Moeilijk
 Geplaatst op  30-10-2009  door Rix
4175 keer bekekenEen tijdje terug had weer eens een datum geprikt met Robin om met het bootje op pad te gaan.
Tot de laaste avond zat ik te twijfelen welk water we zouden pakken, en uiteindelijk werd het toch een water waar ik ondertussen redelijk bekend ben. Maar ik weet ook dat dit een taai water kan zijn.


Deze dag was taai! Verschrikkelijk taai! Alles klopte, het was niet warm en het had de laatste dagen af en toe wat geregend. Deze dag stond veel bewolking gepland, maar het zou relatief droog blijven, wel een stevige wind, kracht 4! Gunstig!! En we zaten ook nog eens in de goede tijd van het jaar.
Om eerlijk te zijn ben ik dit jaar nog niet met zoveel vertrouwen naar het water gegaan als deze dag, maar het werd toch anders.
Na een paar uur op het water kreeg ik de eerste dreun, en een beste ook!
Mijn stugge heavy jerkhengel buigt gevaarlijk diep door en aan de andere kant van de lijn begint een vis hard te bonken, dit blijft hij ongeveer een minuut volhouden zonder ook maar een paar centimeter van de bodem te komen. Het kan niet anders dan dat dit een hele grote vis moet zijn, maar opeens valt de spanning van de lijn en is de vis gevlogen! Laat ik het zo zeggen... ik was niet blij!


Maar aan de andere kant, er was wat hoop! We hadden actie gehad! Maar vanaf dit moment werd het wederom stil, een aantal hotspots werden aangedaan, maar zonder enig teken van leven.
Gezellig was het wel, en regelmatig heersde er een lachbui!
Maar we komen natuurlijk toch wel om vis te vangen, en dit lukte gewoon niet!!!!
Maar we zouden geen snoekvissers zijn als we niet alles uit de kast zouden halen, en opeens is daar toch het moment dat Robin een snoek voor de gek kan houden!
Deze vis word wél netjes uitgedrild, en kan geland worden.
Wat opvalt is dat deze snoek een rare flap aan zijn bek heeft hangen, maar hij blijkt verdre kerngezond te zijn!
Na een korte fotosessie mag de snoek terug en hebben we weer een beetje moed!


We besluiten om door te vissen tot het donker word en maken de keuze om nog een sluis door te gaan om het grote water nog even aan te doen.
Op weg naar de sluis krijg ik weer een aanbeet, weer een beste vis, maar het mag voor mij vandaag niet zo zijn blijkbaar! Heel even knokt de vis voor wat hij waard is en schud lachend de plug uit z'n bek!
Alle hoop was nu op het grote sop gericht, maar wat we ook deden, we konden er niet meer van maken!


We hebben wel genoten, maar toch.
Als je vanaf 7 uur 's ochtends tot half 8 op het water zit verwacht je wel wat meer dan 1 snoek!
De volgende keer misschien toch maar eens een ander watertje proberen.

RixReacties

Er zijn 2 reacties

 Kj visser schreef op 01-11-2009 om 17:03:00
Ip opgeslagen


Hey Rickie, ik denk of weet eigenlijk wel zeker dat dressuur ons daar allemaal parten gaat spelen, we hebben daar met z'n allen al bergen snoek mogen vangen,de truukendoos zal open moeten, de grote uitdaging zeg maar...
gr KJ

 Pieter schreef op 30-10-2009 om 21:18:33
Ip opgeslagen


Hé Rick, ook wij hebben het vorige week op dat water ontzettend taai gehad. Wat zeg ik, nog niet zo taai gehad dit seizoen. Lekker verhaal verder.

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01848 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign