De Jack 18S van Pieter
 Geplaatst op  29-12-2009  door Pieter
4182 keer bekekenIn de Snoekerijen, het clubblad van de SNB (Snoekstudiegroep Nederland Belgie) mocht ik voor het item Kaalgekloven de volgende bijdrage leveren. Voor diegene die geen lid zijn van de SNB en het clubblad dus niet ontvangen hier op Snoeken.net het volledige artikel. Mocht je net als ik ook een stuk kunstaas hebben wat bij de snoeken zichtbaar in de smaak heeft gevallen stuur mij dan eens een foto. Mocht er genoeg belangstelling voor bestaan kunnen we wellicht eens kijken of we er hier op de site een item van kunnen maken. Laat het maar eens weten en stuur je mail naar pmn123@live.nl
Lees verder voor het artikel uit de Snoekerijen.


Graag wil ik even voorstellen in deze kaalgekloven mijn Jack 18S Hot perch van Salmo. Althans wat er nog van over is. Voor mij een vanger van het eerste uur die al menig fantastische visdag opgeleverd heeft. Nu ben ik al een groot fan van Salmo kunstaas en wie kent er niet de Fatso die altijd wel vis weet te vangen. Maar de Jack 18 kom ik toch maar weinig tegen op of langs de waterkant. Nu moet ik bekennen dat ik in het begin ook niet echt weg was van deze jerkbait die maar weinig actie vertoond, maar het vertrouwen in dit aasje groeide en is nu groter dan ooit. Hoe dat komt?


Een paar jaar terug had ik hem eens aangeschaft en na er een paar keer mee gevist te hebben verdween hij in de kunstaasdoos. Tijdens een van onze trips naar Zweden bleek het de eerste dagen moeizaam om snoek over de streep te trekken. Om de een of andere reden hing ik de Jack aan de speld en dit was voor mij het keerpunt naar een fantastische visweek. De snoeken leken verzot op dit aasje en storten zich er vol op. Stekken die mijn vismaat en ik afvisten zagen we de snoek iedere keer weer voor de Jack gaan, mijn vismaat werd er knettergek van want hij bezat deze jerkbait niet. Het resulteerde voor mij alleen al in 75 snoeken op de Jack, niet normaal meer wat dit aasje deed die week.
Terug in Nederland werd met de opening van het seizoen de Jack natuurlijk weer ingezet en de eerste snoek die er op dook was gelijk 1.12 lang! Nu een paar jaar verder blijkt hij nog steeds niet in vangstkracht ingeboet te hebben, zefs nu hij geen kleur meer bezit en het oranje buikje kwijt is waar ik voor een groot deel zijn vangstkracht aan toe dichte in het begin blijft hij nog steeds vangen. Natuurlijk heb ik er nog een aantal in voorraad liggen want ik denk dat deze straks maar eens als trofee aan de muur moet, het is toch fantastisch om een stuk kunstaas in deze staat te zien. De herinneringen staan erin gegrift.
De Jack is een jerkbait die je met lange halen binnen moet vissen, even stil laten hangen en weer een haal geven. Let wel dat je de zinkende versie hebt want de drijvende is naar mijn mening niet goed. Het aasje moet iedere keer even stil onder water blijven hangen "suspending" dit is vaak het moment dat de snoek toeslaat. Of je hem zeer snel of tergend langzaam vist maakt niet uit als je maar zorgd dat hij na iedere haal even stil hangt. De Jack van Salmo geef hem je vertrouwen en ik kan je beloven dat je er geen spijt van zult krijgen. Ik heb het aan den lijve ondervonden.
Samen met een paar goede visvrienden onderhoud ik verder nog de site www.snoeken.net Wil je meer weten over onze vangstervaringen kijk dan eens rond op deze site.

Pieter Nederlof.Reacties

Er zijn 6 reacties

 Marco schreef op 30-12-2009 om 22:30:19
Ip opgeslagen


Mooi om te lezen Pieter, dat je zo'n topper hebt. Heb ik ook wel, alleen nog niet met zulke aantallen  
Beetje spammen in snoekerijen kan natuurlijk geen kwaad  

 Kj visser schreef op 30-12-2009 om 20:46:40
Ip opgeslagen


pieter, na de verhalen die ik van je gehoord had over de jack in Zweden heb ik hem ook al een tijdje in mijn koffer zitten, moet er alleen nog in gaan geloven, zweden lijkt me indd de plek om dat eens te gaan proberen,
leuk om te zien dat je de site ook aan andere vissers kenbaar maakt,
vr gr KJ

 friso schreef op 30-12-2009 om 18:03:05
Ip opgeslagen


dag Pieter, herkenbaar verhaal! Ik was eens met Wouter (jawel, jullie Wouter uit Oldenzaal) en Ralf in Zweden. Ik was de enige met zo'n Jack. Wouter en Ralf wisten met moeite een snoekje te vangen, maar ik ving de een na de andere aan die Jack, echt niet te geloven. Was vlak na de paaitijd. Uiteraard had onze vriend Wouter de volgende dag ook zo'n Jack. Maar Jack en Wouter zijn nooit zulke vriendjes geworden als Jack en Friso. Tja, aan wie zou dat nou liggen:))

Inmiddels ben ik bezig met mijn 3e Jack; die andere twee zijn na tig snoeken echt totaal verfloos...

groeten uit Oldenzaal.

 Sybren schreef op 30-12-2009 om 15:08:56
Ip opgeslagen


Zeer leuk stukje Pieter! Je hebt hem in Zweden laten zien en het een en ander verteld voor we er heen gingen. Bij mij zullen ze die staat niet halen dan heb ik hem wel in de boom geparkeerd :P !

 Rix schreef op 30-12-2009 om 11:33:14
Ip opgeslagen


Ik had de jerk al een aantal maal gezien en er het 1 en ander over gehoord. Maar hij blijft fantastisch, mooi verhaal!

 Siehor schreef op 30-12-2009 om 10:34:24
Ip opgeslagen


Wooh..Zo'n extreem afgekloven kunstaas heb ik niet. Wel kunstaas die het in 1 keer doen en waar je dan een paar achter elkaar opvangt. Dit is volgens mij het bewijs ..dat het vooral de actie is die de snoek verleidt en niet zozeer de kleur.

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01851 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign