Een dagje Gooimeer met Bertus Rozemeijer.
 Geplaatst op  11-11-2009  door Pieter
4184 keer bekekenNa wat e-mail verkeer over en weer afgelopen weekend met Bertus stelde hij voor om nog eens een keertje mee te gaan snoekbaarzen. Waar en wanneer was direct mijn antwoord waarop Bertus vroeg of het aanstaande dinsdag kon. Het was wel een beetje vroeg dag zo om nog even een vrij dag te regelend, maar op maandag was de dag vrij op het werk al snel geregeld want dat werk wacht wel en een visdag is zoveel meer waard. Het telefoontje werd gepleegd dat de afspraak door kon gaan en dat Bertus mij zou oppikken langs de carpool plaats aan de A6. Vervolgens zouden we naar het Gooimeer gaan om daar een dag op snoekbaars te gaan vissen. De vangsten waren goed daar de laatste tijd dus dat moest helemaal goed komen.


Rond acht uur s'morgens stond ik klaar op de afgesproken plaats en niet veel later arriveerd Bertus. Mijn hengels en spullen werden overgeladen in de auto van Bertus en al snel waren we verder op weg. Zo konden we rond negen uur op het water liggen ware het niet dat we net voor Almere muurvast in de file kwamen te staan, het vissen zou een uurtje later beginnen beseften we nu wel. Het gesprek kwam zo ook goed op gang nu we toch de tijd moesten doden en al snel vlogen de verhalen, anekdotes en bijzondere vangsten over en weer. Ook de toestand waarin de snoekbaars verkeerde onder de zogenaamde stropende (sport)vissers baarde ons beiden zorgen en we waren het er wel over eens dat dit maar eens goed aangepakt moest worden. Een snoekbaars heeft het wat dat betreft maar zwaar te verduren door de hoge opbrengst die hij heeft aan verhandelbare waarde. Veel vissers beleven puur plezier aan deze visserij maar er zijn er ook die zich aan de verhandelende wanpraktijken schuldig maken. Een slecht imago voor de echte sportvisser en een aanslag op het snoekbaars bestand zit toch niemand op te wachten. Maar goed de file lost op en rond half tien komen we aan bij de helling waar het toch aardig druk is voor een door de weekse dag, ik had ook al een tiental bootjes op het water geteld en het mooie weer zou hier de grondslag wel van kunnen zijn. Dit in combinatie met goede vangstmeldingen maakt het meestal wel wat drukker op het water.


We maakten de boot gereed om te water te laten en voor tien uur moesten we de eerste vis toch vangen grapte Bertus. Dan bega ik een domme fout bij het te water laten van de boot, een fout die je als ervaren bootvisser niet zou moeten maken. Een fout zelfs waar ik vismaten altijd voor waarschuw als ze met me meegaan op de boot. Een gladde trailerhelling!!! Ik ga namelijk onderuit als ik de trailer op wil stappen om de boot los te koppelen, gelukkig net niet het water in.
We gingen op pad en Bertus draait het gas vol open op weg naar de eerste stek. "wat vaart dat toch machtig mooi zo'n alumacraft" Al snel huppelen de shadjes over de bodem en worden de eerste tikken gevoeld. Dan krijg ik de eerste dreun op de hengel die ook echt blijft hangen en wat blijkt het is precies tien uur grapte ik tegen Bertus. De visdag is gered opperde hij guitig en feliciteerde mij met de eerste vangst van de dag. Het water ligt er prachtig bij en met een rustig kabbeljte op het water kunnen we mooie driften maken. We vangen beiden af en toe een snoekbaars maar er zijn ook veel lossers bij. Ook krijgen we geregeld dreunen op de hengel die we niet aan kunnen slaan en het blijkt nu wel dat het niet echt los gaat.


Toch vangen we later op de dag ook nog een aantal mooie snoekbaarzen die al richting de zestig cm gaan. We weten een aantal malen zelfs nog een dubbel vangst te doen, altijd leuk dat samen staan te drillen en spannend wie de grootste boven gaat halen. Bertus maakt wat foto's onderwater van de snoekbaarzen naast de boot wat altijd leuke foto's opleverd. Onder dit verslag zul je er een aantal terug vinden straks. Toch blijven we veel missers en lossers houden en op een gegeven moment als de wind compleet weg valt blijkt ook de vangst even stil te vallen. We gaan terug naar eerdere stekken en hier weten we nog wat vissen bij elkaar te sprokkelen. De zogenaamde dode hengel die ik erbij heb hangen leverd dan tenslotte ook nog een visje op. Als Bertus dan ook besluit om er eens een dode hengel bij te hangen legt hij de handhengel even neer en meteen klapt er een leuke vis op. Zul je net zien als ik aangeef dat de dode hengel toch weinig vis opleverd.


De visdag loopt al weer op zijn einde en het laatste uurtje vissen doen we op de eerste stek van vanmorgen waar we ook best wel veel aanbeten gehad hebben. Al snel vangen we weer wat vissen. Het laatste kwartiertje wat we nog vissen grapte ik dat ik de grootste van de dag nog wel even zou vangen. Even later krijg ik een keiharde beuk op de hengel en alles doet vermoeden dat ik een hele mooie vis sta te drillen. Ik kan het zelf bijna niet geloven maar ik sta hier toch echt een zware vis te drillen, althans dat dacht ik. Dan is de illusie snel voorbij als de vis aan het oppervlak komt, het blijkt namelijk een vals gehaakt snoekbaarsje die ik dwars onder water heb staan drillen. We gaan terug naar helling en kunnen toch wel terug kijken op een leuk dagje vissen. Mischien qau aantallen niet een topdag maar met een aantal mooie vissen ertussen heb je met 25 snoekbaarzen een leuke dag. En het mooiste van alles is mischien nog wel dat ze er allemaal weer zwemmen. Nu maar open dat goed voorbeeld doet volgen voor de snoekbaarsvissers die het niet zo nou nemen met deze vis!!!

Pieter Nederlof.Reacties

Er zijn 7 reacties

 Sybren schreef op 18-11-2009 om 21:50:08
Ip opgeslagen


Heey leuk verslag Pieter, mooie vangsten! Vissen kwamen van aardige diepte zo te zien bij de laatste twee of lijkt dat zo door het water ?

 Wouter schreef op 13-11-2009 om 08:36:16
Ip opgeslagen


Hoe was het met Bertus? Staat er voor 2010 een vervolg op onze agenda?

 Pim Holthof schreef op 12-11-2009 om 13:35:37
Ip opgeslagen


Pieter, je hebt weer een mooie dag mogen beleven! Super verslag! Leuke vangsten ook nog eens...

Groeten Pim

 Derk schreef op 12-11-2009 om 09:32:58
Ip opgeslagen


Leuk om te lezen Pieter!! Goed verslag en leuke vangsten..

 Bertus Rozemeijer schreef op 12-11-2009 om 08:55:31
Ip opgeslagen


Ja Pieter, die visdag kwam echt “out of the blue”, maar vaak zijn dat de leukste dagen. Ongedwongen, lekker vissen zoals het hoort. Ik ga daar graag nog eesn voor.
Gr, Bertus.

 Rix schreef op 11-11-2009 om 23:40:03
Ip opgeslagen


Heel leuk verslag, en zo te zien hebben jullie er toch nog een leuk aantal weten te vangen, en waarschijnlijk kan je van een pro als Bertus ook nog altijd wel wat leren wat dan weer mooi meegenomen is! Goed leesvoer!

 Marco schreef op 11-11-2009 om 23:29:26
Ip opgeslagen


Mooi verslag weer Pieter, en inderdaad, mooi dat ze weer zwemmen.
En zo te lezen ook weer een leuke dag, niet onbelangrijk

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.0279 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign