De Dikke en de Dunne
 Geplaatst op  15-12-2009  door Alfred en grietje
4180 keer bekekenNa een aantal familie en andere verplichtingen was het eindelijk weer zo ver: Snoeken! Besloten werd om zondagmorgen te gaan en dus was er op de zaterdag tijd om de nodige aasvissen te vangen. Ik had hierbij hulp van onze middelste (Daniel) die verkoos mee te gaan vissen ipv de verjaardag van zijn broertje te gaan vieren bij zijn vader.
Leuk om te zien dat de jongen (7jr) zichzelf al goed weet te redden met de gevangen aasvissen, aanslaan en onthaken gaan prima!
Hij zelf vindt ook dat ie een talent is trouwens daar hij me dat ong 6x op het hart heeft gedrukt. Veel weg spattende aasvis doet mij besluiten om ook de snoekhengel er bij te pakken. Na amper 5min verdwijnt de dobber in de diepte en ik geef Daniel de nodige instructies en ga staan kijken hoe hij het er daarna van af brengt.
Aanslaan: keurig met een korte felle tik, daarna de dril: deze duurde een 10tal sec waarna de snoek jammerlijk loste en de dobber ons als een kogel om de oren vloog. Vond Daniel nogal grappig en over het verspelen van de snoek heeft ie het nauwlijks nog gehad!


Zondagmorgen: 6 uur gaat de wekker, ik ga er uit en kijk even bij Daniel of ie al wakker is. Grietje maakt de koffie ondertussen klaar.
Ik kom bij Daantje op de kamer en zie dat ie nog lekker slaapt....maar wat voor de......... hij heeft zijn kleren al aan?!!?Beneden aangekomen blijkt dat er ook al een pakkie drinken op de tafel ligt en na Daniel om uitleg te hebben gevraagd was ie rond een uur of 1 tot een uur of 3 beneden Discovery aan het kijken over een man die neerstort met een vliegtuig en dan maar moet zien te overleven.
Stiekem toch een beetje zenuwen? Op de foto: Dit is nu Daniel


Maar goed, Simon wou ook van de partij zijn en die werd dus opgehaald waarna we vertrokken richting de stek. Met suizende oren(Daniel heeft in totaal denk ik 6sec de mond gehouden) kwamen we aan en het begon ook al mooi licht te worden.
Snel de aasvissen aan de haken en het water in met die dingen!
Tied veur een bakkie! Ja hoor voor de zoveelste x in onze carrière waren we de weer de bekers vergeten. Volgens Daniel kon je ook wel uit de thermoskan drinken, maar ik heb hier toch maar van afgezien. Snel naar de pomp voor wat plastic servies en we waren er nu helemaal klaar voor. Na een half uurtje komt Simon melden dat zijn dobber weg is, wij stellen voor om aan te slaan wat ie dan ook doet. Maar..... ja er zit gewicht aan en toch ook wel zwaarder dan de aasvis die er aan gedaan was maar stelt niet veel voor. Na het scheppen zien we het, Verdorie Simon, je hebt een baracuda!!!
Na nader onderzoek bleek het toch te gaan om een snoek maar jonge jonge wat was deze mager!!! Blind aan 1 oog maar dat hoeft absoluut geen hinder op te leveren dus verder ook niet helemaal topfit denken wij. Toch was deze snoek met 110cm een pr voor Simon en bij deze nogmaals: Van harte met dat....ding van 110cm Simon!!


Een kleine 3 kwartier later was het Grietje haar dobber die de diepte opzocht(en vond) en na het aanslaan bleek al wel dat dit toch wel een gezonde snoek moest zijn daar hij toch nog een leuke dril weg gaf. Daniel moest natuurlijk ook de hengel vast houden en dat viel hem nog niet mee! Toch wel sterk die snoeken! Grietje drilde de snoek verder waarna ik haar mocht scheppen. Ai zwaar... dit is weer een leuke! Met 1 cm onder haar pr was dit een erg mooie snoek van 117cm. De vis zat overigens erg beroerd gehaakt en besloten werd om geen foto te maken maar haar zo snel mogelijk terug in het water te doen. Simon had wel een foto gemaakt vlak voor ie geschept werd dus bij deze:


Hierna bleef het stil.... erg stil! Geen aanbeet meer gehad wat ik toch vreemd begin te vinden hier. Heb er echter wel een paar theorieen over en ik zal deze in een soort verslag kenbaar maken maar ik moet nog even zien hoe ik dat precies ga doen. Chinees werd gebeld en na het eten hebben we de spullen op gepakt en huis waarts gekeerd.
Hopenlijk gauw weer een dagje plannen maar ja als het zo door gaat moeten we eerst de schaatsen nog een keer onder binden ben ik bang.

Ieder goede vangsten en tot het volgende schrijven AEG


Vergelijkbare snoek van Grietje alleen is deze 2 cm korter dus 115cmReacties

Er zijn 5 reacties

 Snoessnoek schreef op 15-12-2009 om 19:49:32
Ip opgeslagen


Leuk verslag!! en mooie Snoeken!!
Gefeliciteerd   

Groetjes Snoessnoek

 Rix schreef op 15-12-2009 om 19:16:14
Ip opgeslagen


Leuk verslag!!! Die kleine van jullie staat er altijd wel stoer bij hoor als hij een hengel vast heeft.. superrr!!

 Pieter schreef op 15-12-2009 om 17:20:18
Ip opgeslagen


Leuk om te horen dat de kleine Daniel zich nu ook echt begint te intreseren voor het snoekvissen. Jammer dat het bij deze twee vissen bleef en ik ben heeeeel benieuwd naar je theorie die je straks gaat presenteren. Top van jullie dat het belang van de snoek altijd voorop staat!

 Kj visser schreef op 15-12-2009 om 13:33:24
Ip opgeslagen


Leuk weer een verslag van jullie te lezen ,en natuurlijk het enthousiastme van de kleine visser komt me meer dan bekend voor.
ben het wel met JH eens dat de ,,verknipte achtergond de aandacht voor de vangst weg neemt , mischien is het iets om van te voren rekening te houden met de achtergrond.

vang ze ,

KJ Visser  

 Jan hendrik schreef op 15-12-2009 om 11:56:34
Ip opgeslagen


Leuk verslag en leuk om te zien dat het er zo jong al in zit..... vind de foto's alleen iets minder met die witte vlekken....

ps bedankt voor jullie felicitatie.... JH Jonkers

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.0302 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign