Mijn Belgische vrienden op bezoek.
 Geplaatst op  19-11-2009  door Pieter
4452 keer bekekenDeze keer wat later dan de gebruikelijke maandag mijn verslag. Wat kan een mens toch druk zijn met van alles en nog wat en er dan niet aan toekomen wat je eigenlijk nog wilt doen.
Ieder voorjaar maak ik een reis naar Zweden met een aantal Belgische snoekvissers. Voor die reis komen we een aantal malen per jaar samen om een visdag te maken. Meestal wordt voor een water in het zuiden des lands gekozen om de reistijd voor mijn Belgische vrienden ook een beetje dragelijk te maken. Dit keer hebben we er voor gekozen om hier bij mij in de buurt te gaan vissen. Daarna had ik hun uitgenodigd om bij mij te komen eten. Zo ontmoete ik mijn vrienden afgelopen zaterdag weer op een afgesproken plaats langs de snelweg, handen werden geschud en de eerste grappen vlogen al weer door de lucht.Een bijzonder gezelschap bij elkaar. We gingen direct door naar het viswater waar de boten al snel te water lagen. De keuze was eigenlijk gevallen op het grote water maar door de harde wind moesten we uitwijken naar beschutter water.


Ronald mijn vaste vismaat voor Zweden stapte bij mij in de boot. De andere mannen, Youri, Kurt en Luc gingen met de boot van Youri op stap. Ik vertelde hen het één en ander over het viswater en we gingen op pad. Wij begonnen een diep kantje af te te trollen. Het duurt niet lang of ik krijg een flinke beuk op de handhengel en eerst denk ik zelfs nog dat ik vast loop. Maar na twee bonken op de top is het toch wel duidelijk dat het vis is. Maar verder dan die twee bonken komt het ook niet want ik los de vis weer. Ik baal ontzettend want het voelde echt als een zeer zware vis aan. Een stuk verder krijg ik weer een tik op de shad die aan de handhengel hangt en ook Ronald geeft even later aan een aanbeet te hebben gehad. Het is nu wel duidelijk dat de vis er niet echt voor gaat. Ook de andere mannen hebben nog geen vis kunnen vangen.


We gaan door naar een ander deel van het water en al trollend hier naar op weg krijgt Ronald weer een ontzettende beuk op zijn handhengel. Maar ook deze vis rolt er direct weer af. Ze gaan gewoon niet vol voor het aas is de enigste oorzaak die we zo bedenken kunnen. Bij de volgende stek gaan we werpen. Ronald meld een volger op zijn Heuker die verleidelijk heen en weer loopt. Bij de boot houd de snoek het voor gezien en keert om. Bij de volgende worp is het weer raak en weer keert de vis om. Ronald weet zo tot vier keer toe de vis naar de boot te krijgen zonder dat deze ook maar één keer de jerkbait aanvalt. De andere mannen trollen achter ons langs en hebben het ook ontzettend taai zonder aanbeten. Zij nemen de stek werpend van ons over en ik besluit om koers te zetten naar een andere stek.


Bij deze stek aangekomen gaan we backtrollen met shads en gelijk krijg ik een lekkere dreun op mijn hengel. Aan het kopstotend gevoel op mijn top vermoed ik dat ik een snoekbaars gehaakt heb. Even later wordt dit bevestigd als er een mooie snoekbaars aan het oppervlak komt. Ronald schept de vis met het net. Het meetlint geeft een mooie lengte van 69cm aan en na een foto mag de vis weer gaan. Door de harde wind wordt het backtrollen geen lolletje en veel water spat op van achter de boot in. Zelfs Ronald die voorin zit krijgt af en toe water over zich heen en ik besluit om toch maar weer langzaam vooruit te gaan trollen. Ronald schakeld over op een SD en krijgt tijdens het laten zakken van de plug gelijk een aanbeet. Ook hij brengt even later een knappe snoekbaars boven van exact 70cm. We nemen contact op met de andere mannen en even later arriveren zij ook op deze stek. Zij weten er nog een leuke snoek te vangen. Ook op de eerdere stek hadden zij nog een snoek weten te vangen. Wij trollen ondertussen weer terug naar de eerdere stekken maar weten op een paar aanbeten na geen vis meer in de boot te brengen. Ook de andere mannen krijgen geen aanbeet meer. Rond half vijf gaan de boten weer op de trailer en gaan de mannen met mij mee naar huis. Hier praten we onder het eten nog even lekker bij en maken onze plannen voor de komende Zweden reis in mei 2010. Een huisje hebben we al gevonden en we kunnen niet wachten om weer op reis te gaan. Een nieuw avontuur in Zweden zit er weer aan te komen.

Pieter Nederlof.Reacties

Er zijn 2 reacties

 youri schreef op 05-12-2009 om 13:00:20
Ip opgeslagen


Hey Pieter, bedankt voor de goede ontvangst, de leuke visdag en het lekkere eten.
Het was ondanks de twee zwijnen in mijn boot toch weer fijn,

Y.

 Rix schreef op 20-11-2009 om 00:17:25
Ip opgeslagen


Helaas zit er voor mij de komende tijd geen zweden reisje in, maar des te meer geniet ik van de verslagen die jullie plaatsen! Toch mooie snoekbaarzen!!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2020 Snoeken.net | Laadtijd 0.02894 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign