleen koos ik voor een kleinere versie dan JH .
Na nog geen 3 worpen een flinke tik en leek er een vuilniszak de kant van de boot op te zwemmen , een snoek van formaat had de kleine swimbait ongenadig tussen de kiezen gekneld en kon even later na een heftige dril geland worden , hoewel we dachten dat hij langer zou zijn bleef het lint steken op 86 cm .


,,zo dat was nummer 4 zie ik tegen JH ……,,5 zei hij direct ….en hij stond zijn eerste snoek van de middag te drillen , de vis werd met gips en al even later op de foto gezet en te water gelaten.
We voeren terug om het driftje nog eens te maken, en nu knalde er een grote vis vol op het kleine swimbaitje , weer een knappe vis en ook nu had ik een flinke dril van een snoek die ik niet moe leek te krijgen (zie filmpje )


FILMPJE

Zoals de titel al deed vermoeden was de vechtersbaas 93 cm lang en werd even later weer terug gezet,


De waterwolven waren echt los die middag , en nu besloten we om weer langs de over te trollen maar dit keer met rubber ,
Dit leverde onze eigen Michael jordan 2 snoeken op waarvan de laatste de staart van de bulldawg netjes in de boot deponeerde om er vervolgens met de rest van door te gaan .
De teller stond op 8 vissen , en we hadden nog maar de helft gedaan van het te bevissen water,
We trolden weer verder , ik had het rubber verwisseld voor de fatso’s en weer leverden deze een mooie vis op hiervan bleken de dreggen het landen onmogelijk te maken en werd de snoek buiten de boot onthaakt, snel werd het thuis front gebeld met de mededeling dat ik nog niet thuis kwam , nog met de telefoon aan mijn oor knalde de hengel weer krom en een lelijke oude snoek met 1 oog , kwam langs de boot ,
doordat ik druk was met telefoneren had JH de eerste runs voor zijn rekening genomen en ondanks dat hij maar 1 bruikbare hand had , ging het vissen hem buitengewoon goed af.
De hengel werd overgedragen en ook deze snoek besloot ik niet in de boot te nemen, we hadden er al zo veel in de boot gehad .:).
We trolden terug en nu was het de fatso van JH die een volle aanbeet te verduren kreeg waarbij de snoek uit het water kwam maar de plug volledig miste,we voeren terug en op dezelfde plek , knalde er een kleiner exemplaar op de fatso.

Dit bracht de teller op 11 stuks , wat op viel dat we de grootste vissen hadden gevangen op het kleinste aas en dat ze erg dicht bij elkaar leken te liggen.
We hadden die avond nog verplichtingen en konden het uitstel niet nog langer laten duren en met tegenzin werd de helling opgezocht .

En topmiddag die veel sterke vis had opgeleverd ,

Het is zo makkelijk dat snoek vissen …….AHUM…AHUM..

Vr gr KJ VisserReacties

Er zijn 6 reacties

 Rix schreef op 23-06-2010 om 18:50:16
Ip opgeslagen


zoooow, lekker dan! Maar goed dat het niet altijd zo gaat, anders zou het nog saai worden!  

 Flatsy schreef op 22-06-2010 om 15:03:44
Ip opgeslagen


beste KJ wat een leuke middag hé... en ondanks het gipshandje ging het toch nog wel lekker. (s'avonds wel ff last gehad hoor) hopelijk krijg ik wat meer vrije tijd de komende maanden zodat we wat meer kunnen vissen. De drukte op het werk is natuurlijk prachtig in deze tijd... .. maar heb zodoende geen tijd voor verslagen e.d. te maken excuus hiervoor..... Groeten JH Jonkers

 Wouter schreef op 22-06-2010 om 08:37:11
Ip opgeslagen


Het is toch ook bizar. Op bepaalde dagen lijken ze helemaal los te komen. Het is mij nog een raadsel op welke dagen dat dan gebeurd. Ik vrees dat ik op de verkeerde dagen in de boot zit.  

 Marco schreef op 21-06-2010 om 20:57:44
Ip opgeslagen


Lekker bezig KJ. Mooi filmpje ook.

 Pieter schreef op 21-06-2010 om 15:55:35
Ip opgeslagen


KJ, prachtige middag moeten jullie gehad hebben. Het zijn die visdagen waar je naar hoopt en dan lijkt het allemaal toch zo makkelijk en is het dan ook. Maar blijf genieten ook als het straks weer wat minder gaat, deze dagen zullen je er dan weer door slepen.

 Kj visser schreef op 21-06-2010 om 12:26:12
Ip opgeslagen


Markjan , zou jij het linkje weer even willen modificeren, alvast bedankt ,

vr gr KJ
Commentaar van Markjan:
Natuurlijk! Bij deze geregeld.

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01403 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign