Wat een niveau!
 Geplaatst op  22-10-2009  door Rix
4177 keer bekekenDe afspraak was zo gemaakt om een keer weer de thuiswateren van Sybren onveilig te maken. De afspraak over hoelaat we zouden vertrekken was echter wat lastiger!
Ik weet het, ik kan bloedfanatiek zijn met het vissen, en het kan mij dan ook vaak niet vroeg genoeg!
Maar ik wist dat Sybren zweedse visite had, en dat ze misschien de zaterdagavond nog wouden gaan stappen. En als dat door zou gaan, dan zouden we niet zo vroeg beginnen.
Nou... het ging door! Sybren belde me en zei dat ik om 10 uur welkom was bij hem thuis. Ulbe zou deze dag ook mee gaan, want die was immers de avond ervoor met Sybren en zweedse Wouter op stap geweest.


Toen ik rond tienen bij Sybren binnenstapte hoefde ik niet te vragen of het gezellig was geweest! Dat zag je zo wel, gelukkig wist hij ook gelijk te vertellen dat ik het ook gezellig had gehad. Jullie kunnen je voorstellen hoe we eruit zagen! Juist, als zombies! Het was zelfs zo erg... m'n kater had koppijn!
Toen we na 2 bakken koffie besloten om zo heel voorzichtig eens richting viswater te gaan, moesten we eerst even bellen of Ulbe de avond ook had overleefd, dit bleek zo te zijn.
Sybren vroeg hem telefonisch: 'Nou, Hest d'r least van??'
en het antwoord luidde: 'nejoh! Topfit!'
Toen ik hem even later zag arriveren besefte ik me dat in Friesland topfit waarschijnlijk wat anders betekend als bij ons!


Hoe dan ook, ik denk dat het een uur of half 12 is geworden voordat de boot in het sop lag. Het weer was nog aangenaam en vol goede moed gingen we op pad!
De wildste verhalen moest ik aanhoren over hoe de avond ervoor was geweest. van borrels tot goedbezette toiletten, volgens mij gaan er in dit stukje Nederland echt álle remmen af in het weekend.
Maar er werd ook gevist, EN gevangen! Heeel veel gevangen.
Riet, takken planten en nog meer rotzooi!
Maar geen teken van een vissie. Toen ik besloot om mijn nieuwste ringtone even te laten horen die aardig bij de stemming van dat moment paste klapte de hengel van Ulbe dubbel en breekt er direct een mooie snoek door het wateroppervlak.
Helaas lost deze gelijk de plug en laat 3 balende mafketels achter!
de rintone klonk trouwens alsvolgt: fragment


Eigenlijk waren we op weg na de shoarmatent, maar toen die dicht bleek te zitten zijn we maar verder gevaren richting een snackbar! Geweldig dat Friesland, alles zit aan het water, en zo zijn dus al mijn hobby's te combineren! Eten en vissen! Als we de boot in het riet willen leggen voor de snackbar veert er gelijk zo'n doorgestudeerde professor op van z'n stoel en zet z'n handen aan z'n mond:
'Daar mag je de boot niet in het riet leggen hoor!!!!'
Wij: 'oh? en waarom dan niet??'
Hij: 'Daar broeden vogels!!' .... euh, in oktober? Nouja, laat die kerel maar in zijn fantasiewereld, wij leggen hem wel een kilometer verderop!
De patat hebben we ons heerlijk laten smaken, en na 3 keer bijbesteld te hebben verlaten we bankroet de snackbar en vissen verder.


Binnen een minuut is het raak! Mijn mooie lieve redhead Zalt plugje word onbenullig tegengehouden en de andere kant op gesleurd.
Héhé, eindelijk vis! Want stiekem begon ik hem al wel te knijpen, een dag Friesland zonder vis moet toch hetzelfde voelen als zonder geld naar de h....... Afijn, je snapt het.
Een leuke snoek kwam langszij, en geprobeerd werd een normale foto te schieten wat hopeloos mislukte!
Dit was de fotograaf niet kwalijk te nemen, want als er geen normale mensen aanwezig zijn kun je ze ook niet fotograferen!


Maar... hoe dan ook, er was weer wat vertrouwen aan boord!
Het niveau daarentegen was weg!
Soms is het hoog, soms gemiddeld, heel soms laag, maar hier was het weg, dat zegt wel genoeg denk ik.
Toch kregen we opeens wel wat tikken en we werden iets serieuzer.
Dan opeens in een wel heel smal grachtje krijgt Sybren de genadeklap!
Een diepzwemmer!! Dit lijkt goed! De vis bleef tegen de bodem knokken voor wat hij waard was, maar moest het afleggen tegen de drilkunsten van Syb! Ik stroop m'n mouwen op en land de vis voor hem! Een schitterende bak die aardig zwaar voelt. Gauw het meetlint erlangs.... mmmm... 3 keer met de deegroller er overheen en de meetband stopt bij 93cm! Dit zijn de vissen. Na een korte reanimatie schiet zij de diepte weer in en klinken er wat vreugdekreten. Toch een hele mooie vis!
Vol goede hoop visten we verder, maar behalve een hoop motorpech hebben we geen resultaten meer weten te halen in dit schitterende stukje Friesland!


jongens, ontzettend bedankt voor deze super gezellige dag!!
Dit doen we zeker nog een keer over!

RixReacties

Er zijn 7 reacties

 ingrid en adinda schreef op 26-10-2009 om 19:48:23
Ip opgeslagen


agoeie.. van die goed bezette toiletten .... was mooi!!!.
en die wilde verhalen?? we dont know..
prachtig verslag.

groetjesss

 Michel schreef op 23-10-2009 om 19:27:58
Ip opgeslagen


Haha wat een verslag!

Helemaal top! en toch nog 2 leuke vissen.. Super!


Grtz michel

 meindert schreef op 23-10-2009 om 10:15:22
Ip opgeslagen


Zo zegt ie je kan wel een boek gaan schrijven.
ik ben niet zoon lezer maar dit gaat er in als koek  

 Pieter schreef op 22-10-2009 om 22:21:30
Ip opgeslagen


Rick, wat een fantastisch verhaal. Ik lig hier in een deuk met die verhalen van jullie mafketels. Volgende keer ga ik ook maar eens mee, ben wel weer toe aan een zooitje onzin.

 wouter schreef op 22-10-2009 om 22:18:25
Ip opgeslagen


snoooooeeekje!!!! chilllll!!!! bier was wel duur

 Sybren schoustra schreef op 22-10-2009 om 21:14:15
Ip opgeslagen


heeey Rick mooi verslag en wat heb ik gelachen en wat zijn er een verhalen door de boot gegaan! Zeker voor herhaling vatbaar mooie dag! Na het vangen van die snoek ben ik weer zodanig besmet dat ik al de hele week niets anders denk dan vissen vissen vissen vissen wat bleef die vis lang op de bodem voor zulk ondiep water

 Q-oekje schreef op 22-10-2009 om 21:08:48
Ip opgeslagen


heey super verslag rix
jij ook nog bedankt voor deze super mooie dag!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01821 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign