Na regen komt zonneschijn!
 Geplaatst op  18-11-2009  door Sybren
4181 keer bekekenAl de hele week werd er over een visdag gesproken via MSN over de geplande visdag van zondag. We hadden afgesproken om dit weekend niet te gaan stappen zo konden wij ook eens voelen hoe het is om fris in de boot te zitten. Helaas hadden we deze doelstelling niet gehaald, omdat Sybren Ulbe zaterdag avond toch nog maar even vroeg om er 1 te kopen de eerste en de laatste en alles daar tussen in werd niet mee geteld. 24 uur zou het zooitje huiswaarts gaan maar dit werd voor Ulbe 2 uur en Sybren maakte er half 4 van. Bijde hadden flinke zee benen. Dus werd het ook iets later ze zouden uiterlijk 9 uur vertrekken Om 9:30 ontving Sybren een sms’je van Ulbe of we nog gingen vissen en of hij nog een vrouw gehaakt had gister avond . om 9.35 kreeg Ulbe bericht terug ‘Heey man ja is goed hoe laat? over’’ waarop Ulbe antwoordde over een half uurtje ! Dit was voor beide een uitdaging Ulbe lag nog op zijn nest. 10:15 lag de boot dan ook in het water en gingen we op pad.


Het eerst twee uur waren erg taai veel regen en weinig actie in het water waarna Sybren en ook ulbe vinaal door de tabak voorraad heen waren en werd er om 12 uur dan ook besloten snel een ritje tankstation te doen om deze benarde situatie optelossen, daar werd nog even een gahaktstaaf en een halve liter Energy drank te verorberen want veel energy hadden we niet! Daarna weer terug gekomen begon het alleen maar harder te regenen. Daardoor werd er voor water in het dorp gekozen om in ieder geval een beetje uit de wind te kunnen vissen. Kreeg Sybren zijn eerste zicht bare aanbeet op de Screaming Devil . Dat wekte meteen weer vertrouwen en nog geen 10 minuten later kreeg ulbe een mooie aanbeet op zijn Salmo Pike . Mooie gezonde vis die er even flink voor vocht maar het mocht niet baten Ulbe had er nog net de kracht voor! En wist na een leuke dril toch de eerste vis te verzilveren. Wij zagen zo wel dat deze vis 70,192321 cm was. Toen we 500 meter verder onder een brug waren besloten we hier eerst maar even een kleine rook pauze te houden. Want het was nu toch echt hard gaan regenen en de wind begon ook aardig aan te halen.


Na deze pauze hebben we het dorp nog helemaal uitgekamd. Dit leverde niets meer op dus moesten we toch maar weer buiten uit vissen ook hier was het stil, op het gekletter van de regen na om 14 uur werd er dan ook besloten aan dit avontuur een eind te breien. 10 minuten later aangekomen bij de trailer snel de boel in gepakt en aan de chocomel bij Ulbe op de bank toen klaarde het op en werd er toch besloten de boot 5 kilometer verder nog even te traileren . (wisselen van kunstaas doen we niet meer we pakken nu gewoon een ander water) En dan wel voor groot water dit gaf direct vertrouwen in nog geen 5 minuten tijd lag het hele zooitje weer in het water. (“gone in 300 seconds” ze zouden een film van de heren moeten maken) wat een genot zoon kanteltrailer snel de hengels weer buiten boort en varen maar weer 10 meter van de trailer heling kreeg Sybren een flinke knal op de Jerk stok . Weer moest de Screaming devil het ontgelden. Ulbe wist direct te melden dat het een kleintje was. Die zat natuurlijk helemaal mis want daar vist Sybren helemaal niet op die gaat echt voor de grote vissen. Na enkele minuten zagen we de eerste schimmen sybren had daar voor al kunnen melden dat dit om een grote snoekbaars ging. Toen de vis dan eindelijk naast de boot lag. Waren we bijna in shock van deze kneiter Sybren had het al over een 80+ vis dacht direct dat zijn PR was gesneuveld. Na een snelle landing werd de vis snel onthaakt en werden er wat foto’s geschoten, en de meetlint er bij langs gehouden deze stopte op 76 cm een mooie vis! Bij het terug zetten werd Sybren bedankt met een frisse douche, achja droog waren we toch al niet meer van de eerste trip.


Nu was de stemming ook even heel anders aan boord en gingen we het meer over. Twee vissen waarvan 1 toch van mooi formaat was. Ulbe had dan ook zoveel vertrouwen in de screaming devil gekregen dat hij even snel een wissel hield en der vol tegen aan ging. Na de oversteek van het meer werd de koers op een woonwijk gezet en werd deze helemaal uitgekamd, maar dit leverde weinig op waardoor de verveling toe sloeg bij de twee heren werd de telefoon even opgezocht en werd er verbinding gemaakt met onze vrolijke vriend uit het oosten genaamd Rix Hunt. In dit gesprek werd natuurlijk rik even verteld dat er een grote vis was geland, en over de bloemetjes en de bijtjes gepraat, Rick wist te melden “Ik heb vanochtend even snel een uurtje gevist meer tijd heb ik hier in het oosten ook niet nodig om een vis te vangen” die jongen heeft er vertrouwen in. Ga zo door Rick! De zweer zat er weer in er werd gefantaseerd en gezwetst in de boot over een dood aas sessie voor de zomer er zouden dan twee grote matrassen in moeten om de hele dag heerlijk in het zonnetje te liggen. Ook werd er een naam voor de boot bedacht. De naam is nog niet helemaal duidelijk maar een start nummer is er 43. En er zou natuurlijk als reclame www.snoeken.net op moeten staan.


Terug naar de realiteit het was 12 graden. Daarna gingen er nog wat schuine verhalen over tafel in dit geval het midden bankje. Na dat we elke m3 water wel met een stuk kunstof hadden bestookt werd er om 16 uur besloten langzaam richting trailer te gaan. Sybren wist te melden dat het wel weer eengevalletje apart zou zijn dat hij net voor de trailer helling nog een vis kon haken 50 meter voor de trailer helling. Melde Sybren k*t ik zit weer ergens aan vast met de steunhengel en die werd dan ook rustig uit de steun gepakt. Sybren zat echter wel vast maar dan aan een vis , toen Sybren de hengel na bijna een minuut eindelijk in de hand had wist hij direct te melden dat het weer om een snoekbaars ging en weer geen kleintje. Na een leuke dril lag er dan ook een mooie snoekbaars naast de boot, waar Sybren en Ulbe zagen dat deze vis erg slecht aan de balzer gehaakt was. Dit was dan ook een landing met prioriteit 1 snel werd de hengel bij Ulbe in de handen gedrukt en Sybren greep de snoekbaars met 2 handen achter de nek uit het water. De meet lint stopte op 73 cm weer een mooie vis. Snel de hengels weer over boort en die laatste 50 meter ook nog maar even mee nemen want hier zaten toch echt meerdere snoekbaarzen.


Hierbij volgde nog even een kleine discussie tussen de twee hoe dat nou hete een roedel, zwerm, kudde, vlucht, harem, kolonie of een groep. Dit alles ging weer tot een laag niveau en was dus ook weer lachen gieren brullen! Het was een een schol maar een zwerm snoekbaars klinkt veel beter. De conclusie was wel dat we hier de verticaal stokken misschien wel even hun werk moesten laten doen. Dat had de dag een hele andere draai kunnen geven. Ach het was immers al niet een slechte keus om de boot op groter water weer te gaan trailleren. En er zit weer vertrouwen in voor het volgende avontuur. Prima dag met een niet al te groot aantal vissen maar wel mooie vissen. Dik tevreden zijn de twee profs huiswaarts gekeerd haha! Op naar de volgende visdag.Reacties

Er zijn 7 reacties

 Markjan schreef op 19-11-2009 om 20:03:25
Ip opgeslagen


Mooi verhaal hoor! Zeker voor een eerste verslag. Dat belooft nog wat voor de toekomst.

 Q-oekje schreef op 19-11-2009 om 18:29:44
Ip opgeslagen


hmm volgens mij was het toch echt een horde snoekbarzen toch !?

 Kj visser schreef op 19-11-2009 om 15:34:40
Ip opgeslagen


mooie verslag mannen en knappe snoekbaarzen ,
mooie woordspelingen tussendoor , leest lekker weg ,

gr KJ

 Jan hendrik schreef op 19-11-2009 om 12:57:47
Ip opgeslagen


Een erg mooi verslag en jullie moeten het toch echt een keer proberen hoor "nuchter" te vissen..... mooie snoekbaarzen....

 Michel schreef op 18-11-2009 om 23:22:02
Ip opgeslagen


Sh*t.. nu moet ik een ander nr bedenken voor mijn boot.. mmmzz


Mooi verslag verder!

 Rix schreef op 18-11-2009 om 22:09:44
Ip opgeslagen


Krijg nou de blafhik! Dat is zeker weer lachen geweest!! Trouwens, wat is het nou precies? Een school schollen of een roedelschol?
Commentaar van Sybren:
Hahaha ik weet niet hoor het wel te weten! Was het niet een orgie?

 Pieter schreef op 18-11-2009 om 19:49:48
Ip opgeslagen


Prachtig verslag Sybren, ik heb er enorm van genoten!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01877 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign