Een slecht visjaar...
 Geplaatst op  01-05-2010  door Markjan
4175 keer bekekenAls ik terugkijk op het seizoen 2009/2010 geeft me dat gemengde gevoelens. Vissen is er niet veel van gekomen, en de dagen die ik wel aan mijn favoriete hobby heb besteed brachten niet de meest fantastische resultaten. Het gevoel was er, de spullen stonden klaar, en als ik wat nieuw aas tegen kwam, kocht ik het toch maar voor de zekerheid. Eigenlijk ontbrak er maar één klein dingetje... tijd. Dit alles heeft te maken met de oplevering van ons nieuwe huis. We hadden een kavel gekocht, zijn aan het tekenen geslagen en hebben onze droom van jaren maar eens omgezet in realiteit. Een eigen huis (laten) bouwen.


Er waren echter wel enkele memorabele visdagen met Pieter. Via Snoeken.net hebben wij elkaar leren kennen, en na veel telefonisch- en mailcontact waren wij elkaar al meerdere keren tegen gekomen op beurzen en op de Snoeken.net visdagen. Het klikte goed, en daarom werd het tijd om eens samen het water op te gaan. Bij gebrek aan een eigen boot, ben ik afgereisd naar het mooie Urk, alwaar ik met een lekkere bak koffie werd ontvangen. Onderweg naar de visstek bespraken we alvast de tactiek. het was mijn eerste keer op echt groot viswater. Ons thuiswater is redelijk ondiep, en al snel kwam ik er achter dat ik niet het meest ideale aas bij me had. Pieter ving een aantal mooie snoeken, en de teller bleef voor mij op nul staan. Aan Pieter heeft het niet gelegen, ik mocht zijn beste aas lenen, hij voer mij langs de beste stekken en voorzag me regelmatig van tips. Ach, wat maakte het uit, ik heb genoten van de visdag en we hebben een aantal mooie snoeken gezien.


De 2e dag met Pieter moest toch anders kunnen. Een aantal dagen van tevoren heb ik de lokale viswinkel maar eens leeg gekocht. Alles wat diep ging, of Pieter ook in zijn koffer had heb ik meegenomen. Volkomen arm, maar wel met een tas vol aas kwam ik weer thuis.
De 2e visdag leek een zelfde wending te nemen als de eerste. Maar toen we besloten om een hoek van het water eens grondig uit te werpen, kon ik toch een mooie snoek van ruim 80cm binnen halen op een jerkbait. Een mooie beloning voor hard werken. Het was goed, een mooie visdag, waarin ik veel heb bijgeleerd. Vooral het 'backtrollen' zal in de toekomst zeker gaan helpen om toch nog wat binnen te halen.


Samen met Wout heb ik ook nog enkele dagen gevist. Of dagen... meestal een ochtendje of een middagje. Lekker werpen langs de poldersloten in het mooie Westfriesland. Het bracht ons echter niet de resultaten die we wilden. 3 sessies, en 3x geen vangsten. Uiteindelijk kon Wout nog een bootje gebruiken van een kennis. Samen weer eens varen op ons eigen water. Ouderwets trollen, dat moest toch wat op gaan leveren! Maar ook dat was ons niet gegund. Alle sloten hebben we gehad, met alle stukken aas die in het verleden zoveel succes brachten. Helaas, de snoek heeft zich niet laten zien. Maar gezellig was het wel, en dat is toch ook belangrijk.


Ondertussen is het huis klaar. Of klaar... wat is klaar. Maar we wonen er, en alles wat nog over is zijn de kleine klusjes. Het was een heel project. Ondanks dat een aannemer de bouw prima heeft verzorgd en begeleid, komt er toch veel bij kijken. De vragen bleven komen. 'Welke stenen wil je eigenlijk?', 'Wat voor kozijnen moeten er in?', 'Heb je al nagedacht over de dakpannen?', 'Wat wordt de indeling van de badkamer?', en zo kan ik nog wel een paar uur doorgaan. Allemaal zaken waar je normaal niet zo op let, maar nu opeens heel belangrijk worden. Voor die stenen bijvoorbeeld, zijn we stad en land afgereden. En dan zetten ze die huizen met mooie stenen niet even netjes naast elkaar, nee... die staan kilometers bij elkaar vandaan. Op een foto ziet de steen er toch weer heel anders uit, ach ik krijg er weer de zenuwen van als ik er aan terugdenk. Dit soort dingen hebben al mijn vistijd opgeslokt. Maar nu woon ik aan doorgaand vaarwater, van achter mijn huis kan ik overal en nergens komen met de boot. En dat is dan nog het enige dat er snel moet komen, een nieuwe boot! Ik weet zeker dat de snoeken zich maar vast zorgen moeten gaan maken, want we komen er weer aan!


Ik wil van de gelegenheid gebruik maken om iedereen die heeft bijgedragen aan Snoeken.net te bedanken! Zonder jullie zouden we niet zijn waar we nu zijn! Hopelijk kunnen we komend seizoen weer op jullie rekenen, en groeien we gestaag door naar één van de toonaangevende snoek sites van Nederland.

Bedankt!Reacties

Er zijn 3 reacties

 Pieter schreef op 09-05-2010 om 11:37:10
Ip opgeslagen


Markjan, nu alles bijna voor je achter de rug is zal de volgende titel van je seizoensoverzicht dan luiden: Een goed visjaar...

 Rix schreef op 02-05-2010 om 00:09:17
Ip opgeslagen


Zo markjan, dat is aardig herkenbaar wat je daar typt!!
Maar nou verwacht ik natuurlijk wel van je dat je komend seizoen al je records aan flarden gaat vissen! Dat ben ik ook van plan, dus het zal ongetwijfeld weer heer wat boeiend leesvoer opleveren! Tot volgens seizoen, ik ben er in ieder geval weer bij volgens seizoen! Voor de vissen én voor snoeken.net!!
Beloofd!
Commentaar van Rix:
trouwens... schitterend huis heb je gebouwd!

 Marco schreef op 01-05-2010 om 11:43:31
Ip opgeslagen


Het is toch wat met die snoekvissers en hun nieuwe huizen, ik ken er ook zo eentje hier in de buurt. Ook toevallig lid van snoeken.net  

Mooi stukkie tekst en mooi bouwwerk. Succes het komemd seizoen

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01873 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign