Goede keuze....
 Geplaatst op  04-12-2009  door Jan hendrik
4461 keer bekekenZaterdag twee weken geleden waren we al weg geweest om te vissen in een woonwijk. Maar kwamen na een paar uur vissen tot de conclusie dat we maar eens op ons eigen dorp moesten proberen. Daar aangekomen kon ik nog twee mooie snoekjes vangen (ja ja verspeelde de 2e onder de kant) dus eigenlijk 1. Nu een week verder konden we om 2 uur afspreken en zo gezegd zo gedaan. We begonnen met het afgooien van een klein watertje (uit mijn vorige verslag waar ik elke dag ving) maar dit leverde helaas niet het gewenste resultaat. Ik bleef nog even door gooien terwijl KJ en Meindert verder gelopen waren, wisselde mijn super shad rap in voor de slider van Salmo en liep naar hun toe. Nu is z’on slider een beste plug voor zulk klein water maar hij heeft al leuke vis opgeleverd. Aangekomen bij de twee kwam KJ terug lopen met niet echt een bepaald vrolijke uitdrukking op zijn gezicht. Ik zag een los stukje lijn hangen en wist genoeg, hij had een aasje verspeeld. KJ was net uit het zicht toen ik Meindert zijn stok krom zag staan ook hij was vast gelopen en verspeelde een plugje. KJ had alweer een nieuw kunstaas aangebonden en ging weer verderop bij een ander water proberen. Ik gooide uit en bij het binnen draaien een grote kolk achter mijn plug deed toch mijn hart even sneller kloppen. Nog maar even een keer proberen en ja hoor vis. Meindert was gelukkig snel ter plaatse en kon een paar leuke foto’s schieten van de dril, en dat was er een die ik niet vaak tegen kom in klein water.


Het leverde een mooie snoek van rond de 75 cm op. Na nog een uurtje bij een groter water te hebben gegooid en niks te vangen sloeg de stemming een beetje om. En werden mijn medevissers een beetje irritant  …… (zou het jaloezie zijn??) Dat geloof ik ook niet ik weet dat we elkaar de vis gunnen maar ja als je dan niks vangt word het wel afzien.


Dus alle begrip. Toen maar in de auto gestapt en aan de andere kant van het dorp nog een watertje afgegooid wat ook geen vis opleverde. Op naar de stek van vorige week werd er geopperd. Daar aangekomen duurde het niet lang voor ik de eerste aanbeet voelde, niet zo groot riep ik gelijk en dat klopte ook. Deze snoek kon snel geland worden en na de foto weer van zijn vrijheid genieten.


Even later klonk er een vreugde kreetje van Meindert die ook een snoek had weten te verleiden, het ijs was gebroken en de opmerkingen werden iets minder. Even later hadden we zelfs toeschouwers aan de weg staan, en schoot het door mijn hoofd “ t’zou leuk zijn als ik nu iets vang “. Na enkele gooien was het weer raak en kon ik onder toeziend oog van een groepje mensen een snoek van de dreg ontdoen.


Een klein beetje trots ben je dan wel na reacties van: wat een bek heeft dat ding. Eindelijk had ik KJ kunnen overtuigen er ook een slider aan te doen (die mij dus totaal 4 snoeken opleverde) en zonder dat hij er zelf in geloofde ging hij het toch proberen. Uiteindelijk resulteerde dit ook nog in een leuk snoekje. Al met al was het een leuke middag. Op naar de volgende.

Groeten JH JonkersReacties

Er zijn 6 reacties

 Sybren schreef op 08-12-2009 om 23:01:37
Ip opgeslagen


Leuk verslag gaat er lekker in! tot op de visdag :) Idd niet verkeerd om met dit weer de beschutting een beetje op te zoeken!

 Rix schreef op 06-12-2009 om 14:29:37
Ip opgeslagen


Kijk, Jonkers heeft ook er ook weer eens een lekker verhaal van gemaakt! leuk verslag!

 Marco schreef op 06-12-2009 om 00:42:56
Ip opgeslagen


Mooi stukkie tekst en leuke snoeken JHJ, well done  

 Pieter schreef op 05-12-2009 om 07:47:48
Ip opgeslagen


Het is inderdaad een goede keuze om met dit gure novermber weer wat dichter bij huis te blijven. Erg leuk verhaal.

 meindert schreef op 04-12-2009 om 14:53:38
Ip opgeslagen


de gure novemberwind heeft mij de das om gedaan denk ik. maar goed het is een mooi verslag JH het leest lekker weg en daar hou ik van.
ps de slider heeft ook een plaatsje in men viskoffer gevonden  

gr mein

 Kj visser schreef op 04-12-2009 om 13:23:40
Ip opgeslagen


In de gure Novemberwind trotseren 3 ,,jonge ,,mannen de elementen.
Zwijgend hebben ze plaats naast elkaar gekozen , en als een ode aan de natuur Zwaaien met fiere worpen de jerkbaits door de lucht om even later met een bedompte plof in het ijskoude water te vallen.
1 man valt op,,, de grijns op zijn gezicht is zelf vanaf de tegenoverliggende weg te bewonderen.

We zullen nog veel van hem horen………………….


Commentaar van Jan hendrik:
Dit had ook een mooie samenvatting van de dag kunnen zijn.

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2020 Snoeken.net | Laadtijd 0.03042 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign