Hengelsport-en visbotenbeurs 2009.
 Geplaatst op  09-11-2009  door Pieter
4177 keer bekekenAfgelopen weekend was het weer zover, de hengelsport- en visbotenbeurs 2009 te Utrecht. Het waren weer drie dagen hengelsport plezier in de veemarkthallen waar het dan ook weer een drukte van belang was.
Ik bezocht de beurs op zondag met Bas, Vincent en Jacco en we hebben ons er een dag lang kunnen vermaken.


De beurs was lekker ruim opgezet zodat de enorme massa mensen die er die zondagmorgen voor de ingang stond te dringen direct verdween op de beursvloer.
Zo konden wij onze tocht in alle rust beginnen op de beurs en leek het de dag door enorm mee te vallen en konden we iedere stand goed bezichtigen.


En er was genoeg te bewonderen op de beurs en voor ons roofvissers bleek er meer dan genoeg te zien en te kopen. Sanders hengelsport is zo'n stand waar je altijd je hart kunt ophalen aan kunstaas en dit vaak ook nog in hele leuke aanbiedingen.
De vele winkeliers maken het dan hun klanten ook erg naar hun zin met leuke aanbiedingen die je vaak alleen op de beurs tegen het lijf loopt.


Dat de kunst van kunstaas tegenwoordig geen grenzen meer kent bleek wel op de stand van Lure parts. Deze doehetzelf zaak had een aantal aasjes hangen die er werkelijk wel heel ver bovenuit staken qau ontwerp en die met prijzen van 50 tot 100 euro per aasje niet echt uitnodigen om er veel risico mee te nemen tijdens het vissen.
Deze aasjes zouden op de schoorsteenmantel een stuk veiliger staan.


De groothandel was ook in Utrecht weer goed vertegenwoordigd en stonden weer in vol ornaat met hun stands. Af en toe was er iets nieuws onder de horizon, van hengel tot molen en van vislijnen tot kunstaas.
Het ontwerpen staat niet stil en de eisen van de moderne sportvisser worden steeds weer ingevuld.


Ook op maritiem gebied wordt de techniek steeds verfijnt en blijken de moderne sonar apparaten veel meer in hen mars te hebben dan de aloude fishfinder.
Wat in de fishfinder werdt opgetekend blijkt nu gewoon in beeld te kunnen worden omgezet in deze nieuwe generatie sonar apparaten.
Ook het GPS gebeuren wordt nog steeds verfijnt zodat stekken nog beter terug gevonden kunnen worden en dat blijkt voor het grote water toch vaak een must.


Ook op boten gebied was er weer veel te zien en te bewonderen. Deze markt lijkt nog steeds niet verzadigd want er komen nog steeds nieuwe merken bij. Dat dit niet zo verwonderlijk is merken we toch doordat het steeds drukker wordt op het water met bootvissers.
De stand van Total fishing tenslotte had nog een leuk presentje in de vorm van de nieuwste Spro shads en dat deze gretig aftrek vonden kun je wel van me aannemen.


We zijn dus weer volledig op de hoogte en hebben onze visuitrusting weer even uit kunnen breiden.
De plannen zijn weer gemaakt voor de komende tijd en dat is ook vaak het leuke van de beurs.
Je ontmoet er vaak nieuwe vissers die dezelfde passie als jou hebben en dan is een visafspraak al snel gemaakt.

Pieter Nederlof.Reacties

Er zijn 2 reacties

 Jacco schreef op 10-11-2009 om 23:08:52
Ip opgeslagen


Mooi verslag Pieter!! Was ook zeer gezellig, alleen was ik wel aardig gaar van de vrijdag en zaterdag avond. Heb me aardig kunnen inhouden, wat een boel mooi kunst aas heb ik gezien zeg.

 Rix schreef op 10-11-2009 om 19:08:22
Ip opgeslagen


Mooie vertaling van een dagje snuffelen!!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01832 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign