Vurige ballen...........
 Geplaatst op  28-11-2009  door Wouter
4174 keer bekekenOf toch niet?! De zondag ervoor werd gezien als een opwarmertje. De plaatselijke visvereniging had voor het eerst een roofvisdag georganiseerd met als doel het lullen over en vissen op snoek. De dag was geslaagd te noemen ondanks dat het aantal snoeken tegenviel………de teller bleef steken op 2, en dat met een man of 15?! Zegt dat wat over de vissers of over het beviste water? .... We zullen het nooit weten.
Wel was er een gastspreker van internationale allure die een goede en informatieve presentatie ten beste gaf.


Des te meer verheugde ik me op een bootvisdag op het grote water. Omdat we altijd zoveel mogelijk netto vistijd willen hebben werd besloten om 06.00 te vertrekken. Wouter had de boot de avond ervoor al opgehaald. Dit omdat ondergetekende eerst zo nodig naar een concert in Keulen moest de dag ervoor. Hier baalde ik stevig van omdat ik dacht dat ik de visdag meer dood dan levend zou zijn, maar niets bleek minder waar en ik was zo fit als een hoentje. Zou ik moeten werken dan was het een compleet ander verhaal geweest en had ik me niet zo goed gevoeld, das meteen het mooie van vissen.
De vorige keer dat we op dit water onze lijnen nat maakten (ahumm) was het een taaie dag en wisten we er maar 1 te vangen. Wel kwamen we 2 broers tegen die behoorlijk succes hadden gehad met de fireball en 4 mooie 90 + snoeken vingen en er duidelijk van baalden dat ze moesten traileren. Met dat in het achterhoofd (beter goed gekopieerd dan slecht verzonnen) gingen we thuis aan de slag met het fireball principe. Lijntjes en dregjes werden klaargemaakt met als doel het vangen van meerdere kneiters, maar dat mag duidelijk zijn.
Vlak voor het vertrek naar het concert werd er maandag nog geprobeerd een aantal flinke aasvissen te vangen. Helaas kwamen we niet verder dan 2 kleine karpertjes (jaja het is zielig maar nood breekt wetten). Gelukkig hadden we nog een zak sardines in de vriezer liggen.
Kortom, toen de boot eenmaal om 8 u in het water lag werd vol goede moed en zo snel mogelijk begonnen met de montage en het uitgooien van de hengels. Echter na ruim 3 uur vissen met deze methode afgewisseld met een dooie sardine onder de dobber was er nog geen teken van leven geweest.


Daarop werd besloten om toch maar eens te gaan trollen. Ondanks het feit dat we de plaatselijke Pinoccio tegenkwamen welke beweerde een 9-tal snoeken te hebben gevangen waarvan 7 of 8 over de meter!??! Beiden konden we dat niet begrijpen, we hadden van alles geprobeerd maar zonder succes. Het enige wat wij niet hadden en Pinoccio wel was levend aas?! Wel zagen we even later waarschijnlijk een controleur die naar een alleenstaand leefnet liep en sindsdien hebben we Pinoccio niet weer gezien. Kan natuurlijk ook gewoon zijn dat ie er genoeg had gevangen.
Zoals gezegd, toch even gaan trollen en na nog geen half uur verspeelde ik zo goed als zeker mijn pr, of in ieder geval een hele dikke snoek. Van mijn nooit gebruikte shad was niet veel meer over, een shad met gleuven van meerdere cm’s was het bewijs, net zoals de nog steeds in de herinnering voortlevende kromme hengel en de bijbehorende onmeunige weerstand. Waarschijnlijk was ze er vol vanachter overheen geschoven daar de staart dubbelgevouwen vast zat aan de hoofdhaak.
Na de middag werd het toch nog beter, alhoewel het een taaie dag bleef, wat bevestigd werd door een andere boot. Wel ving ik mijn eerste trollende snoek op de Triple Jointed Pike Fighter, ja die wat zo boos kijkt.
Vlak voor die tijd ook nog een bleitje gevangen op de Fatso, om maar aan te geven dat ze “los” waren.


Toen het gevaarlijk hard begon te waaien zijn we de andere kant op getrold het kanaal in. Daar kreeg Wouter eerst een aanbeet om niet veel later een losser te noteren. Aan het einde van de dag besloten we nog even terug te gaan naar de plek waar we eerder op de dag een vreemd fenomeen hadden meegemaakt. Telkens als we met de boot langskwamen ontstond er een ware explosie van jagende snoek in de oppervlakte. Niet één, niet twee, maar een stuk of 8 mega kolken aan de oppervlakte. Wat we ook probeerden, ze waren niet te verleiden, doodaas, trollen, jerken, ho maar. Het zag er naar uit dat de dag zou eindigen in een magere 1-0, echter onderweg naar de trailerhelling wist ook Wouter nog een leuke snoek te verschalken op de spinnerbait, waarvan hij zei dat ie iets anders moest proberen omdat niets anders werkte. Goede keus zo bleek.

Groet'n
MarcoReacties

Er zijn 5 reacties

 Marco schreef op 30-11-2009 om 09:33:00
Ip opgeslagen


@ Pieter: Thanks. En over dat achtervolgen? dat klopt, haha
@ Rix: idd jammer. Maar kon het gelukkig van me afschrijven  
@ Wiebe: Gezien de grote van de kolken en het niet stromende water gingen we ervan uit dat het toch echt snoek was. En ook klein aas hebben we geprobeerd.
@ Wouter: Bedankt Bertus   melk ze!...het is zo weer juni

 Wouter schreef op 30-11-2009 om 08:28:06
Ip opgeslagen


Hey Jouke,
Mooi verslag weer. Volgend jaar juni stop ik met m'n huidige hobby's (klussen en duiven-melken) en ga ik weer vol aan de bak. groet,
bertus

 wiebe schreef op 29-11-2009 om 12:07:55
Ip opgeslagen


denken jullie niet dat het een school roofblei is geweest die die kolken veroorzaakte ?
lijkt mij waarschijnlijker, volgende keer met kleiner kunstaas proberen........groet wiebe

 Rix schreef op 29-11-2009 om 08:37:15
Ip opgeslagen


Heel jammer dat je zo'n grote vis hebt verspeeld, maar toch een heerlijk verslag om te lezen!

 Pieter schreef op 28-11-2009 om 17:45:49
Ip opgeslagen


Heel leuk verhaal Marco. Het kan soms ontzettend taai zijn maar jullie wisten toch nog twee leuke vissen te vangen. Erg jammer van die verspeelde............. Je zal het nooit weten en dat kan je soms heel lang achtervolgen.

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01809 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign