Korte dagen
 Geplaatst op  20-11-2009  door Jan hendrik
4175 keer bekekenKorte dagen,

De lange dagen zijn alweer voorbij en het mooie zomerweer heeft plaats gemaakt voor guur najaarsweer. Dit herfstweer heeft niet mijn voorkeur maar ja men zegt dat de snoek dan wel fanatieker bezig is. Enfin de laatste paar weken voor dat de klok een uur achteruit ging was het toch nog tot een uur of 7 licht en kon er nog driftig gevist worden na het werk. Dit zogenaamde “dorps vissen” doe ik dan met de scooter. Dit is lekker mobiel en je hoeft niet om een parkeerplekje als een stukje water af wil gooien. Ik had me voorgenomen om elke dag vis te vangen ( althans te proberen ) Ik begon op maandag middag met gooien de eerste keer binnen draaien van het kleine SPRO plugje leverde gelijk een vis op die ik zonder probleem binnen kon draaien. Een mooi baarsje van hooguit 12cm had zich vergrepen aan mijn kunstaas dat bijna gelijke lengte heeft. Na een half uur lang geen enkele aanbeet te hebben gehad en de hoop een beetje te laten varen voelde ik ineens een harde aanbeet. De vis die hier aanzat moest toch wel van een beter formaat zijn en dat geeft je dan ook een heerlijk gevoel. Helaas het meetlint vergeten maar een 70 cm was hij wel.


Dinsdag, gelijk uit het werk weer langs het water staan en gooien en gooien en gooien….. En als je dan anderhalf uur geen aanbeet krijgt, zie je jezelf alweer op de bank zitten. Dan ineens zie ik actie in het water, de snoeken op dit kleine stukje water zijn aan het jagen. Driftig verder gaan met vissen voel ik dan eindelijk een aanbeet en een snoekje van een 30 cm mag ik dan snel op de foto zetten. Binnen 5 minuten heb ik broertje ook in mijn hand en na release is het ook tijd om te gaan, het is alweer te donker


Woensdag had ik een voetbal wedstrijd dus kwam van vissen niks….
Donderdag, overdag had ik Meindert gesproken en verteld over de leuke vangsten. We hadden afgesproken elkaar te ontmoeten en samen wat water af te gooien, hopend op mooie snoeken. Na de eerste stek te hebben gehad en de tweede stek te hebben afgegooid, begon de moed al in de schoenen te zakken. Hier en daar zagen we nog wel wat actie in het water maar daar bleef het dan ook bij. De avond begon alweer te vallen en het was alweer tijd om naar huis te gaan. Helaas kon ik vrijdag door tijdgebrek ook niet vissen en was de week alweer voorbij. Het was al met al een leuke visweek geweest die ik graag met jullie wilde delen….
Denk dat iedereen er wel van droomt om elke dag te vissen….
Groeten JH JonkersReacties

Er zijn 3 reacties

 Pieter schreef op 20-11-2009 om 22:36:14
Ip opgeslagen


Elke dag vissen! Dat zou prachtig zijn maar helaas zit dat er ook voor mij niet in. Leuk verslagje.

 Rix schreef op 20-11-2009 om 19:35:51
Ip opgeslagen


Leuk verslagje, en inderdaad! Elke dag vissen! pfff, dat is alweer ruim een jaar geleden dat ik dat kon! Ik mis het wel hoor!

 Kj visser schreef op 20-11-2009 om 13:22:44
Ip opgeslagen


Kort maar krachtig JH,
binnenkort komen de grote jongens(lees snoeken) wel weer, wie weet morgen al, mischien de eerste meter!!!! 

gr KJ

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01842 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign