Doodaas ,Middag sessie
 Geplaatst op  28-10-2009  door Kj visser
4173 keer bekekenNa een lange tijd niet gevist te hebben was het dan afgelopen zaterdagmiddag dan eindelijk na een weekje centerparcs weer eens tijd om het water op te gaan zoeken,
samen met JH had ik het idee opgepakt om nu dan ook maar eens een doodaas sessie te plannen.

Ik heb dit in het verleden wel vaker gedaan maar het is nu niet echt ,,mijn,, visserij ik moet echt wennen aan het niet aktief bezig zijn aan de waterkant.

We begonnen in een prachtige haven waar we eerder met de boot mooie vangsten wisten te boeken maar waar we het idee hadden dat de aanwezige groenrokken het kunstje nu wel doorhadden en de vangsten met kunstaas waren dan ook een stuk minder geworden.
De telescoop hengels werden beaasd met een stukje brood en nog voor de haak goed en wel op diepte lag had ik de eerste alver al boven water , het formaat viel mij persoonlijk erg tegen maar toch werden de hengels er mee beaasd en waren we even later met 4 hengels aan het vissen.
Zelf ging ik nog even door met het vangen met naar mijn idee betere aasvis , en na een tijdje ving ik een beste ruisvoorn die dankbaar de bovengenoemde taak op zich nam.
JH kreeg binnen tien minuten al bezoek van een snoek die tot 2 keer toe een aanval deed op de aasvis en de vissen erom heen , de dobber bleef echter op dezelfde plek liggen wat betekende dat de snoek waarschijnlijk een ander slachtoffer bereid had gevonden om als middag lunch te dienen.


Na een half uurtje zochten we allebei een andere stek uit die met de dobbers werden bestookt .
Ik probeerde in de tussen tijd nog wat grotere aasvissen te vangen , om de tijd van stil zitten toch maar wat te doorbreken.
Gelukkig raakte mijn dreg muurvast aan een afmeerpaal , waardoor ik het aas kon gaan wisselen , deze gelegenheid pakte ik dan ook aan om er dan toch maar even een jerkbait aan te binden en even in de hoek te gaan werpen, de andere beaasde hengel lag in de andere hoek op een meter of 5 van me af.
Het jerken leverderde weinig op en ik besloot om er weer een takel op te gaan zetten toen ik zag dat de lijn van mijn reel liep …….dat kon maar een ding betekenen.
Ik zag dat de snoek om 2 palen was gezwommen en ik stapte dan ook in een half vergane boot om de dril tot een goed einde te kunnen brengen.
Het viel niet mee om om te zorgen dat de snoek de richting opging waar ik hem wilde hebben en tegelijkertijd je evenwicht proberen te houden in een aftandse boot .


JH kwam was aan de overkant aan het vissen en in de tijd dat hij bij me was had ik de snoek al op het droge , een mooie vis van 85 cm werd even later aan de lens van het fototoestel gepresenteerd.
Kijk daar word je vrolijk van , en meteen was ik een stuk enthousiaster over dat bewuste doodaas vissen.

Alleen nu was het echt een hele tijd wachten en wachten , ik besloot dan ook de tijd te doden door met een klein spinnertje de talrijke baarzen in de haven te bemachtigen.
Maar het was geen baars die ik mijn eerste worp direct haakte , een fel vechtende roofblei lag even later op de kant,…….dat vroeg om meer ….
Maar nu waren het toch de baarzen die de kleine spinner volop aanvielen en de ene na de andere kwam even gedag zeggen.


De miezer regen was overgegaan in een echt nat goedje waar je ook echt nat van werd,
Even later was het JH die een mooie roofblei wist te landen op de spinner en dit keer maakten we er een digitale shot van om als bewijslast te kunnen dienen.
We besloten om nog een half uurtje door te gaan ,toen we de lijn van Jan hendriks hengel door het water zagen snijden , snel werd de haak gezet en even later stond mijn vismaat met een gigantische smile een mooie snoek te drillen.
Maar toen vroegen we ons af hoe je een snoek moet landen vanaf een kade zonder schepnet .
Gelukkig kon ik via de zwemtrap van een naastgelegen motorkruiser de snoek in de kieuwgreep pakken en aan de vanger overhandigen,
Na een foto kon de snoek van 72 cm het water weer in .
Waren we allebei toch nog beloond met een mooie snoek en allebei een roofblei wat ik zelf toch een hele leuke sportvis vind ,


Zo sloten we de middag af met een leuk aantal gevangen roofvissen,
2 snoeken, 2 roofbleien , veel baarzen , en witvis
Nat maar voldaan stapten we in de auto,

Dit smaakte naar meer………….

VR GR KJ VisserReacties

Er zijn 4 reacties

 Pieter schreef op 29-10-2009 om 15:38:46
Ip opgeslagen


Kijk doodaas tijd lijkt weer aan te komen, prima vangsten wat dat betreft.

 Flatsy schreef op 29-10-2009 om 12:47:39
Ip opgeslagen


Hey KJ wat een mooie beschrijving van die middag heb er ook van genoten wanneer weer ? ? Groeten JH Jonkers

 Rix schreef op 28-10-2009 om 22:25:43
Ip opgeslagen


Kijk, zo kan het dus ook! Heel leuk verslag, en misschien moet ik het dan toch maar eens een keer gaan proberen!

 mein schreef op 28-10-2009 om 22:06:16
Ip opgeslagen


HUPS dat is nou weer een boeiend verslag.
En je zegt (dit smaakt naar meer)
Dan zeg ik op mijn beurt WANNEER!!!!!! Β 

GR Meindert kramer

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01939 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign