Jan Verticaal
 Geplaatst op  26-10-2009  door Kj visser
4452 keer bekekenVorige week waren we druk aan het heen en weer bellen over de geplande visdag van afgelopen zaterdag, die bleek nog bijna in het water te vallen toen KJ zich afmelde omdat hij een auto gekocht had en die moest hij ophalen.
Pim die al een half jaar niet gevist heeft kwam gelukkig met een verlossend smsje naar mij toe, dus kon ik me toch voorbereiden op een mooie visdag. Zaterdag morgen om kwart over 6 ging de wekker en na een klein bakkie koffie konden we op weg. Ik moet even kwijt dat ik zo’n lieve vrouw heb die me dus wegbracht zo vroeg in de ochtend. Ik had met Pim afgesproken bij de trailerhelling en om half acht konden we elkaar de hand schudden. Na te hebben getrailerd begonnen we het begin stuk af te trollen wat geen vis opleverde. Maar wel een spektakel als Pim denkt dat z’n plug vol met rommel zit en binnenhaalt, blijkt dat er een vislijn aan zit die als hij hem vast pakt ook harde rukken geeft…… vis hier zit vis aan roept Pim, maar als hij de draad helemaal binnen haalt gaat hij de lucht in en als we de draad volgen zien we een karper visser met een hengel in de hand de slaap uit zijn ogen wrijven….. De lijn vlug weer in het water gegooid en roept hij dat er nog een hengel uitstaat en moeten we een kleine honderd meter kostbaar viswater overslaan…. Helaas….. Nu toch maar even naar een stek die meestal goed vangt, daar aangekomen zagen we de witvis alle kanten opspringen maar ook hier geen klappen op ons kunstaas.


Toch nog even geprobeerd te gooien en dit resulteerde alleen in nieuwsgierige baarsjes….
Een heerlijke bak koffie bracht ons weer in de mood om door te gaan ( wat is dat dan genieten van de rust de koffie en een zware Van Nelle ) Trollend verder gaan varen we nog geen paar minuten op Pim z’n stok lijkt een boog zo krom een keiharde aanbeet op de fatso ,en een mooie dril waarbij de snoek zich niet zomaar gewonnen geeft.


Na de snoek te hebben geland en een foto te hebben gemaakt zette Pim de snoek terug waarop er grote protest schreeuwen van een paar bouwvakkers vanaf de kant kwamen die dachten dat het snoekbaars was en wilden die wel eten tussen de middag…. Sorry mannen Catch en Release we willen langer genieten van dit water. Als we verder trollen krijgt Pim nog een aanbeet en blijkt de snoek bij aankomst van de boot de grote fatso compleet in zijn bek te hebben, na een hoop gemartel om de plug eruit te krijgen en hem weer levend terug te zetten ( wat gelukkig nog ging ) trollen we verder.
Aangekomen op een bekende “diagonaal”stek voor KJ en mij vertel ik Pim dat we hier dus altijd even langs diagonalen en vaak resulteerd in vis. Voor ons dan ook niet moeilijk om de beslissing te maken om de shad’s aan te zetten en op de elektro motor langzaam verder te gaan. Na een paar minuten hoor ik Pim al roepen dat ie beet heeft en na een korte dril valt de lijn slap helaas verspeeld en ik gunde het hem zo na een half jaar stil te zitten.


Hierna nog even trollen en ook nu weer vis voor Pim een mooie snoek van ongeveer 80 cm. We besluiten een stuk over te slaan om verderop nog een goede stek te proberen. Als Pim het gas opendraaid en de motor begint te grommen gaan we als een speer over het water wat een geweld in z’on kast(je). Aangekomen op de stek komen er donkere wolken aanzetten en na een kwartiertje gaan de golven van bijna spiegelglad naar een 30 cm wat kan dat snel gaan.
Van te voren gedacht dat het een klein regenbuitje zou worden, ontaart als een kleine orkaan en we wilden terug varen maar met het gas er vol op viel de regen rechtstandig de boot in en besloten we snel te draaien en er tegenin te gaan ,dat scheelde want na een minuutje varen verdween de regen en kwam al snel de zon


. Na een paar keer getrold te hebben over die plek kwam de hengel van Pim weer krom te staan en beukte de vis continu naar de bodem, snoekbaars riep Pim en ja toen de vis aan de oppervlakte verscheen bleek het een mooie snoekbaars te zijn van 74 cm. Daarna stelde ik voor te verticalen en na een paar tikken op de bodem voelde ik een aanbeet zoals ik nog nooit had gevoeld ( eerste snoekbaars op vertikalen) snel aanslaan en ja hoor wat een geweld, had deze keer een extra lichte hengel meegenomen en dat was een goede keus want wat is dan de hengelsport mooi. Resultaat een dikke snoekbaars van 80 cm. Pim die de hengel even liet rusten om wat te drinken (shad nog op de bodem) zag zijn hengel krom slaan en zijn snelle reactie resulteerde ook weer in een mooie snoekbaars deze was 79 cm. Helaas was het toen gedaan met de vangsten en zijn we terug gegaan om nog wat stekken af te trollen. Na een half uur zat er nog een aanbeet in voor Pim en ook deze keer een mooie snoek van in de 80 cm. Ook deze dag loopt alweer ten einde en al trollend gaan we terug naar de trailerhelling, daar aangekomen komt mijn vrouw net aanrijden en pik ik snel de auto van Pim op. Als de boot op de kant staat en de handen geschud rijden we allebei met een voldaan gevoel naar huis….
Resultaat voor deze dag 3 snoekbaarzen en 4 snoeken.

Groeten Jan Hendrik JonkersReacties

Er zijn 6 reacties

 Pim Holthof schreef op 03-11-2009 om 09:37:58
Ip opgeslagen


JH, je hebt je best er weer voor gedaan. Een super mooie dag hebben we samen mogen beleven. Hopelijk vang jij de volgende keer wat meer vis dan deze keer. Al met al mag je zeker tevreden zijn met je mooie snoekbaars van 80 cm. Die vang je niet iedere dag! We gaan snel een keer weer op jacht naar de grote wintersnoek voor jou! Groeten Pim

 Pieter schreef op 26-10-2009 om 22:34:04
Ip opgeslagen


Prachtige sport mannen hebben jullie weer gehad. En JH, heel mooi verslag. Echt prachtig beschreven!!!

 mein schreef op 26-10-2009 om 21:23:15
Ip opgeslagen


Zo dat was een mooie dag en wat een bakken van snoekbaarzen de volgende keer zal ik er zeker bij zijn als er een plaatsje vrij is  

gr Meindert kramer

 Rix schreef op 26-10-2009 om 21:21:57
Ip opgeslagen


Kijk, zijn zijn geen verkeerde vissen die jullie daar even boven de waterspiegel hebben getikt! Superrr!

 Flatsy schreef op 26-10-2009 om 19:58:58
Ip opgeslagen


Het was zeker een mooie dag en hebben je gemist KJ. Kunnen we er ons beroep misschien van maken voor aas te testen ofzo???   (voor 2 dagen per week)

 Kj visser schreef op 26-10-2009 om 19:48:50
Ip opgeslagen


Jan Hendrik, erg leuk verslag van een hele mooie visdag, prachtige snoekbaarzen weer , ongelofelijk.
de volgende keer , ben ik er zeker weer bij.

gr KJ

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2020 Snoeken.net | Laadtijd 0.02974 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign