De “Black Clown”…
 Geplaatst op  05-03-2010  door Rix
4176 keer bekekenAuteur: Arjan

Het is 2 maart, half 7 ‘s ochtends, als onze zoon zich meld voor z’n flesje. Dus hup uit bed en richting woonkamer dan maar. Daar aangekomen blijft het verder verdacht stil in de babykamer. Zou hij…? Ja hoor, hij slaapt weer. Dan maar op internet kijken wat er op Snoeken.net is bijgekomen.
Ik was het niet meer van plan ivm het gesloten snoekseizoen, maar het begint toch te kriebelen om nog even te gaan vissen. Hmmm, zal ik er gewoon een spinner aanknopen en gaan vissen? Het word tenslotte mooi weer, volgens de voorspellingen.

Inmiddels is het al half 8 en onze zoon meld zich voor de 2e keer. Eerst even een flesje maken en dan Tycho eten geven, jas aan, spullen pakken en wegwezen is de planning. Maar zoals jullie wel kunnen raden word de planning gewijzigd. Tycho heeft toch echt geen zin om weer te gaan slapen na z’n voeding. Dan nog maar wat in de huishouding doen en tegen 9:15 is het dan eindelijk zo ver.


De zon schijnt heerlijk als ik op de fiets stap om richting het water te gaan, dat was vorige week wel anders. Toen had ik 2 blankdagen achter elkaar en was ikzelf doorweekt…

Bij het water aangekomen begin ik in de hoek waar ik vorige week een losser had. Terwijl ik heerlijk aan het werpen ben met de spinner bedenk ik mij dat mijn “Black Clown” (een zelf zwartgestifte Spro Powercatcher Clown met rode stip op z‘n kop) toch ook wel eens grote baars op kan leveren. Vorig jaar hebben we er tenslotte nog grote baars dood op de kant zien liggen, dus ze zitten er wel. Dus snel de clown er aan.


Nog geen 10 worpen verder is het raak! Zou het… Ja, de eerste snoek van 2010 meld zich! Nu rustig blijven en niet verspelen. Na een korte dril komt er een mooi snoekje van 61cm boven water. Mijn vertrouwen in de “Black Clown” neemt toe. Deze dag kan niet meer stuk!

Rustig loop ik verder en geef de clown zwemles in al het tegenkomende water. Bruggetjes, duikers, diep en ondiep, niets word overgeslagen. Maar aanbeten blijven uit.


Inmiddels is het anderhalf uur later wanneer ik weer bijna bij mijn fiets ben. Nu ben ik weer in het zelfde gedeelte als waar ik net de eerste vis gevangen had, maar dan aan de overkant.
Bij de 3e of 4e worp is het weer raak! Nummer 2 meld zich! Het moet niet gekker worden. Rustig binnenhalen en bij meting komt het meetlint tot 63cm. Mooi, die is binnen.

Ik besluit nog 1 stuk af te vissen. Blij loop ik langs de waterkant en kom op de plek van bestemming. Ik begin te werpen, draai kalmpjes binnen en vlak voor de kant schiet er een snoekje op de clown af! Hangen! Nummer 3! Ik zit vol adrenaline en sta te trillen op mijn benen. Echt geweldig! Na een dril van een minuut of 3 komt er een heel mooi dikkertje boven van 64cm.


Voor ik het in de gaten heb staan er een ouder echtpaar en wat jongeren om me heen. De vrouw druipt al snel af, die vind de snoek zielig. Maar de man vraagt of hij de pan in gaat… Ik leg de man het verhaal van catch & release uit, hij kijkt me verbaasd aan en loopt achter zijn vrouw aan die al tientallen meters verderop wandelt. Ook de jongeren lopen weg nadat ik de snoek weer netjes heb laten zwemmen.

Dit was voor mij het teken om lekker naar huis te gaan, 2 uurtjes verder en 3 vangsten rijker. Zo vang je maanden niets en zo vang je er 3 op 1 dag! Ik ben blij dat ik de “Black Clown” heb uitgeprobeerd.
Nu maar snel weer aan de slag met de watervaste stift, want de clown is niet echt “Black” meer…

Groeten ArjanReacties

Er zijn 3 reacties

 Markjan schreef op 07-03-2010 om 19:52:40
Ip opgeslagen


Kinderen verzorgen, huishouden doen en dan ook nog mooie snoeken vangen.., Mooi verhaal hoor.
Zo zie je maar weer, vertrouwen in je aas is het halve werk. Een vakman achter de hengel de andere helft...

Bedankt voor deze leuke bijdrage!

 Pieter schreef op 07-03-2010 om 07:53:31
Ip opgeslagen


Heel leuk beschreven Arjan en mooie vangsten in die twee uurtjes.

 Rix schreef op 05-03-2010 om 23:09:03
Ip opgeslagen


Super verslag Arjan, we zullen vast nog wel meer topdagen krijgen daar in de buurt!! Heb er nu al zin in!!!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.0305 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign