Visma 2010
 Geplaatst op  28-03-2010  door Pieter
4182 keer bekekenAfgelopen donderdag 25 Maart was daar weer de opening van de Visma. Een van de grootste hengelsportbeurzen van europa met voor iedere tak van hengelsport weer interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden. Ik bezocht de beurs samen met mijn vrouw en onze webmaster Markjan op uitnodiging van Spro om aanwezig te zijn bij de boekpresentatie van het nieuwe boek van Henk Simonzs. Zijn boek Shad-power, de naam zegt het al, is geheel gewijd aan het vissen met shads en de veelzijdigheid van dit rubber aasje. Henk kon er volgens eigen zeggen een heel boek aan wijden en dat lijkt hem bij het inzien van het 200 pagina tellend boek aardig gelukt. Na de presentatie was er voor iedere genodigde het boek als geschenk.


Na de boekpresentatie was er nog een verrassing die Henk voor zijn gasten had. Hij had namelijk een nieuwe boot laten ontwikkelen door het bedrijf Tomasco van de heer Jorna uit Stiens. Dit bedrijf is al een tijdje bezig om boten voor de roofvisser te ontwikkelen en enkele jaren terug heb ik hier in een beursverslag al eens wat over geschreven. De bouw van de boot was door Henk zelf volledig begeleid en had een geheel nieuwe onderwater constructie en een naar verhouding laag gewicht. Deze boot de Pikfighter 465 zal straks door Spro in europa op de markt gebracht worden.


Na al deze presentaties en onthullingen van Spro was het al weer tijd voor een nieuwe presentatie en dit keer in de vorm van een nieuw magazine genaamd Rovers. Dit magazine zal het gat opvullen dat er ligt tussen de vele bladen met goede artikelen en wetenswaardigheden binnen de roofvisvisserij met bij ieder exemplaar een cd die aansluit op de artikelen. Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan Bertus Rozemeijer en ook hij zal zijn medewerking aan het blad verlenen. Bertus is een begenadigd schrijver en weet je perfect mee te leiden in zijn artikelen die altijd zeer interessant zijn. Ook bij deze uitreiking voor iedere gast een exemplaar om kennis te maken met dit nieuwe roofvis magazine.


Nu was het tijd voor ons om de beurs eens uitgebreid te bezoeken. De vele stands van groothandels en winkeliers hadden genoeg in petto voor ons roofvissers. En we namen dan ook alle tijd om dit alles uitgebreid te bekijken. Ook het buitenland kent vele mogelijkheden voor ons roofvissers. Voor mij als snoekvisser is het jaarlijks reisje naar Zweden dan ook een vaste invulling van mijn roofvisactiviteiten. Op de stand van P&S visreizen ontmoet ik de hier wel bekende Gary van Bergets Sportfiske. Deze sympathieke Nederlander woont al weer heel wat jaartjes in Zweden en runt hier een sportvis camping. Voor wie een geweldige visvakantie in zweden wil beleven en dit alles tot in de puntjes geregeld moet maar eens op de website www.bergets.com komen kijken.


Wij laten de Visma weer achter ons en hebben weer veel genoten van al dat alles wat ons boeit binnen onze hobby. We hebben weer veel contacten opgedaan en ontmoetingen met gelijk gestemde binnen onze passie die niet door altijd iedereen wordt begrepen. Ook daar is een Visma als ontmoetingsplaats prima geschikt voor. Nieuwe idee├źn opgedaan en nieuw materiaal ontdekt waar we straks ons voordeel weer mee gaan. En hoe gek het ook lijkt waar we mee bezig zijn het kan altijd nog gekker leek ons toen we tegen dit Amerikaanse bootje aanliepen.

Pieter Nederlof.Reacties

Er is 1 reactie

 Marco schreef op 28-03-2010 om 11:26:22
Ip opgeslagen


Mooi verslag weer Pieter.
Ga die 200 pagina's toch maar aanscahffen denk ik zo

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02697 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign